ΑΕΚ: Οι 21 σταθμοί της μεγάλης επιστροφής στη Νέα Φιλαδέλφεια!

ΑΕΚ: Οι 21 σταθμοί της μεγάλης επιστροφής στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Οι 21 σταθμοί της μεγάλης επιστροφής στη Νέα Φιλαδέλφεια!

bet365

Η OPAP Arena ανοίγει απόψε τις πύλες της για τα εγκαίνια και το Gazzetta θυμάται τις 21 ημερομηνίες - σταθμούς από το τελευταίο ματς στο «Νίκος Γκούμας» το 2003 μέχρι σήμερα και τη μεγάλη επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Η μεγάλη επιστροφή της ΑΕΚ στα πατρογονικά εδάφη της Νέας Φιλαδέλφειας είναι γεγονός! Η OPAP Arena εγκαινιάζεται απόψε στις 20:00 (τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ3) και η Ένωση μετά από 19 χρόνια και πέντε μήνες γυρίζει στη γειτονιά της! Συγκίνηση και περηφάνια είναι δύο από τα συναισθήματα που κατακλύζουν τους Ενωσίτες, οι οποίοι μετράνε πλέον ώρες γι' αυτό που περίμεναν με ανυπομονησία χρόνια ολόκληρα!

Η καρδιά της ΑΕΚ θα χτυπά ξανά από σήμερα στα ιερά χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας. Οι πύλες της OPAP Arena θα ανοίξουν τρεις ώρες πριν την έναρξη της λαμπρής εκδήλωσης, στις 17:00 και όλη η πόλη θα ζει στους ρυθμούς της ΑΕΚ. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα με εμπνευστή τον Δημήτρη Μελισσανίδη! Η «προσφυγιά» τελείωσε για την Ένωση που μπαίνει στο ολοκαίνουργιο σπίτι της, το οποίο θα εγκαινιαστεί όπως του αρμόζει.

Το Gazzetta γυρίζει τον χρόνο πίσω και θυμάται τις 21 ημερομηνίες - σταθμούς από το τελευταίο παιχνίδι στο «Νίκος Γκούμας» και την κατεδάφισή του το 2003 μέχρι σήμερα και την ολοκλήρωση του νέου παλατιού της ΑΕΚ! Ενός γηπέδου που θα αποτελεί Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού και θα στεγάσει τα ιδανικά του συλλόγου. Εκεί όπου η ΑΕΚ θα παίζει μπάλα και θα λέει την Ιστορία της!

3 Μαΐου 2003: Το τελευταίο παιχνίδι στον Ναό

Η ιστορία μας ξεκινάει από τις 3 Μαΐου του 2003 όταν η ΑΕΚ έπαιξε για τελευταία φορά στη Νέα Φιλαδέλφεια, επικρατώντας με 4-0 του Άρη με δύο γκολ του Λάκη και ένα τέρμα από τους Κατσουράνη και Ίβιτς.

5 Μαΐου 2003: Η κατεδάφιση του «Νίκος Γκούμας»

Δύο ημέρες μετά το ματς με τον Άρη, στις 5 Μαΐου του 2003 οι μπουλντόζες μπήκαν στο «Νίκος Γκούμας» και ξεκίνησε η κατεδάφισή του. Η ανέγερση νέου γηπέδου δεν μπήκε τελικά στον φάκελο των Ολυμπιακών Αγώνων και η ΑΕΚ αναγκάστηκε να «ξεσπιτωθεί».

Νίκος Γκούμας

10 Ιουλίου 2013: Οι εξαγγελίες Μελισσανίδη στο Τατόι για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Το 2013 η ΑΕΚ ξεκίνησε από το μηδέν παίζοντας στη Γ' Εθνική. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης στις 10 Ιουλίου του 2013, δέκα χρόνια μετά την κατεδάφιση του «Νίκος Γκούμας», από το Tatoi Club έδωσε το σύνθημα της μεγάλης επιστροφής θέτοντας τον στόχο της κατασκευής του νέου γηπέδου στο οικόπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

25 Ιουλίου 2017: Η έκδοση της οικοδομικής άδειας για την OPAP Arena

Έπειτα από αγώνα ετών, ξεπερνώντας ανυπέρβλητα εμπόδια από όσους δεν ήθελαν γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ στις 25 Ιουλίου του 2017 ανακοίνωσε την είδηση που όλοι περίμεναν με τόση λαχτάρα. Η οικοδομική άδεια για την ανέγερση του γηπέδου ήταν στα χέρια της Ένωσης!

27/28 Ιουλίου 2017: Αγιασμός και έναρξη εργασιών

Η ΑΕΚ δεν έχασε χρόνο. Δύο ημέρες αργότερα, στις 27 Ιουλίου προχώρησε στον αγιασμό του οικοπέδου, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να τονίζει μπροστά στον κόσμο της Ένωσης: «Τα τείχη της Αγια Σοφιάς θα είναι ψηλά, άτρωτα και δεν θα πέσουν ποτέ»! Την αμέσως επόμενη ημέρα, στις 28 Ιουλίου, οι μπουλντόζες είχαν κάνει την εμφάνισή τους στη Νέα Φιλαδέλφεια, πιάνοντας δουλειά. Οι εργασίες της κατασκευής του νέου γηπέδου είχαν πλέον και με τη βούλα ξεκινήσει!

Δεκέμβριος 2017: Η πρώτη φάση της κατασκευής του γηπέδου

Μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου του 2017 η πρώτη φάση του γηπέδου είχε πλέον ολοκληρωθεί, με τις εκσκαφές και τα έργα αντιστήριξης και πλέον το πρότζεκτ έμπαινε άμεσα στη δεύτερη φάση των εργασιών.

29 Δεκεμβρίου 2017: Η ομάδα της ΑΕΚ για πρώτη φορά στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2017, στα μέσα της σεζόν δηλαδή κατά την οποία η ΑΕΚ θα επέστρεφε στην κατάκτηση του τίτλου έπειτα από 24 χρόνια, οι παίκτες της πρώτης ομάδας με τον Μανόλο Χιμένεθ θα επισκέπτονταν το οικόπεδο προσφέροντας εικόνες από το μέλλον...

Ομάδα ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

15 Μαρτίου 2018: Πέφτουν τα πρώτα μπετά

Στις 15 Μαρτίου του 2018 έπεσε η πρώτη πλάκα. Τα πρώτα μπετά ήταν γεγονός, ενώ ο Δημήτρης Μελισσανίδης έκανε την πρώτη του επίσκεψη στο εργοτάξιο, μιλώντας με τους τεχνικούς του έργου, βλέποντας από κοντά την πρόοδο των εργασιών και μαθαίνοντας τα επόμενα βήματα.

Μάιος 2018: Οι εξέδρες σηκώνονται

Η ΑΕΚ τον Μάιο του 2018 θα πανηγύριζε την κατάκτηση του τίτλου. Οι παίκτες στο ανοιχτό πούλμαν γιόρτασαν με τους φίλους της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια την επιστροφή της ομάδας στην κορυφή φτάνοντας μέχρι το υπό κατασκευή γήπεδο. Το γήπεδο που όσο περνούσε ο καιρός άρχιζε να αποκτά μορφή με τις κερκίδες να ορθώνονται όλο και περισσότερο.

Καλοκαίρι 2018: Οι πυλώνες ορθώνονται

Δεν ήταν φυσικά μόνο οι εξέδρες που καθημερινά έπαιρναν όλο και μεγαλύτερο ύψος, καθώς ήδη είχε αρχίσει και η κατασκευή των πυλώνων, με έναν εξ αυτών να παίρνει μορφή και τους υπόλοιπους να ακολουθούν. Πάνω στους τέσσερις πυλώνες θα στηριζόταν το στέγαστρο.

OPAP Arena

Μάρτιος 2019: Οι εξέδρες ενώνονται, το γήπεδο πήρε μορφή

Έναν χρόνο μετά τα πρώτα μπετά, τον Μάρτιο του 2019, οι εργασίες είχαν κάνει τεράστια βήματα προόδου, με τις εξέδρες να ενώνονται και το γήπεδο να έχει πάρει για τα καλά μορφή.

Μάιος 2019: Έτοιμοι οι πυλώνες, το γήπεδο σχεδόν έκλεισε περιμετρικά

Δύο μήνες πιο μετά, τον Μάιο του 2019, το γήπεδο είχε σχεδόν κλείσει περιμετρικά, με τους πυλώνες να στέκονται περήφανοι. Λίγο ακόμα είχε μείνει για να ενωθεί και η παλιά Σκεπαστή, ενώ οι εργασίες για να ολοκληρωθεί η κατασκευή και των υπόλοιπων εξεδρών συνεχίζονταν.

Ιούνιος 2019: Η κατασκευή και η τοποθέτηση του στεγάστρου

Τα έργα στην OPAP Arena έμπαιναν στην πιο εντυπωσιακή τους φάση καθώς γινόταν η συναρμολόγηση για να ξεκινήσει η κατασκευή του στεγάστρου. Τα πρώτα κομμάτια άρχισαν να τοποθετούνται τον Ιούνιο του 2019 και μέσα σε μερικούς μήνες το αποτέλεσμα θα άφηνε τους πάντες με το στόμα ανοικτό.

Σεπτέμβριος 2019: Το γήπεδο έκλεισε περιμετρικά

Η OPAP Arena είχε κλείσει πλέον περιμετρικά και είχε αποκτήσει πλέον τη μορφή ενός κανονικού γηπέδου, ενώ μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη του 2019 ο μισός σκελετός του στεγάστρου είχε τοποθετηθεί, ενώ είχαν αρχίσει να μπαίνουν και οι πρώτες μεμβράνες.

OPAP Arena

9 Δεκεμβρίου 2019: Έπεσαν οι υπογραφές για την υπογειοποίηση

Στις 9 Δεκεμβρίου του 2019 ήρθαν και τα ευχάριστα νέα από την Περιφέρεια Αττικής καθώς έπεσαν οι υπογραφές για την υπογειοποίηση στις Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Φωκών δίπλα από την OPAP Arena. Ένα έργο άρρηκτα συνδεδεμένο με τη λειτουργία του γηπέδου που θα βοηθούσε και στο κυκλοφοριακό στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας. Ακόμα ένα εμπόδιο είχε ξεπεραστεί.

Φεβρουάριος 2020: Η ολοκλήρωση του στεγάστρου και οι υπόλοιπες εργασίες εντός και εκτός γηπέδου

Τον Φεβρουάριο του 2020 οι εργασίες του στεγάστρου είχαν πλέον ολοκληρωθεί, σκεπάζοντας την OPAP Arena που στεκόταν πια επιβλητική. Οι πρώτες εσωτερικές εργασίες στις σουίτες άρχισαν να προχωράνε, όπως και τα έργα αντιστήριξης για την κατασκευή του κτιρίου των Μουσείων και των χώρων αναψυχής στην πλευρά της παλιάς σκεπαστής.

OPAP Arena

30 Μαρτίου 2020: Ξεκίνησαν τα έργα της υπογειοποίησης

Τρεις μήνες μετά τις υπογραφές, το κομβικό έργο της υπογειοποίησης ξεκίνησε στις 30 Μαρτίου. Οι Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Φωκών έκλεισαν και οι εργασίες άρχισαν να λαμβάνουν χώρα δίπλα από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Καλοκαίρι 2021 – καλοκαίρι 2022: Οι εργασίες ολοκληρώνονται, πρασίνισε και ο αγωνιστικός χώρος

Μέσα στην επόμενη διετία με αποκορύφωμα από το καλοκαίρι του 2021 μέχρι το καλοκαίρι του 2022 η OPAP Arena διαμορφώνεται εσωτερικά και εξωτερικά, με τα καθίσματα να τοποθετούνται, με τις μορφές των Σεραφείδη, Παπαϊωάννου, Νεστορίδη και Μαύρου να μπαίνουν στους πυλώνες, με το γήπεδο να ολοκληρώνεται και εξωτερικά, μαζί με την τοποθέτηση του ατσάλινου Δικέφαλου Αετού μπροστά από το κτίριο των Μουσείων, ενώ ο χλοοτάπητας που πρασίνισε αύξησε ακόμα περισσότερο την ανυπομονησία για την επιστροφή της ΑΕΚ στης Φιλαδέλφειας τα μέρη...

OPAP Arena

21 Ιουλίου 2022: Οι οπαδοί της ΑΕΚ στις εξέδρες της OPAP Arena

Μετρώντας πλέον μερικούς μήνες πριν την επίσημη επιστροφή της ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο, οι οπαδοί της ομάδας στις 21 Ιουλίου του 2022 βρέθηκαν στις εξέδρες της OPAP Arena για τη δοκιμαστική πτήση του αετού «Οδυσσέα» και δημιούργησαν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα, προσφέροντας μια μικρή γεύση για το τι θα επικρατεί στην καυτή έδρα της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια.

19 Σεπτεμβρίου 2022: Τα εγκαίνια της υπογειοποίησης

Η υπογειοποίηση, δυόμιση χρόνια μετά την έναρξη των εργασιών, παραδόθηκε στην κυκλοφορία. Το πρωί της 19ης Σεπτεμβρίου του 2022 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια δίπλα από την OPAP Arena παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη.

30 Σεπτεμβρίου 2022: Η OPAP Arena ανοίγει τις πύλες της

Το γήπεδο έγινε! Έπειτα από τη θετική εισήγηση της Περιφέρειας Αττικής για την άδεια λειτουργίας και με τις τελευταίες υπογραφές να έχουν πέσει, η ΑΕΚ μπαίνει απόψε στις 20:00 στο νέο της σπίτι με τα μεγαλοπρεπέστατα εγκαίνια της OPAP Arena! Η Ένωση επιστρέφει μετά από 19 χρόνια και πέντε μήνες στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Δευτέρα (3/10) δίνει το πρώτο της επίσημο ματς στο νέο γήπεδο κόντρα στον Ιωνικό!

OPAP Arena

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα