Ολυμπιακός: Οι οκτώ ξένοι που θα γίνουν επτά μόλις πάρει ρουμανικό διαβατήριο ο Λάιντνερ 

Ολυμπιακός: Οι οκτώ ξένοι που θα γίνουν επτά μόλις πάρει ρουμανικό διαβατήριο ο Λάιντνερ 

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Οι οκτώ ξένοι που θα γίνουν επτά μόλις πάρει ρουμανικό διαβατήριο ο Λάιντνερ 

bet365

Ο Ολυμπιακός έχει οκτώ παίκτες με μη κοινοτικά διαβατήρια στο ρόστερ του που θα γίνουν επτά όμως μόλις ο Λάιντνερ πάρει το ρουμανικό του διαβατήριο.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει μόνο ένα μεγάλο ρόστερ που υπερβαίνει τους 33 παίκτες και πρέπει να μειωθεί είτε με αποχωρήσεις τελευταίας στιγμής είτε με παίκτες που μπορεί να αξιοποιηθούν στη β' ομάδα. Έχει και έναν σημαντικό αριθμό ξένων παικτών, οκτώ τον αριθμό, που περιμένει όμως ότι θα μειωθούν μόλις πάρει και τυπικά το ρουμανικό του διαβατήριο ο Λάιντνερ.

Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει ως ξένους τους Αφρικανούς Ουσεϊνού Μπα, Κούντε, Παπέ Σισέ, Αγκιμπού Καμαρά και Σαμασέκου. Αυτοί είναι πέντε.

Δύο είναι οι Κορεάτης Ίνμπομ Χουάνγκ και Ουί Τζο Χουάνγκ. Άρα επτά και μετά είναι και ο 8ος Λάιντνερ, που θα πάρει όμως ρουμανικό διαβατήριο και έτσι οι ξένοι θα γίνουν επτά.

Δύο διαβατήρια έχουν οι Μαρσέλο (Βραζιλία και Ισπανία), Ρέαμπτσιουκ (Μολδαβία και Πορτογαλία), Χάμες Ροντρίγκες (Κολομβία και Ισπανία), Ελ Αραμπί (Μαρόκο και Γαλλία), Αμπουμπακάρ Καμαρά (Μαυριτανία και Γαλλία) και Σεντρίκ Μπακαμπού (Κονγκό και Γαλλία). Ο Ντε Λα Φουέντε σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρχε είχε επίσης διπλό διαβατήριο (ΗΠΑ και Ισπανία), κάτι που δεν έχει πάντως επιβεβαιωθεί στο 100%. Ο Ολυμπιακός κλασικά λοιπόν έχει πέντε ξένους σε κάθε αποστολή του με τον Λάιντνερ βέβαια να είναι εκτός πλάνων αυτό το διάστημα και να έχει χρησιμοποιηθεί μόνο στη β' ομάδα.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πως οι σύλλογοι που έχουν και β' ομάδες υπάγονται και σε κανονισμό που έχει να κάνει με τη Super League 2. Εκεί όπου αναφέρεται πως μία ΠΑΕ της Super League 1 που διατηρεί Β' ομάδα δύναται, κατά παρέκκλιση των όσων ορίζονται στο άρθρο 3 παρ. 2 και 3 του Παραρτήματος Α του ΚΙΜΠ, να διατηρεί στη δύναμη της αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές προερχόμενους από χώρες που δεν είναι μέλη της ΕΕ / ΕΟΧ, κατ' ανώτατο όριο δώδεκα (12), εκ των οποίων έως οκτώ (8) μπορεί να είναι άνω των είκοσι τριών (23) ετών.

Από αυτούς τους δώδεκα δύναται κάθε ΠΑΕ να χρησιμοποιεί ανά αγώνα πρωταθλήματος Super League 1, ήτοι να αναγράφονται στο φύλλο αγώνα και να αγωνίζονται μέχρι πέντε (5) χωρίς ηλικιακό περιορισμό, ενώ ανά αγώνα της Β' ομάδας για το πρωτάθλημα Super League 2, δύνανται να εγγραφούν στο φύλλο αγώνα και να αγωνιστούν, κατ' ανώτερο, όσοι θα επιτρέπονται και για τις λοιπές ομάδες που θα συμμετάσχουν σε αυτό σύμφωνα με την προκήρυξη της Super League 2.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα