ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ: Εχουν στόπερ για πρώτο τους σκόρερ (vids)

Newsroom
ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ: Εχουν στόπερ για πρώτο τους σκόρερ (vids)

bet365

Ο Εραμούσπε έχει σημειώσει τα τρία από τα πέντε γκολ του ΠΑΣ στη σεζόν, ο Διαμαντής τα δύο από τα επίσης πέντε του ΟΦΗ και αυτό συμβαίνει γιατί οι δύο ομάδες βρίσκουν δίχτυα σε αθροιστικό ποσοστό 70% σε στατικές μπάλες.

Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας είναι το σημερινό (16/10) ματς των «Ζωσιμάδων», όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα θα υποδεχθεί τον ΟΦΗ στο μίνι-ντέρμπι της ουράς. Οι δύο ομάδες «τρέχουν» το ίδιο ρεκόρ (1-1-5), παραμένουν καθηλωμένες στους τέσσερις βαθμούς και ο ηττημένος της αναμέτρησης θα βρεθεί από νωρίς στα «αχ» και τα «βαχ».

Οχι φυσικά ότι ο νικητής – εάν βέβαια υπάρξει – θα μπορεί να αισθάνεται εξασφαλισμένος και παράλληλα ακόμη είναι νωρίς, όμως όποιο club χάσει και με γνώμονα πως αυτό θα συμβεί για 6η φορά σε μόλις οκτώ αναμετρήσεις γίνεται εύκολα αντιληπτό πως θα καταπέσει σε καθεστώς μεγάλης πίεσης.

Ενόψει της σέντρας προκύπτει ένα εύρημα που ενδέχεται να καθορίσει την εξέλιξη του αγώνα και των όσων δούμε και έγκεινται στο πόσο πολύ αμφότεροι ποντάρουν στις στατικές φάσεις που κερδίζουν, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των μέχρι στιγμής τερμάτων τους προήλθαν σε αντίστοιχες στιγμές.

Για αυτό άλλωστε οι κεντρικοί τους αμυντικοί Εραμούσπε και Διαμαντής αντίστοιχα ηγούνται του πίνακα των σκόρερ τους, κάτι που επίσης είναι ασυνήθιστο. Ο μεν πρώτος έχει ως τώρα σημειώσει τα τρία από τα πέντε γκολ του «Αγιαξ της Ηπείρου» στη σεζόν ο δε δεύτερος τα δύο από τα επίσης πέντε των Κρητικών, εκ των οποίων μάλιστα ας έχουμε κατά νου πως το ένα ήταν αυτογκόλ (από τον Ντόι του Ολυμπιακού).

Ευρύτερα το 80% των τερμάτων του ΠΑΣ (4/5) προέρχονται από στατικά σε πρώτη ή δεύτερη φάση και μάλιστα τόσο είναι το ποσοστό των αμυντικογενών του παικτών που τα έχουν πετύχει (Εραμούσπε 3, Παντελάκης 1), ενώ για τον ΟΦΗ η αντίστοιχη αναλογία είναι 60% (3/5) αν και επί της ουσίας ανέρχεται στο 75% αφού πρόκειται για 3/4 (plus το ένα αυτογκόλ). Την ίδια στιγμή οι παίκτες των «μετόπισθέν» του έχουν βρει στόχο τρεις φορές (Διαμαντής 2, Μπαλογιάννης 1), ενώ στην πρεμιέρα του Περιστερίου σκόραρε ο Νέιρα.

Τα πέντε τέρματα του ΠΑΣ Γιάννινα είναι με...

*Λαμία που της παραχώρησε 1-1, όπου βρήκε δίχτυα με την κεφαλιά του Εραμούσπε σε εκτέλεση κόρνερ του Σόρια.

*Λεβαδειακό, αρχικά με τον Ροσέρο ύστερα από σέντρα του Μπιλμπάο και ύστερα σε εξέλιξη στημένης μπάλας όταν οι Βοιωτοί δεν απομάκρυναν, ο Ροσέρο «γέμισε», ο Σταματελόπουλος πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Εραμούσπε με προβολή του «χάρισε» τη νίκη (2-1).

*Πανατωλικό, όταν ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός σκόραρε ξανά με κεφαλιά και μείωσε σε 1-2 στο 34', ύστερα από κόρνερ του Μορέιρα (1-4 τελικό).

*Με Ατρόμητο στο Περιστέρι, όταν ο Παντελάκης άνοιξε το σκορ σε νέο κόρνερ του Σόρια – επίσης με κεφαλιά – αλλά στη συνέχεια η ομάδα ηττήθηκε 2-1.
...

Οι πρώτοι σκόρερ του ΠΑΣ Γιάννινα

Εραμούσπε 3 γκολ
Παντελάκης 1 γκολ
Ροσέρο 1 γκολ

Οι πρώτοι σε τελικές πάσες του ΠΑΣ Γιάννινα

Σόρια 2 ασίστ
Μορέιρα 1 ασίστ
Σταματελόπουλος 1 ασίστ
Μπιλμπάο 1 ασίστ

Στατικά: 4/5 γκολ


Τα πέντε τέρματα του ΟΦΗ είναι με...

*Ατρόμητο στο 3-1 που έχασε στην πρεμιέρα, όταν οι Κρητικοί άνοιξαν το σκορ μετά από ωραίο συνδυασμό τους στο 34' όπου ο Τοράλ έστρωσε στον Νέιρα και εκείνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

*Βόλο στο 1-0 του Πανθεσσαλικού, όπου ο Διαμαντής βρήκε δίχτυα στο 5' με κεφαλιά-ψαράκι μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λάρσον και πρώτη κεφαλιά-πάσα του Πασσαλίδη.

*Παναιτωλικό στο 2-1 που έχασε στο Ηράκλειο, αν και στο 42' έφερε το ματς στα ίσα με την «οβίδα» του Μπαλογιάννη όταν του στρώθηκε η μπάλα μετά από απομάκρυνση των φιλοξενουμένων σε κόρνερ του Μπουζούκη.

*ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις, όταν ο Διαμαντής πήρε την «καρφωτή» κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τοράρινσον και ισοφάρισε σε 1-1.

*Ολυμπιακό στο πρόσφατο 2-1 που ηττήθηκε στο «Γεντί Κουλέ», παρότι στο 40' άνοιξε το σκορ με το αυτογκόλ του Ντόι.

Οι πρώτοι σκόρερ του ΟΦΗ

Διαμαντής 2 γκολ
Μπαλογιάννης 1 γκολ
Νέιρα 1 γκολ
*1 αυτογκόλ

Οι πρώτοι σε τελικές πάσες του ΟΦΗ

Πασαλίδης 1 ασίστ
Τοράλ 1 ασίστ
Τοράρινσον 1 ασίστ

Στατικά: 3/5 γκολ

Ετσι τα επτά από τα 10 τέρματα που έχουν αθροιστικά πετύχει οι δύο ομάδες μέχρι στιγμής στη σεζόν είναι σε εκτελέσεις κόρνερ, δηλαδή στατικές μπάλες.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα