Πασχαλάκης: Το δρομολόγιο ΑΕΚ - Ολυμπιακός και τώρα το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Πασχαλάκης: Το δρομολόγιο ΑΕΚ - Ολυμπιακός και τώρα το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

bet365

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, 20 χρόνια μετά το πέρασμά του από την Ακαδημία του Ολυμπιακού, καλείται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντεπίθεση που σχεδιάζουν στο Λιμάνι για την κατάκτηση του 48ου πρωταθλήματος. Από την ΑΕΚ στου Ρέντη και από τον ΠΑΟΚ στο Λιμάνι!

Λένε πως από τη μοίρα δεν μπορείς να ξεφύγεις. Στα 33 του χρόνια, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης βλέπει το πεπρωμένο να τον καλεί. Και μάλιστα σε μια πολύ περίεργη εποχή. Τόσο για τον ίδιο όσο και για τον Ολυμπιακό.

Ο έμπειρος τερματοφύλακας, φεύγοντας από τον ΠΑΟΚ έχει βάλει στο παλμαρέ του την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος και τριών Κυπέλλων Ελλάδας.

Από το 2017 έως το 2022, στην Τούμπα, κατάφερε να παίξει σε 179 ματς διατηρώντας 75 φορές ανέπαφη την εστία του. Επαιξε το δικό του, καθοριστικό ρόλο στο να γίνει ο «δικέφαλος του Βορρά» μια ομάδα που θα διεκδικεί και θα κατακτά σερί τίτλους.

Πώς όμως έφτασε στο να γίνει ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στη Super League;

Η διαδρομή του ξεκίνησε από την ΑΕΚ, μόλις στα 12 του. Κατάφερε να μείνει εκεί μόνο έναν χρόνο, λόγω της απόστασης που έπρεπε να κάνουν καθημερινά οι γονείς του από το σπίτι στο προπονητικό.

Κάπου εκεί (2003) εμφανίζεται στη ζωή του ο Ολυμπιακός. Ύστερα από μια διετία στην Ακαδημία, η Ηλιούπολη τού προσφέρει επαγγελματικό συμβόλαιο και τον κάνει δικό της. Στα 17 του, η Γαλατασαράι έρχεται στο δρόμο του. Εκείνος πηγαίνει στη Σουηδία για δοκιμαστικά αλλά ο σύλλογος της Πόλης δεν μπορεί να τον αποκτήσει εξαιτίας του περιορισμού που υπήρχε με τον αριθμό των ξένων παικτών στο ρόστερ.

Ακολουθεί μία τετραετία στον Λεβαδειακό. Η μοναδική του συμμετοχή με την ομάδα της Βοιωτίας καταγράφεται στις 30/7 του 2011 σ' ένα 4-0 με τον Διαγόρα για τα play off της Football League.

Τη σεζόν 2012-2012 αγωνίζεται για μοναδική φορά στο εξωτερικό. Η Π.Α.Ε.Ε.Ε.Κ. της Κύπρου τον κάνει δικό της και εκεί παίρνει τα... πάνω του, έχοντας μια γεμάτη σεζόν.

Με τον Πανθρακικό του Μάντζιου το ντεμπούτο στη Super League

a

Ο Πανθρακικός είναι η ομάδα με την οποία θα παίξει για πρώτη φορά στη Super League. Ο Απόστολος Μάντζιος τού έδωσε την ευκαιρία. Με την ομάδα της Κομοτηνής κατέγραψε 18 συμμετοχές από το 2014 μέχρι το 2016. Τα στοιχεία που διέκρινε ο έμπειρος κόουτς ήταν η πολλή δουλειά του, η όρεξη στις προπονήσεις, ενώ το στοιχείο που τον διέκρινε ήταν η ταχυδύναμή του.

Ακολουθεί η σεζόν (2016-2017) της... εκτόξευσης στον ΠΑΣ Γιάννινα του Γιάννη Πετράκη.

Στο πρώτο μισό της σεζόν, αν και μέτρησε μόλις δύο συμμετοχές, το δεύτερο μισό της σεζόν τον βρίσκει βασικό και αναντικατάτο. Κλείνει την παρουσία του στον ΠΑΣ με 27 συμμετοχές και 9 clean sheet.

Τον Αύγουστο του 2017, υπογράφει το συμβόλαιο της ζωής του με τον ΠΑΟΚ. Στις 2 Δεκεμβρίου κάνει το ντεμπούτο του στο εκτός έδρας 3-0 επί της Ξάνθης και λίγο αργότερα επεκτείνει τη συνεργασία του με την ομάδα, με το νέο συμβόλαιό του να έχει ρήτρα αποδέσμευσης 5.000.000 ευρώ.

Με την Εθνική Ελλάδας έχει αγωνιστεί σε τρία ματς: Στη φιλική ήττα με 2-1 από την Τουρκία, στην ήττα από την Ιταλία με 2-0 και στη νίκη με 2-1 επί της Βοσνίας (προκριματικά Euro) με προπονητή τον Τζον Φαν Σχιπ. Ο Σκίμπε πάντως ήταν αυτός που τον είχε καλέσει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το 2018 αλλά δεν του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί.

Ύστερα από μια 5ετία στην Τούμπα και στη Θεσσαλονίκη, ο Πασχαλάκης κατεβαίνει στον Πειραιά για μια... τρελή αποστολή: Να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στην αντεπίθεσή του, ώστε να σβήσει το -7 από τον Παναθηναϊκό κι η ομάδα, στην οποία δεν πήρε την ευκαιρία του πριν 20 χρόνια σήμερα να κατακτήσει το 48ο πρωτάθλημα της ιστορίας της με εκείνον κάτω από τα γκολπόστ της.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα