Ολυμπιακός: Η ώρα για τη (νέα) μεγάλη ευκαιρία του Τζολάκη και το δίδυμο με Πασχαλάκη (vid)

Ολυμπιακός: Η ώρα για τη (νέα) μεγάλη ευκαιρία του Τζολάκη και το δίδυμο με Πασχαλάκη (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Η ώρα για τη (νέα) μεγάλη ευκαιρία του Τζολάκη και το δίδυμο με Πασχαλάκη (vid)

bet365

Ο 19χρονος Χανιώτης έχει μεγαλώσει ηλικιακά και ποδοσφαιρικά και θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει να δει εάν μπορεί να καλύψει το κενό του Βατσλίκ. Η επικείμενη συνύπαρξη με Πασχαλάκη.

Ο Ολυμπιακός δεδομένα είχε μία μεγάλη ατυχία με τον σοβαρό τραυματισμό του βασικού του γκολκίπερ, Τόμας Βατσλίκ, που θα τεθεί off για 2-3 μήνες (με το πρόβλημά του στον ώμο έχοντας χτυπήσει στην Εθνική Τσεχίας). Οι πληροφορίες εμφανίζουν ως φαβορί για να αποκτηθεί τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, αν και υπήρχε και η περίπτωση του Νορβηγού Νίλαντ. Όλα δείχνουν πάντως πως το προβάδισμα το έχει για τα καλά ο Πασχαλάκης για να κλείσει και τυπικά, κάτι που φαινόταν πως θα συνέβαινε καιρό τώρα και είχατε διαβάσει στο Gazzetta.

Πέρα όμως από όλα αυτά ο πιο ικανός και ταλαντούχος γκολκίπερ του τωρινού ρόστερ του Ολυμπιακού από τους διαθέσιμους είναι ο Κωνσταντίνος Τζολάκης. Στα 19 του χρόνια προφανώς και έχει ακόμα δρόμο να διανύσει όμως θεωρείται και είναι ένας γκολκίπερ με μεγάλη προοπτική με τον οποίο - ας μην ξεχνάμε - ο Ολυμπιακός πήρε Κύπελλο απέναντι στην ΑΕΚ.

Με ύψος 1 μέτρο και 93 εκατοστά και προερχόμενος από αθλητική οικογένεια ο Κρητικός διεθνής πορτιέρε έχει καταγράψει 17 ματς με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού και ενώ είχε αποκτηθεί από τον Πλατανιά έχοντας περάσει και θητεύσει και στις Ακαδημίες των Πρωταθλητών Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει καιρό τώρα να επενδύσει πάνω του. Άλλωστε είχε φροντίσει να του κάνει και νέο συμβόλαιο.

Και ασχέτως από τη μεγάλη ατυχία του Βατλσίκ είχε δρομολογηθεί αγωνιστικά το να πάρει την ευκαιρία του ο Τζολάκης. Τη νέα μεγάλη ευκαιρία του που κάλλιστα μπορεί να έρθει στον προσεχή αγώνα Πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη (16.00, Κυριακή).

Ο Τζολάκης με Ολυμπιακό έχει παίξει

  • Σεζόν 2019-2020

Στα play offs

Με Άρη στο 2-4 (εκτός)

Στο Κύπελλο

Με ΠΑΟΚ εκτός στο 3-2
Με ΑΕΚ στον τελικό με 1-0 για τον Ολυμπιακό

  • Σεζόν 2020-2021

Στο Πρωτάθλημα

Με Αστέρα Τρίπολης εντός στο 3-0
Με ΠΑΣ Γιάννινα εκτός στο 1-1
Με Παναιτωλικό εκτός (στο 1-2)

Στα play offs

Με Άρη εκτός στο 1-1
Με Αστέρα Τρίπολης εκτός στο 0-0

Στο Κύπελλο

Με Άρη εντός στο 2-1

  • Σεζόν 2021-2022

Στην Ευρώπη

Με Νέφτσι Μπακού στο 1-0 εντός
Με Νέφτσι Μπακού στο 0-1
Με Λουντογκόρετς εντός στο 1-1
Με Λουντογκόρετς στο εκτός με ήττα με 6-3 (2-2 μετά από κανονική διάρκεια και παράταση και 4-1 στα πέναλτι)

Στο Πρωτάθλημα

Με ΠΑΣ Γιάννινα εντός στο 2-0

Στο Κύπελλο

Με Παναιτωλικό εντός στο 3-1 στην παράταση

Στα play offs

Με Άρη στο 0-1 (εκτός έδρας)
Με ΠΑΟΚ στο 1-1 εντός έδρας

ΤΖΟΛΑΚΗΣ1

Η αθλητική οικογένεια και το περιβραχιόνιο του αρχηγού

Με πατέρα φυσικοθεραπευτή και μαμά γυμνάστρια και προπονήτρια στίβου, στα 10 του χρόνια ο Τζολάκης έκανε προπονήσεις στην ομάδα της Ιωνίας με τον Γιώργο Μουντάκη. Ασχολήθηκε μικρός με τον στίβο για να τον κερδίσει μετά το ποδόσφαιρο. Μάλιστα ο Μουντάκης με τον Κώστα Γκολέμη είναι δύο προπονητές τερματοφυλάκων που τον βοήθησαν πολύ στα πρώτα του βήματα.

Σε ηλικία 12 ετών πήγε στον Πλατανιά για να γίνει μετά βασικός και αρχηγός στην Κ15. Από την Κ15 μεταπήδησε στην Κ20 (με λίγα ουσιαστικά ματς στην Κ17 αφού στα Χανιά είχαν δει το ταλέντο του), όπου εκεί τον ξεχώρισε για τα καλά ο Ολυμπιακός που πλήρωσε 40.000 ευρώ για την μεταγραφή του. Το πρόζεκτ ήταν να ενταχθεί στην ομάδα Νέων και να προορίζεται μετά για τους μεγάλους. Ο Τζολάκης πήγε στον Ολυμπιακό σε ηλικία 16 ετών και σήμερα είναι 19 (8 Νοεμβρίου του 2002 γεννηθείς γαρ).

Ο νεαρός Τζολάκης στο φιλικό παιχνίδι με τον Ατρόμητο βίωσε μία έντονη και δυνατή στιγμή. Πριν καλά καλά γίνει 18 ετών πήρε το περιβραχιόνιο του Ολυμπιακού και έγινε ο νεότερος παίκτης που το κάνει αυτό (σε επίσημα ματς παρέμενε φυσικά ο Ρέτσος).

Ως αρχηγός του Ολυμπιακού στο Περιστέρι είχε ξεκινήσει ο Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 67ο λεπτό, δίνοντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γάλλος αποχώρησε στο 77ο λεπτό και έπρεπε να δώσει σε άλλον ποδοσφαιριστή το περιβραχιόνιο. Παρών στο γήπεδο ήταν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και αναμενόμενο ήταν να γίνει εκείνος ο αρχηγός για τα τελευταία περίπου δέκα λεπτά του ματς. Ο Αβραάμ όμως θέλοντας να επιβραβεύσει τον νεαρό Τζολάκη του έδωσε το περιβραχιόνιο. Αναμφίβολα μία μεγάλη στιγμή για εκείνον.

ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ1

Και τώρα η καθιέρωση και δίδυμο με Πασχαλάκη

Ναι αυτή τη στιγμή το πλέον πιθανό είναι να κλείσει ο Ολυμπιακός τον Πασχαλάκη, που ήταν το φαβορί έναντι του Νορβηγού Νίλαντ διότι εκτός των άλλων δεν χρειάζεται καμία προσαρμογή και ξέρει πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα. Όμως ο δρόμος για την καθιέρωση για τον Τζολάκη περνάει μέσα από τις αγωνιστικές δοκιμασίες και με το να αποδείξει το τι αξίζει και το τι μπορεί να κάνει.

Έχοντας δουλέψει με γκολκίπερ όπως ο Σα και ο Βατσλίκ ο Τζολάκης έχει πάρει πολλά πράγματα. Ήρθε η ώρα να τα εφαρμόσει στην πράξη και να κάνει ένα σημαντικό βήμα στο να γίνει μετά από πολλά χρόνια ο πρώτος γκολκίπερ που αναδεικνύεται από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού και βρίσκει τη θέση του στην πρώτη ομάδα. Άλλωστε και επί Μαρτίνς είχε κληθεί να... βουτήξει στα βαθιά. Θα κάνει και τώρα με Μίτσελ στον Ολυμπιακό.

Σε αυτή τη διαδρομή ο νεαρός Τζολάκης θα έχει δίπλα του έναν Έλληνα γκολκίπερ αυτή τη φορά. Ο Πασχαλάκης είναι ένας τερματοφύλακας που έχει πάρει τίτλους με τον ΠΑΟΚ, έχει κάνει πρωταθλητισμό, είναι διεθνής και θα συνυπάρξει ως δίδυμο με τον Τζολάκη (έχοντας θητεύσει μικρός σε Ακαδημίες ομάδων όπως οι Ολυμπιακός και ΑΕΚ). Όπως όλα δείχνουν θα είναι το βασικό δίδυμο των Πρωταθλητών για τη συνέχεια και θα μείνει πίσω σε ιεραρχία ο Κρίστινσον.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα