Ολυμπιακός: Το πλάνο με στόπερ τον Εμβιλά και εξάρι τον Σαμασέκου

Ολυμπιακός: Το πλάνο με στόπερ τον Εμβιλά και εξάρι τον Σαμασέκου

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Το πλάνο με στόπερ τον Εμβιλά και εξάρι τον Σαμασέκου

bet365

Η εμφάνιση του Γιαν Εμβιλά ως στόπερ για ένα μεγάλο διάστημα με τη Καραμπάγκ είναι πιθανώς μία εικόνα από τα... προσεχώς για τον Ολυμπιακό.

Ο Γάλλος χαφ έκανε ως στόπερ μία πολύ καλή εμφάνιση και προσπάθεια απέναντι στη Καραμπάγκ. Για ένα σημαντικό διάστημα κρατούσε σχεδόν μόνος του τα μετόπισθεν στον Ολυμπιακό.

Είχε καίριες επεμβάσεις και ενώ έβγαλε και ένα σχεδόν βέβαιο γκολ της Καραμπάγκ με τη μπάλα να πηγαίνει προς τα δίχτυα. Η εμφάνιση του Εμβιλά δείχνει έναν μάλλον νέο αγωνιστικό... δρόμο για τη συνέχεια. Μία... σκηνή από τα... προσεχώς στον σύλλογο. Με αφορμή και το πρόβλημα που έχει προκύψει με τον Παπέ Σισέ - που βέβαια ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του - ο Εμβιλά είναι εξαιρετικά πιθανό να μετατοπιστεί από χαφ σε στόπερ (όπως στόπερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια και ο Βρσάλικο). Όσο για τη θέση Νο6; Εκεί υπάρχει ο Σαμασέκου που αποκτήθηκε για να βοηθήσει τον Εμβιλά.

Και βέβαια δεν είναι απαραίτητο πως αυτή η χρησιμοποίηση θα είναι σε τριάδα. Μπορεί κάλλιστα να είναι σε τετράδα με Άβιλα και Ρέαμπτσιουκ δεξιά και αριστερά αντίστοιχα.

Με την προσδοκία βέβαια πως ο Σαμασέκου θα προσφέρει τα αναμενόμενα και με βάση την αξία του. Αυτό είναι λοιπόν ένα νέο αγωνιστικό σχέδιο που μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή ακόμα και άμεσα. Ο Εμβιλά πάντως ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού με τη Καραμπάγκ και σχεδόν ο μόνος που... διασώθηκε. Στον Ολυμπιακό έχει παίξει ξανά στόπερ, όμως κεντρικός αμυντικός έχει αγωνιστεί και πιο παλιά στην καριέρα του.

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα