Πρώτο δείγμα θετικό για τον Ατρόμητο, έπεται και συνέχεια (vids)

Πρώτο δείγμα θετικό για τον Ατρόμητο, έπεται και συνέχεια (vids)

Μάκης Σταθάτος
Πρώτο δείγμα θετικό για τον Ατρόμητο, έπεται και συνέχεια (vids)

bet365

Ο Ατρόμητος στους 5 πρώτους γύρους του πρωταθλήματος εμφανίστηκε σαφώς πιο βελτιωμένος από πέρυσι και άφησε πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Το καλοκαίρι οι άνθρωποι του Ατρομήτου πήραν μια μεγάλη απόφαση: να τα αφήσουν όλα πίσω και να κάνουν μια νέα αρχή, σε μια χρονιά κομβική για την ιστορία του συλλόγου, στην επέτειο των 100 χρόνων της γέννησής του.

Το ολικό λίφτινγκ είχε αρχίσει από το καλοκαίρι του 2021, όμως κάποιες επιλογές δεν ήταν αντάξιες των προσδοκιών. Η περυσινή χρονιά χάθηκε με το καλοκαίρι και τον Ιανουάριο, ο Γιώργος Σπανός και ο Γιάννης Αγγελόπουλος έκαναν διορθωτικές κινήσεις καθώς το καμπανάκι του υποβιβασμού ήχησε δυνατά.

Το πάθημα φαίνεται να έγινε μάθημα, αφού ο φετινός Ατρόμητος βασίστηκε σε ένα διαφορετικό μοντέλο από αυτό που μας είχε συνηθίσει, υπό τις οδηγίες του Κρις Κόλμαν. Οι μεταγραφικές κινήσεις έγιναν προσεγμένα και χωρίς βιασύνη, βάσει του πλάνου που είχε σχεδιάσει στο μυαλό του ο Ουαλός ο προπονητής και οι συνεργάτες του. Σύστημα 4-3-3, aggressive ποδόσφαιρο και πίεση στον αντίπαλο από ψηλά. Μια εικόνα που φάνηκε από τα πρώτα κιόλας φιλικά της ομάδας στην Ολλανδία.

Πέντε αγωνιστικές, οκτώ βαθμοί

Η εικόνα στα φιλικά επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο στις επίσημες υποχρεώσεις του Ατρομήτου. Μέχρι στιγμής το πρόσημο είναι θετικό, όχι μόνο στον αγωνιστικό χώρο αλλά και στον βαθμολογικό πίνακα. Στις 5 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, η ομάδα του Περιστερίου έχει συγκεντρώσει 8 βαθμούς. Συγκομιδή που θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερη, αν στα εντός έδρας ματς με Παναιτωλικό και Λαμία, υπήρχε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Συγκριτικά με τις αντίστοιχες αγωνιστικές της περυσινή σεζόν, ο Ατρόμητος φέτος έχει μαζέψει 6 βαθμούς παραπάνω. Με τις αντίστοιχες ομάδες, τη σεζόν 2021/22 είχε τους μισούς βαθμούς (νίκη με Λαμία, ισοπαλία με ΟΦΗ).

Κομβικός ο ρόλος των χαφ

Το καλοκαίρι δόθηκε μεγάλη έμφαση στην επιλογή των χαφ. Επιθυμία του Κόλμαν και των συνεργατών του ήταν να μην αποκτηθεί κλασικό «6άρι», αλλά aggressive χαφ που να μαρκάρουν ακατάπαυστα σε όλα τα μήκη του γηπέδου, να πνίγουν τον αντίπαλο και να κλέβουν μπάλες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αγωνιστικής ταυτότητας που θέλει να παρουσιάσει φέτος ο Κόλμαν, είναι το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Ιωνικό στη Νίκαια. Μια ανατροπή που ήρθε για τον Ατρόμητο χάρη στο transition. Έντερ, Φριτζόνσον και Κούεν έκαναν ότι ήθελαν στη μεσαία γραμμή και η τριπλέτα αυτή αναμένεται να είναι κομβική για τον φετινό Ατρόμητο.

Επιθετικός πλουραλισμός

Όταν αποχώρησε ο Ευθύμης Κουλούρης άνοιξε μεγάλη κουβέντα για το αν ο αντικαταστάτης του θα μπορέσει να καλύψει το κενό του. Οι άνθρωποι του Ατρομήτου παρότι έφεραν έναν σέντερ φορ (Κιάρτανσον) με βαρύ βιογραφικό και αμέτρητα γκολ, επιθυμούσαν η φετινή ομάδα να ακολουθήσει διαφορετικό μοντέλο. Να πάρει δηλαδή όσο το δυνατό περισσότερα γκολ από πολλούς παίκτες. Μέχρι στιγμής το στοίχημα δείχνει να κερδίζεται. Στις 5 πρώτες αγωνιστικές ο Ατρόμητος έχει μαζί με τον Παναθηναϊκό την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 9 γκολ. Το πιο εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο είναι ότι τα γκολ αυτά τα έχουν πετύχει 8 διαφορετικοί παίκτες (Τζαβίδας (2), Κεσχρίντα, Ρομπάιγ, Φριτζόνσον, Ροτάριου, Κιάρτανσον, Μουνίθ, Τζοβάρας). Οι Περιστεριώτες είναι πρώτοι σε άλλες δύο κατηγορίες, στις τελικές προσπάθειες με 5,6 ανά παιχνίδι και στις ασίστ (8).

Στατιστικά

Ο ανεβασμένος Κλωναρίδης

Η φετινή ευχάριστη έκπληξη για τον Ατρόμητο δεν είναι άλλη από τον Βίκτωρα Κλωναρίδη. Το καλοκαίρι του 2021, ο 29χρονος μεσοεπιθετικός ήρθε με μεγάλες περγαμηνές στο Περιστέρι, αλλά η περυσινή χρονιά ήταν καταστροφική. Κάτι οι απανωτοί τραυματισμοί, κάτι ο covid, κάτι η συνολική εικόνα της ομάδας δεν τον βοήθησαν να δείξει τον πραγματικό του εαυτό. Ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν στην καλοκαιρινή προετοιμασία. Από τα πρώτα φιλικά έδειξε ότι φέτος θα μιλάμε για άλλον Κλωναρίδη και κατάφερε να κερδίσει με το σπαθί του, θέση στη βασική ενδεκάδα αφήνοντας τον Ροτάριου στον πάγκο. Στις 5 πρώτες αγωνιστικές είναι ο πιο επιδραστικός ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου μετρώντας 5 ασίστ.

Στατιστικά

Η ομάδα των ανατροπών

Ένα από τα πράγματα που έχουν κάνει εντύπωση στον φετινό Ατρόμητο είναι οι ανατροπές. Η ομάδα φαίνεται να έχει βρει και πάλι τον χαρακτήρα της και καταφέρνει να γυρίζει τα ματς στα οποία βρίσκεται πίσω στο σκορ. Το έκανε την πρώτη αγωνιστική με τον ΟΦΗ, καθώς το 0-1 έγινε 3-1. Την δεύτερη αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 1-1 αλλά έχασε το ματς στις καθυστερήσεις. Την τρίτη αγωνιστική το 0-1 από τον Παναιτωλικό έγινε 1-1 και την 4η στη Νίκαια το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου από τον Ιωνικό έγινε 1-4 στην επανάληψη. Ο Ατρόμητος βγάζει χαρακτήρα, όμως το γεγονός ότι κυνηγάει διαρκώς το σκορ θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο σκέψης και προβληματισμού.

Το μέλλον του ανήκει

Το πρώτο δείγμα της αγωνιστικής εικόνας του Ατρομήτου είναι κάτι παραπάνω από θετικό, συγκριτικά πάντα με την περυσινή σεζόν. Η ομάδα έχει αγωνιστικό πλάνο και κατά διαστήματα βγάζει αυτοματισμούς παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο. Η διακοπή σίγουρα θα βοηθήσει, αφού η βασική ενδεκάδα έχει αλλάξει κατά 9/11 σε σχέση με πέρυσι. Επιπλέον, παίκτες που δεν βρίσκονται ακόμα στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας, θα έχουν τον χρόνο να δουλέψουν. Όπως για παράδειγμα συμβαίνει με την περίπτωση του Κιάρτανσον. Ο χρόνος δουλεύει υπέρ του Ατρομήτου, ο οποίος με την εικόνα του αφήνει υποσχέσεις και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για την έκπληξη της φετινής σεζόν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα