ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Το πρώτο ντέρμπι στην OPAP Arena

Newsroom
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Το πρώτο ντέρμπι στην OPAP Arena

bet365

Μεγάλο παιχνίδι στην OPAP Arena με την ΑΕΚ να υποδέχεται στις 19:30 τον ΠΑΟΚ στο πρώτο ντέρμπι που θα διεξαχθεί στο νέο σπίτι της Ένωσης.

Ένα ξεχωριστό ντέρμπι θα διεξαχθεί σήμερα Κυριακή, με την ΑΕΚ να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι που θα δώσει η Ένωση στην OPAP Arena. Ένα ντέρμπι που εκτός φυσικά από το ενδιαφέρον που έχει επειδή θα είναι το παρθενικό, έχει φυσικά και βαθμολογικό.

Οι γηπεδούχοι είναι στην 2η θέση με 21 βαθμούς και θέλουν το τρίποντο προκειμένου να μειώσουν και πάλι στους 6 την διαφορά τους από τον Παναθηναϊκό που πέρασε από τον Βόλο κάνοντας έτσι το 10 στα 10, ενώ οι φιλοξενούμενοι που είναι στην 5η θέση με 16, θέλουν με την σειρά τους τη νίκη προκειμένου να μην μείνουν 13 ή και 14 βαθμούς πίσω από τους «πράσινους».

Στα αγωνιστικά την τελευταία στιγμή έμεινε εκτός ο Στάνκοβιτς όπως οι Τσούμπερ και Φαν Βέερτ. Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Αθανασιάδης, Χατζηεμμανουήλ, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Μουστακόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Αραούχο, Ελίασον, Κοσίδης.

Στον ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου, τελικά, δεν υπολογίζει στον Ζίβκοβιτς, αλλά το θετικό είναι πως οι Ελ Καντουρί και Ράφα Σοάρες είναι κανονικά στα πλάνα του. Αναλυτικά την αποστολή των «ασπρόμαυρων» αποτελούν οι: Κοτάρσκι, Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Σάστρε, Νάσμπεργκ, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Παναγιώτου, Ράφα Σοάρες, Κούρτιτς, Σβαμπ, Ντάντας, Φιλίπε Σοάρες, Ντόουγκλας, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Κωνσταντέλιας, Κουαλιάτα, Νάρεϊ, Ολιβέιρα, Γκορντεζιάνι.

Στατιστικά

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ τα στατιστικά

Με την βοήθεια της Sofascore πάμε να δούμε τα στασιαστικά του ντέρμπι «δικεφάλων» που θα είναι συνολικά το πρώτο ντέρμπι που θα λάβει χώρα στην OPAP Arena. Η Ένωση στα 9 ματς μετράει 7 νίκες και 2 ήττες και οι Θεσσαλονικείς 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και 1 ήττα. Οι γηπεδούχοι έχουν σκοράρει στα 9 πρώτα ματς 11 φορές και οι φιλοξενούμενοι 17, ενώ όσον αφορά την άμυνα οι αντίστοιχοι αριθμοί είναι 8-4. Όσον αφορά την κατοχή της μπάλας ανά παιχνίδι η ΑΕΚ έχει 62.3 και ο ΠΑΟΚ 59.1. Τέλος οι «κιτρινόμαυροι» κάνουν 2.4 μεγάλες ευκαιρίες σε κάθε αναμέτρηση και οι «ασπρόμαυροι» 1.9.

Αραούχο

Όσον αφορά τους παίκτες που κάνουν την διαφορά για τις δύο ομάδες, αρχίζουμε με την ΑΕΚ και τον Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός επιθετικός έχει 3 γκολ και 2 ασίστ, παίζοντας κατά μέσο όρο 85 λεπτά, ενώ έχει ξεκινήσει και στα 9 παιχνίδια της Ένωσης. Έχει 1.33 κερδισμένα φάουλ ανά αγώνα και έχει χάσει 4 μεγάλες ευκαιρίες.

Κούρτιτς

Στον ΠΑΟΚ ο Γιασμίν Κούρτιτς ξεκίνησε βασικός και στα 9 παιχνίδια έχοντας 3 γκολ και 1 ασίστ ως τώρα. Και αυτός όπως ο Αραούχο έχει 85 λεπτά συμμετοχής μέσο όρο, ενώ έχει 1.44 κλεψίματα ανά αγώνα. Τέλος σε κάθε αναμέτρηση του την φετινή χρονιά έχει 2 σουτ.

Λιβάι

Συνεχίζουμε με την ΑΕΚ και πάντα με την βοήθεια της Sofascore και τον Λιβάι Γκαρσία. Ο σέντερ φορ πλέον της Ένωσης, έχει ξεκινήσει στα 6 ματς και μετράει ήδη 5 γκολ και σε κάθε ματς κάνει 2.9 σουτ. Σκοράρει κάθε 119 λεπτά και έχει και 4 χαμένες ευκαιρίες. Έχει επίσης 70% πετυχημένες πάσες και 63% πετυχημένες ντρίπλες.

Νάρεϊ

Ο τέταρτος παίκτης με τον οποίο θα ασχοληθούμε είναι ο Κάλεντ Νάρεϊ. Ο εξτρέμ του ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει και στα 9 παιχνίδια του «δικέφαλου του βορρά» μετρώντας 4 γκολ και 2 ασίστ. Έχει αγωνιστεί κατά μέσο όρο 89 λεπτά και έχει κάνει σε κάθε ματς 1.89 πάσες κλειδιά.

Καλύτεροι ΑΕΚ

Τέλος πάμε να δούμε τους παίκτες των δύο ομάδων που έχουν την καλύτερη βαθμολογία στο Sofascore και συγκεκριμένα τις πρώτες πεντάδες. Για την ΑΕΚ στην κορυφή είναι ο Μουκουντί με 7.4 και ακολουθούν οι Αθανασιάδης, Γκατσίνοβιτς, Αραούχο και Σιμάνσκι με 7.4, 7.25, 7.22 και 7.11.

Καλύτεροι ΠΑΟΚ

Στον ΠΑΟΚ στην κορυφή είναι ο Κούρτιτς με 7.20 και την πεντάδα συμπληρώνουν οι Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς, Τσαούσης και Κουλιεράκης με 7.12, 7.06, 7.04 και 7.03 αντίστοιχα.

Πιθανές ενδεκάδες

Και κλείνουμε με τις πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων. Όσον αφορά την ΑΕΚ, η λογική λέει λοιπόν πως ο Αλμέιδα θα παρατάξει μια σύνθεση ανάλογη με εκείνη του τελευταίου αγώνα στη Λιβαδειά. Με τον Αθανασιάδη στο τέρμα, τους Σιντιμπέ, Μουκουντί, Βίντα και Ρότα από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, τον Σιμάνσκι σε ρόλο αμυντικού χαφ, με τους Γκατσίνοβιτς και Ελίασον αριστερά και δεξιά του αντίστοιχα, τον Πινέδα μπροστά του και στην επίθεση το δίδυμο των Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία. Με τον πρώτο να παίζει ελαφρώς πιο πίσω, να μάχεται για ανακτήσεις και να βοηθάει στη δημιουργία και τον δεύτερο να γεμίζει την περιοχή.

Και συνεχίζουμε με τον ΠΑΟΚ, στον οποίο ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα προτιμήσει και πάλι το 4-2-3-1. Ο Κοτάρσκι θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Σάστρε δεξί μπακ, οι Ίνγκασον και Κουλιεράκης στόπερ και ο Ρ. Σοάρες αριστερό μπακ. Αμυντικά χαφ λογικά θα ξεκινήσουν οι Ντάντας και Κούρτιτς και πίσω από τον προωθημένο Ολιβέιρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι Αουγκούστο, Νάρεϊ και Ελ Καντουρί με τον οποίο πάντως θα διεκδικήσει θέση στην βασική ενδεκάδα και ο Μπίσεσβαρ.

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

Σάββατο 29 Οκτωβρίου

Ιωνικός - Παναιτωλικός: 1-1

Βόλος - Παναθηναϊκός: 1-5

Κυριακή 30 Οκτωβρίου

16:00: Ολυμπιακός - Λαμία (COSMOTE SPORTS TV 1)

16:30: Λεβαδειακός - Ατρόμητος (NS PRIME)

19:30: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (COSMOTE SPORTS TV 1)

20:30: Άρης - ΟΦΗ (NS PRIME)

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου

18:00: ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης (NS PRIME)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα