Αντονί Μπελμόντ: Το γαλλικό «κλειδί» του Λεβαδειακού που είχε δοκιμαστεί σε Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ (vids)

Νότης Χάλαρης
Αντονί Μπελμόντ: Το γαλλικό «κλειδί» του Λεβαδειακού που είχε δοκιμαστεί σε Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ (vids)

bet365

Έχει σκοράρει μόλις τέσσερις φορές στην καριέρα του και σε όλες τις διοργανώσεις αλλά το πέμπτο, έμελλε να... παγώσει τον ΠΑΟΚ. Ο Αντονί Μπελμόντ κάνει την... αθόρυβη αλλά πολύ σημαντική δουλειά να διατηρεί τις ισορροπίες στον Λεβαδειακό και το Gazzetta σας τον συστήνει.

«Με ήθελαν Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ, είχα περάσει δοκιμαστικά αλλά δεν προχώρησε η μεταγραφή μου». Υπήρξε ως ένα από τα μεγάλα ταλέντα της Ιστρ και μετέπειτα της Ντιζόν στη Ligue 2 της Γαλλίας αλλά ο προβληματισμός για το παραπάνω σκηνικό παραμένει μέχρι και σήμερα ενεργός μέσα του.

Ο Αντονί Μπελμόντ βρίσκεται πλέον στο ρόστερ του Λεβαδειακού έχοντας περάσει τη δική του, προσωπική «Οδύσσεια» μέχρι την άφιξή του στη χώρα μας. Αν και ο ελληνικός σύλλογος δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, ο Γάλλος χαφ είναι βαρόμετρο για τη μεσαία γραμμή και κόντρα στον ΠΑΟΚ, έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα.

Ένα γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα που χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του (1-1) και για τον ίδιο, το 5ο επίσημο τέρμα της καριέρας του (!). Το Gazzetta αρπάζει την ευκαιρία και σας ταξιδεύει στις άγνωστες πτυχές του 26χρονου μέσου.

Το δοκιμαστικά σε Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ και το εμπόδιο της Ιστρ

«Είχα κάνει δοκιμές μιας εβδομάδας στη Μπάρτσα και τη Λίβερπουλ όταν ήμουν 15 ετών αλλά η Ιστρ είχε μπλοκάρει και έτσι δεν πήγα ποτέ σε καμία από τις δύο». Λόγια με εσωστρέφεια αλλά και... παραπόνο με την σκέψη για το πως χάθηκε μία τόσο μεγάλη ευκαιρία.

Ο Αντονί Μπελμόντ θα μπορούσε να βρίσκεται ανάμεσα στα ταλέντα της Μπαρτσελόνα και της Λίβερπουλ όμως παρότι τα δοκιμαστικά είχαν πάει εξαιρετικά, εν τέλει παρέμεινε στη Γαλλία. Συγκεκριμένα ο Γάλλος μέσος βρισκόταν στις ακαδημίες της Ιστρ και πριν γίνει επαγγελματίας, είχε δοκιμαστεί από τα δύο κορυφαία κλαμπ.

Έμεινε για μία εβδομάδα σε κάθε ομάδα, προπονήθηκε και έπεισε για την αξία του. Αμφότερες τον ζήτησαν αλλά εκεί ήρθε η σειρά της γαλλικής ομάδας. Η Ιστρ δεν ήθελε να χάσει το ταλέντο της και ταυτόχρονα προσπάθησε να βγάλει όσο το δυνατόν καλύτερο... κέρδος. Αυτό έκανε τόσο τους «μπλαουγκράνα» όσο και τους «κόκκινους» να αφήσουν την υπόθεση και ο Μπελμόντ να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο στην Ιστρ.

Η άνοδος με την Ντιζόν, το όνειρο της Ligue 1 και η αναζήτηση... λεπτών συμμετοχής

Έπειτα από δύο χρόνια στην Ιστρ, η Ντιζόν έκανε τα πάντα για να τον αποκτήσει. Ο λόγος ήταν το ταλέντο του, στο οποίο ήθελε να επενδύσει με βλέψη την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Αυτό ήταν και το μεγάλο κίνητρο του Μπελμόντ.

Έπαιξε σε 14 παιχνίδια στην πρώτη του σεζόν και βοήθησε με τον τρόπο του να ανέβει η ομάδα στη μεγάλη κατηγορία. Εκεί όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε.

Ο χρόνος συμμετοχής του ήταν ελάχιστος, μετρώντας μόλις οκτώ παιχνίδια και αυτά έχοντας λίγα λεπτά για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Έτσι έφτασε σημείο να δηλώνει δημόσια πως θέλει να αποχωρήσει από την ομάδα.

Η φιλιά με τον γιο του Ριβάλντο και το δέσιμο με την Γκρενόμπλ

Η ομάδα που του έδωσε την ευκαιρία να φύγει ήταν η Λέφσκι Σόφιας η οποία τον απέκτησε ως ελεύθερο το καλοκαίρι του 2017 και εκεί συνάντησε έναν... γνωστό στο ελληνικό κοινό. Ο λόγος για τον Ριβαλντίνιο, ο γιος του Ριβάλντο που έπαιξε με Ολυμπιακό και ΑΕΚ στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Μπορεί με τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή να μοιράστηκαν τον αγωνιστικό χώρο μόλις τέσσερις φορές αλλά είχαν αναπτύξει μία καλή φιλία εκτός του γηπέδου. Η εξέλιξη των δύο ποδοσφαιριστών ήταν αρκετά καλή αλλά για τον Μπελμόντ οι μικροτραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να δείξει το 100% και περιορίστηκε στις 32 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Έτσι ο επαναπατρισμός ήταν μονόδρομος για τον ίδιο. Η Γκρενόμπλ μπήκε δυναμικά στο θέμα της μεταγραφής του και με το συμβόλαιό του να φτάνει στο τέλος, ο Μπελμόντ επέστρεψε στη Γαλλία για να βρει το ταλέντο του. Εκεί έμελλε να δεθεί και με το παραπάνω με τον γαλλικό σύλλογο.

Για αυτό και μετά από μία τριετία ο Γάλλος χαφ δήλωνε «θα στηρίζω πάντα την Γκρενόμπλ».

Το «παράθυρο» του Λεβαδειακού για το κάτι... παραπάνω

Το περασμένο καλοκαίρι ήρθε η επιλογή του Λεβαδειακού στον δρόμο του. Ο ίδιος δεν σταματάει να ονειρεύεται και το δείχνει με κάθε ευκαιρία. Με κάθε αφορμή. Ο Μπελμόντ δεν επέλεξε τυχαία την Ελλάδα για να συνεχίσει την καριέρα του καθώς θεωρεί πως είναι το κατάλληλο σκαλοπάτι για το επόμενο βήμα.

Μπήκε στο κλίμα άμεσα, ένιωσε αυτό που ήθελε και αποτελεί το βασικό γρανάζι στη μηχανή του Λεβαδειακού για τη μεσαία γραμμή. Αν και η ομάδα δεν έχει πανηγυρίσει τη νίκη μέχρι στιγμής στη Superleague, ο Γάλλος μέσος κάνει την διαφορά και διατηρεί την ισορροπία στο πλάνο της ομάδας.

Και έρχεται το πολυπόθητο τέρμα. Αυτό που τον έφερε στο προσκήνιο και χάρισε έναν... χρυσό βαθμό στον Λεβαδειακό κόντρα στον ΠΑΟΚ στο 90+3'. Ακόμα και αν το γκολ δεν είναι το... δυνατό του σημείο (τέσσερα σε όλη την καριέρα του πριν το πρώτο του με τον Λεβαδειακό), ο ίδιος πέτυχε ένα σπάνιας ομορφιάς απέναντι στον Δικέφαλο και είναι η αφορμή για να συνεχίσει με ακόμα καλύτερο τρόπο την ανοδική του πορεία.

λεβα

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα