AEK: Φουλ δουλειά ο Αλμέιδα σε άμυνα και επίθεση

AEK: Φουλ δουλειά ο Αλμέιδα σε άμυνα και επίθεση

Δημήτρης Βέργος
AEK: Φουλ δουλειά ο Αλμέιδα σε άμυνα και επίθεση

bet365

Πλούσιο το ασκησιολόγιο στη δίωρη προπόνηση του Ματίας Αλμέιδα στα Σπάτα. Δούλεψε σε διάφορους τομείς σε άμυνα και επίθεση με τους παίκτες της ΑΕΚ ο Αργεντινός τεχνικός. Ανεβάζει ρυθμούς ο Γιόνσον.

Ο Ματίας Αλμέιδα, όπως το συνηθίζει κάθε Τετάρτη, άνοιξε την προπόνηση της ΑΕΚ για τα media με τους κιτρινόμαυρους να προπονούνται στο Σεραφείδειο. Η προπόνηση ήταν δίωρη και είχε για άλλη μια φορά μεγάλη ποικιλία ασκήσεων πάνω σε άμυνα και επίθεση που την έκαναν πολύ ενδιαφέρουσα.

Μέρος του προγράμματος ο Γιόνσον

Από το πρόγραμμα απουσίαζαν οι δέκα διεθνείς, ο Τζαβέλλας που ακολουθεί θεραπεία μετά την επέμβαση στο χέρι και ο Τσούμπερ που λείπει με άδεια στην Ελβετία κάνοντας ατομικό πρόγραμμα από εκεί. Ο Γιόνσον που είχε λείψει από το ματς με τον Παναιτωλικό λόγω της διάτασης που είχε υποστεί, έβγαλε μέρος του κανονικού προγράμματος ανεβάζοντας ρυθμό, ενώ στη συνέχεια έκανε ατομικό με τον γυμναστή Γκίντο Μπονίνι. Ο Γαλανόπουλος στο τελευταίο σκέλος του προγράμματος προφυλάχθηκε, γιατί ένιωσε λίγο βαρύ τον προσαγωγό του, χωρίς ωστόσο να φαίνεται κάτι το ανησυχητικό, ενώ ατομικό συνέχισε ο Μαχαίρας.

Μεταβιβάσεις και ανάκτηση μπάλας

Μετά το μισάωρο προθέρμανσης, το πρόγραμμα ξεκίνησε με ασκήσεις μεταβιβάσεων και ανάκτησης μπάλας σε μικρούς χώρους με τους παίκτες χωρισμένους σε τρεις τετράδες στις οποίες δύο παίκτες προσπαθούσαν να ανακτήσουν την μπάλα μεταφερόμενοι και στις τρεις "ομάδες". Τα δίδυμα ήταν Άμραμπατ και Γιόνσον, Μουκουντί και Σιντιμπέ, Σιμάνσκι και Αραούχο, Μήτογλου και Γαλανόπουλος, Μουστακόπουλος και Γκατσίνοβιτς, Ελίασον και Φαν Βέερτ, Φράνσον και Ραντόνια.

Ασκήσεις ένας εναντίον ενός

Στη συνέχεια ο Αλμέιδα και οι συνεργάτες του χώρισαν τους παίκτες σε τρεις τετράδες για ασκήσεις ένας εναντίον ενός. Η μία τετράδα ήταν με Αμραμπατ, Μήτογλου, Γκατσίνοβιτς, Σιμάνσκι, η άλλη με Φαν Βέερτ, Αραούχο, Σιντιμπέ και Ελίασον και η τρίτη με Μουστακόπουλο, Φράνσον, Μουκουντί και Ραντόνια.

Δουλειά σε άμυνα και επίθεση

Ακολούθως έλαβε χώρα άσκηση άμυνας και επίθεσης. Με τερματοφύλακα τον Αθανασιάδη και έξι παίκτες. Μια τριάδα με Μουστακόπουλο, Ραντόνια και Φράνσον και η άλλη με Φαν Βέερτ, Σιμάνσκι και Σιντιμπέ. Έπειτα το επόμενο 3 vs 3 ήταν οι Άμραμπατ, Ελίασον, Μουκουντί κόντρα σε Γκατσίνοβιτς, Μήτογλου και Αραούχο με τερματοφύλακα τον Στάνκοβιτς. Σε όλες τις ασκήσεις οι βοηθοί του Αλμέιδα, Ομάρ Ζαρίφ και Ντάνιελ Βέγα σέντραραν στην περιοχή με τις τριάδες να εναλάσσονται σε φάση άμυνας και επίθεσης.

Ασκήσεις και στα τελειώματα

Έπειτα όλοι οι παίκτες έκαναν ασκήσεις στα τελειώματα με τον Αλμέιδα να σηκώνει με τα χέρια την μπάλα στον αέρα και τους κιτρινόμαυρους να σουτάρουν με τη μία. Σε αυτή την άσκηση ο Ελίασον σκόραρε με ένα εντυπωσιακό σουτ κερδίζοντας το χειροκρότημα των συμπαικτών του. Στη συνέχεια η άσκηση επαναλήφθηκε με στρώσιμο της μπάλας από τον Αλμέιδα. Οι τερματοφύλακες (Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης και Χατζηεμμανουήλ) εναλάσσονταν, ενώ έπειτα ακολούθησαν τελειώματα με τετ α τετ. Και οι τρεις γκολκίπερ πραγματοποίησαν κάποιες εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Και... crossbar challenge

Στο τέλος έλαβε χώρα και crossbar challenge. Όσοι δεν έβρισκαν δοκάρι έκαναν κάμψεις για... τιμωρία ενώ όταν έβρισκαν δοκάρι υποχρέωναν όλους τους άλλους να πάρουν κάμψεις! Δοκάρι κατάφεραν να βρουν οι Αμραμπατ, Σιμάνσκι, Χατζηεμμανουήλ, Σιντιμπέ αλλά και ο Αλμέιδα, ο οποίος επίσης έπαιρνε κάμψεις συμμετέχοντας στην άσκηση! Μάλιστα ο Αλμέιδα όταν βρήκε το δοκάρι υποχρέωσε όλους μετά να κάνουνε κάμψεις προσφέροντας γέλιο ενώ το κλίμα φάνηκε ότι είναι εξαιρετικό!

Φιλικό προπονητικού χαρακτήρα με τον Απόλλωνα Σμύρνης

Λόγω της διακοπής για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων, ο Ματίας Αλμέιδα ήθελε να διατηρήσει σε ρυθμό τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του αυτό το διάστημα. Έτσι η ΑΕΚ έκλεισε φιλικό ματς προπονητικού χαρακτήρα στο Σεραφείδειο την Παρασκευή στις 18:30 με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης, το οποίο θα είναι κεκλεισμένων των θυρών και για τα media.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα