ΑΕΚ: Ο Πινέδα βρίσκει τη χαρά του ποδοσφαίρου και τον δρόμο προς το όνειρό του

ΑΕΚ: Ο Πινέδα βρίσκει τη χαρά του ποδοσφαίρου και τον δρόμο προς το όνειρό του

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο Πινέδα βρίσκει τη χαρά του ποδοσφαίρου και τον δρόμο προς το όνειρό του

bet365

Ο Ορμπελίν Πινέδα δήλωσε ότι απολαμβάνει το ποδόσφαιρο στην ΑΕΚ. Ο Μεξικανός χαφ πραγματοποιεί το πιο δυναμικό ξεκίνημα σε σεζόν στην καριέρα του, βλέποντας τον στόχο της συμμετοχής στο Μουντιάλ να είναι πιο πιθανός από ποτέ.

Ο Ορμπελίν Πινέδα έχει μεγάλη συμμετοχή στο επιθετικό κομμάτι της ΑΕΚ στις πέντε πρώτες αγωνιστικές μετρώντας τρία γκολ και μία ασίστ. Έφτιαξε το ένα από τα δύο γκολ του Αραούχο στην πρεμιέρα στη Λαμία, σκόραρε με πλασέ έξω από την περιοχή στο ίδιο παιχνίδι, βρήκε και δεύτερο γκολ πάλι με σουτ εκτός περιοχής στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ χρίστηκε σκόρερ και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Ο 26χρονος χαφ δήλωσε σε συνέντευξή του στο Μεξικό ότι πλέον απολαμβάνει το ποδόσφαιρο μετά τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ, καθώς έπειτα από το δύσκολο περσινό δεύτερο μισό της σεζόν στη Θέλτα, βρήκε χρόνο συμμετοχής και μαζί με αυτό διεκδικεί στα ίσια μια θέση στην τελική λίστα της Εθνικής του ομάδας για το επερχόμενο Μουντιάλ στο Κατάρ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πινέδα μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την ΑΕΚ στους λίγους μήνες της παρουσίας του στην Ελλάδα καθώς είναι κάτι που έχει τονίσει και σε προηγούμενες συνεντεύξεις του. Άλλωστε τα media στη χώρα του δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τον «Μαγίτο», τον «μικρό μάγο» δηλαδή, όπως τον χαρακτηρίζουν, με συχνές αναφορές για τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με την Ένωση, αλλά και με αρκετά αιτήματα συνεντεύξεων προς το κλαμπ.

Το ξεκίνημα που πραγματοποιεί με την ΑΕΚ ο Μεξικανός μέσος, βάσει αριθμών, είναι το καλύτερο στην καριέρα του. Πιο παραγωγικό ξεκίνημα και από τις ποιοτικές χρονιές που είχε στην Τσίβας και έπειτα στην Κρους Ασούλ. Κάτι που δεν είναι καθόλου τυχαίο καθώς μετά τη μεταγραφή του από το Μεξικό στην Ευρώπη και στην Ισπανία όπου τα βρήκε... σκούρα στη Θέλτα, στην ΑΕΚ με την παρουσία του μέντορά του Ματίας Αλμέιδα πήρε αμέσως τα πάνω του.

Δεν είναι κρυφό ότι ένας από τους βασικούς λόγους που ο Πινέδα ήρθε στην ΑΕΚ ήταν ο Αλμέιδα, μέσω του οποίου είχε εκτοξεύσει τις μετοχές του στην Τσίβας. Ο «Πελάδο» είχε ρόλο - κλειδί για την απόκτηση του Πινέδα, ο οποίος μέσω των εμφανίσεών του στην Ένωση βλέπει να διεκδικεί με το «σπαθί» του μια θέση στη λίστα του τεχνικού της Εθνικής του Μεξικό, Τάτα Μαρτίνο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Κάτι που αποτελεί μεγάλο του όνειρο, όπως τόνισε εκ νέου στη συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο 26χρονος Μεξικανός χαφ αποτελεί ένα πολυεργαλείο στα χέρια του Αλμέιδα στην ΑΕΚ, αποδεικνύοντας γιατί ο Αργεντινός τεχνικός επιθυμούσε διακαώς να τον φέρει στην ομάδα. Είτε έχει πιο προωθημένο ρόλο στον άξονα, είτε αγωνίζεται ως οκτάρι, είτε χρειάζεται να προσφέρει οπουδήποτε ανά πάσα στιγμή, όπως στο πρόσφατο ματς με τον Παναιτωλικό, όπου κάλυψε τη θέση του δεξιού μπακ στο τελευταίο σκέλος του παιχνιδιού. Η ένταση που δίνει στον χώρο της μεσαίας γραμμής και η συνεισφορά του ακόμα και χωρίς την μπάλα με την πίεση ψηλά που εφαρμόζει ο Αλμέιδα είναι χαρακτηριστικά που μαζί με την καλή τεχνική κατάρτιση που διαθέτει αναβαθμίζουν τον κιτρινόμαυρο άξονα.

Ο Πινέδα στην ΑΕΚ εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί εξ αρχής ένα χρήσιμο γρανάζι στα πλάνα του Αλμέιδα, όπως σημείωσε ο ίδιος, βρήκε και πάλι τη συγκέντρωσή του. Είναι καλά πέρα από πλευράς φυσικής κατάστασης και στο πνευματικό κομμάτι, καθώς ήταν απόλυτα λογικό να είχε επηρεαστεί από τον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής που είχε στη Θέλτα. Σε μια περίοδο που πόνταρε πολλά βλέποντας να ανοίγει η πόρτα της Πριμέρα Ντιβισιόν φεύγοντας από το Μεξικό. Ο στόχος της παρουσίας του με την Εθνική του ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο είχε μπει σε κίνδυνο και γι' αυτό δηλώνει δικαιωμένος από την επιλογή της ΑΕΚ και από τη δεύτερη συνεργασία του με τον Αλμέιδα.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα