Ολυμπιακός: Μονόδρομος για τους Πειραιώτες ο Πασχαλάκης, που υπέγραψε 1+1 αλά Βατσλίκ

Ολυμπιακός: Μονόδρομος για τους Πειραιώτες ο Πασχαλάκης, που υπέγραψε 1+1 αλά Βατσλίκ

Ολυμπιακός: Μονόδρομος για τους Πειραιώτες ο Πασχαλάκης, που υπέγραψε 1+1 αλά Βατσλίκ

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τις εξελίξεις με τους γκολκίπερ στον Ολυμπιακό.

Καμιά φορά γίνονται ορισμένα πράγματα στο ποδόσφαιρο λες και τα θέλει η μοίρα. Μεγαλύτερο παράδειγμα από του Πασχαλάκη δεν υπάρχει.

Από τις αρχές του καλοκαιριού «ενδιάμεσοι» είχαν μεταφέρει στον Ολυμπιακό την επιθυμία του διεθνή γκολκίπερ να φορέσει τα «ερυθρόλευκα». Στον Ολυμπιακό είχαν δει με καλό μάτι την προοπτική, αλλά πρακτικά δεν ήταν εφικτό να προχωρήσει η μεταγραφή «στην παρούσα φάση», αφού υπήρχαν ο Βατσλίκ της Εθνικής Τσεχίας κι ο Τζολάκης της Εθνικής μας ομάδας των Ελπίδων-και, παράλληλα, πολύς κόσμος του Ολυμπιακού δεν ήθελε τον Πασχαλάκη λόγω του παρελθόντος του στον ΠΑΟΚ.

Κάπως έτσι πέρασε το καλοκαίρι και μπήκαμε στο φθινόπωρο χωρίς να γίνει τίποτα με Ολυμπιακό και Πασχαλάκη, που στο μεταξύ ψάχτηκε και για άλλες λύσεις, στο εξωτερικό, χωρίς ωστόσο να βρει κάτι που του άρεσε. Να όμως που το ποδόσφαιρο τα έφερε μόνο του με τέτοιο τρόπο που η μεταγραφή του Πασχαλάκη να είναι μονόδρομος για τον Ολυμπιακό! Ο Βατσλίκ τραυματίστηκε σοβαρά στον ώμο τρία 24ωρα πριν το τέλος των μεταγραφών και των ελεύθερων, οπότε στον πρωταθλητή Ελλάδας είχαν δύο επιλογές-την εξής μία!

Είτε θα έμεναν με Τζολάκη, Κρίστινσον έως το χειμώνα και θα περίμεναν τότε να γίνει καλά ο Βατσλίκ, είτε θα έπαιρναν τον Πασχαλάκη, καθώς από την αγορά των ελεύθερων ξένων υπήρξαν όλες κι όλες δύο λύσεις, ο 34χρονος Ισπανός Ιάγκο Ερερίν, τον οποίο πήρε προχθές η Βαλένθια γιατί τραυματίστηκε σοβαρά ο δεύτερος γκολκίπερ της (Ζαουμέ Ντομενέκ) κι ο 32χρονος Νίλαντ, βασικός από πέρυσι στην Εθνική Νορβηγίας, αλλά με ελάχιστα παιχνίδια στα πόδια του σε συλλογικό επίπεδο την τελευταία τριετία και τον προπονητή γκολκίπερ του Ολυμπιακού (Παναγιώτη Αγριογιάννη) να τον έχει απορρίψει όταν είχε προταθεί.

Εξ ου κι ο Πασχαλάκης ήταν μονόδρομος, καθώς αντικειμενικά κρίθηκε ρίσκο να προχωρήσει η ομάδα μόνο με Τζολάκη, Κρίστινσον, καθώς εάν τραυματίζονταν ένας εκ των δύο, θα έμενε η ομάδα με τον άλλο και τον 19χρονο Παπαδούδη, που δεν έχει παίξει ούτε φιλικό. Στον δε Κρίστινσον για να είμαστε ρεαλιστές υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό, καθώς πέρυσι σε όσα παιχνίδια έπαιξε, έφταιγε δεν έφταιγε, «ό,τι πήγαινε μέσα ήταν γκολ», ενώ και το καλοκαίρι στην προετοιμασία έφαγε τέσσερα γκολ παίζοντας ένα φιλικό κι ένα ημίχρονο.

pasxalakhs

Από εκεί και πέρα, τα υπέρ και τα κατά του Πασχαλάκη είναι γνωστά, παίζοντας μία πενταετία στον ΠΑΟΚ-τις δύο σεζόν (του Λουτσέσκου) βασικός και τις άλλες τρεις σεζόν στα μισά παιχνίδια βασικός. Πλέον αν μη τι άλλο έχει εμπειρία, παίζοντας συν τοις άλλοις και 33 ευρωπαϊκά παιχνίδια (με Τσέλσι, Άγιαξ, Μπενφίκα, Μαρσέιγ κ.α), ενώ έγινε και τρεις φορές διεθνής. Γρήγορος, με καλά ρεφλέξ κάτω από τα δοκάρια, δεν κωλώνει στις εξόδους. Αλλά και όχι πολύ καλός με τα πόδια και ενίοτε με κάποια χοντρά λάθη γενικά στο παιχνίδι του. Με πικ της καριέρας του την κατάκτηση του μοναδικού πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ εδώ και 35 χρόνια, με τον ίδιο εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών, έχοντας παθητικό μόλις 14 γκολ σε 30 αγωνιστικές. Κι έχοντας πέρυσι φτάσει στους «8» του Κόνφερενς Λιγκ, με παθητικό μόνο 12 γκολ σε 16 παιχνίδια.

Πολύ ψηλό παιδί (1μ93), δεν τον πήραν τα χρόνια (33 είναι, στην ηλικία που είχε έρθει ο Νικοπολίδης από τον Παναθηναϊκό!...) και με φανερή διάθεση να «δείξει» πράγματα-να θυμίσω ότι είχε δηλώσει ότι στον ΠΑΟΚ δεν θα έμενε ούτε αν του έδιναν περισσότερα λεφτά κι ότι στην ΑΕΚ δεν θα πήγαινε ποτέ. Αντιθέτως, είχε αφήσει σε συνέντευξη του τα πάντα ανοικτά για τον Ολυμπιακό… Παρεμπιπτόντως, ο Πασχαλάκης έχει γεννηθεί στην Αθήνα, έχει καλές σχέσεις με τους διεθνείς του Ολυμπιακού (Μασούρα, Μπουχαλάκη) από την Εθνική Ελπίδων και δεν θυμόμαστε να έχει προκαλέσει τον κόσμο του Ολυμπιακού με δηλώσεις η, πράξεις του.

pasxalakhs_masouras

Να ξέρουμε δε ότι ο Πασχαλάκης (όπως κι ο Κρίστινσον) μπορεί να δηλωθεί στην ΟΥΕΦΑ για τα υπόλοιπα παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ ανί του Βατσλίκ, αφού υπάρχει τέτοιο παράθυρο στους κανονισμούς, αποκλειστικά για τερματοφύλακες και για σοβαρούς τραυματισμούς (από ένα μήνα και πάνω). Τώρα, για το τι θα γίνει από τις γιορτές και μετά, που θα γυρίσει κι ο Βατσλίκ κι ο Ολυμπιακός θα έχει τέσσερις γκολκίπερ; Πολύ απλά η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει το ερχόμενο καλοκαίρι, καθώς τότε τελειώνουν τα συμβόλαια των Βατσλίκ, Πασχαλάκη και Κρίστινσον!

Ο Πασχαλάκης θα έχει την ευκαιρία του, καθώς το δικό του συμβόλαιο είναι 1+1, όπως είχε υπογράψει κι ο Βατσλίκ, με την οψιόν να έχει να κάνει με τις συμμετοχές. Δηλαδή, αν παίξει ένα συγκεκριμένο αριθμό αγώνων, αυτόματα του επεκτείνεται το συμβόλαιο και τη σεζόν 2023-24.

Άσχετο: Ο Βατσλίκ θα κάνει άμεσα επέμβαση (αρθροσκόπηση), καθώς του κόπηκε ο τένοντας. Η σεζόν δεν είχε μπει καλά για τον Τσέχο, από εκείνο το Ολυμπιακός-Μακάμπι 0-4 με το 0-1 από πολύ κακή του τοποθέτηση σε εκτέλεση φάουλ και συνεχίστηκε έτσι σε κάθε επίπεδο (π.χ. Ολυμπιακός-Φράιμπουργκ 0-3, Τσεχία-Πορτογαλία 0-4). Κι επειδή συχνά ενός κακού μύρια έπονται, φτάσαμε τώρα στον τραυματισμό του στον ώμο κι ενώ τις τρεις προηγούμενες σεζόν (πριν έρθει στον Ολυμπιακό) είχε ταλαιπωρηθεί στα γόνατα του.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.