Τι γίνεται με τη λίστα του Ολυμπιακού στην UEFA, με τις θέσεις των ξένων και τους δανεικούς!

Τι γίνεται με τη λίστα του Ολυμπιακού στην UEFA, με τις θέσεις των ξένων και τους δανεικούς!

Τι γίνεται με τη λίστα του Ολυμπιακού στην UEFA, με τις θέσεις των ξένων και τους δανεικούς!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τα δεδομένα για τη λίστα του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και με τις θέσεις των ξένων του στο πρωτάθλημα και με τους δανεικούς.

Αύριο το βράδυ είναι υποχρεωμένος ο Ολυμπιακός να δηλώσει στην UEFA τη λίστα των ποδοσφαιριστών του για τους αγώνες της φάσης των ομίλων του Europa League.

Το ενδιαφέρον στρέφεται βασικά στους 17 ξένους που μπορεί να είναι στη λίστα, αφού για τους Έλληνες τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Για τις 8 θέσεις (τέσσερις κι άλλοι τέσσερις γηγενείς), υπάρχουν αφενός μεν οι Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μπουχαλάκης, Μασούρας (με εναλλακτική Φορτούνη η, Κούτρη, αν φύγει κάποιος από τους τέσσερις πρώτους), αφετέρου δε οι γηγενείς Τζολάκης, Ρέτσος, Ανδρούτσος, Βρουσάι.

Ποιοι θα είναι, όμως, οι 17 ξένοι; Αυτή την στιγμή στο ρόστερ ο Ολυμπιακός έχει 22. Τους Βατσλίκ, Κρίστινσον, Βρσάλικο, Άβιλα, Ρέαμπτσιουκ, Λάϊντνερ, Σισέ, Μπα, Εμβιλά, Κουντέ, Αγκιμπού, Ινμπομ Χουάνγκ, Πεπ Μπιέλ, Ζίνκερναγκελ, Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς, Ντε Λα Φουέντε, Ροντρίγκες, Ελ Αραμπί, Ουί Τζο Χουάνγκ, Αμπού Καμαρά, Χασάν. Συνεπώς, πρέπει να κοπούν μίνιμουμ πέντε. Μίνιμουμ γιατί η λογική λέει ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει μέσα στο διήμερο τουλάχιστον δύο παίκτες (ψάχνει εξτρέμ, αριστερό μπακ και κόφτη), προκειμένου να προλάβει έγκαιρα να τους δηλώσει στην ΟΥΕΦΑ.

Τέλος πάντων, εμείς ας πάμε με τα σημερινά δεδομένα, βάσει των οποίων πρέπει να «κοπούν» από τη λίστα πέντε ξένοι. Διότι όπως μπορεί κάποιοι να έρθουν, μπορεί και κάποιοι να φύγουν… Ένας λοιπόν εκτός λίστας αναμένεται να είναι ο Κρίστινσον, δεύτερος ο Χασάν και τρίτος ο Λάϊτνερ, που λέγεται ότι από τα μέσα Οκτωβρίου θα έχει το κοινοτικό του διαβατήριο. Οι άλλοι δύο;

ο Σισέ

Ένα ζήτημα είναι οι τραυματίες που λείπουν εδώ και καιρό: ο Βρσάλικο έχει να παίξει από τις 27 Ιουλίου κι ο Αμπού Καμαρά από τις 20 Ιουλίου. Πόσο θα επηρεάσει αυτή η αποχή τους την παρουσία τους στη λίστα, ειδικά τον δεύτερο; Κάτι ανάλογο μπορεί να τεθεί και για τον Ροντρίγκες, που έχασε όλη την προετοιμασία λόγω τραυματισμού και όλο το καλοκαίρι έχει παίξει μόλις δύο 20λεπτα.

Από εκεί και πέρα, ένα άλλο σημαντικό ζήτημα για τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα, έχει να κάνει με τις θέσεις των ξένων, καθώς ναι μεν ο Ολυμπιακός, διατηρώντας και ομάδα Β, μπορεί να έχει 12 ξένους (δηλαδή χωρίς κοινοτικό διαβατήριο), εκ των οποίων τουλάχιστον οι τέσσερις κάτω των 23 ετών, ωστόσο σε κάθε αγώνα μπορεί να δηλώνει μάξιμουμ πέντε. Οπότε δεν έχει νόημα να έχει τόσους πολλούς, εκτός κι αν μιλάμε για νεαρούς που προορίζονται κυρίως για τον Ολυμπιακό Β.

Αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός έχει εννιά, ουσιαστικά οκτώ, καθώς ο Αλγκασίμ είναι για τη Β ομάδα. Από τους οκτώ, δεν υπολογίζεται προς το παρόν ο Λάιντνερ, καθώς είναι κι ο πιο μικρός (20 ετών) και χρειάζεται εγκλιματισμό, εν αναμονή και του κοινοτικού διαβατηρίου που θα πάρει. Άρα, μένουν ουσιαστικά εφτά: Σισέ, Μπα, Κούντε, Αγκιμπού, Ινμπομ Χουάνγκ, Ουί Τζο Χουάνγκ, Ντε Λα Φουέντε. Όπερ σημαίνει ότι ο προπονητής σε κάθε ματς πρέπει να έχει έξω δύο. Όπως στην Τρίπολη είχε έξω τους Αγκιμπού και Ντε Λα Φουέντε. Πόσο εύκολο όμως είναι για ένα προπονητή να αφήνει δύο από αυτούς τους εφτά παίκτες σε κάθε αγωνιστική;

Αν θέλετε την εκτίμηση μου, εάν ο Ολυμπιακός πάρει τελικά κάποιο εξαροοκτάρι, δεν θα απέκλεια να δώσει έναν εκ των Κουντέ, Αγκιμπού, ανάλογα με τις προτάσεις που θα έρθουν γι΄ αυτούς. Ήδη, η Μπόχουμ είχε κάνει προσφορά για τον Κουντέ, τον οποίο φέρεται να θέλει και η Μακάμπι Χάιφα.

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης

Να συνυπολογίσουμε ότι ο κανόνας των μάξιμουμ πέντε ξένων ανά αγώνα πρωταθλήματος (και Κυπέλλου) παίζει ρόλο και στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού. Ο σύλλογος αυτή την στιγμή ουσιαστικά δεν συζητάει καν να πάρει άλλον ξένο μη Κοινοτικό, παρότι του προτείνονται πάρα πολλοί, γιατί πολύ απλά δεν θέλει να γίνουν περισσότεροι. Θα πρέπει να υπάρξει κάποια…σούπερ ντούπερ περίπτωση, που μάλλον δύσκολα θα προκύψει τέτοια στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, ώστε να αλλάξουν γνώμη στον Ολυμπιακό.

Κατά 99% όποιος άλλος έρθει, θα έχει κοινοτικό διαβατήριο.

Παρεμπιπτόντως, να υπενθυμίσω ότι ο Ολυμπιακός έχει δώσει δανεικούς τρεις ξένους μη κοινοτικούς, τον Μαντί (Ρόμα), τον Κανέ (Πάφος) και τον Ονιεκούρου, ειδάλλως θα είχε τώρα 12! Όπως έχουν φύγει δανεικοί για το εξωτερικό οι Πέπε (Ανκαραγκουτσού), Καρβάλιο (Εστορίλ). Επομένως, ο Ολυμπιακός μπορεί να δώσει δανεικό σε ομάδα του εξωτερικού κι άλλους ακόμη παίκτες, αφού το πολύ οκτώ πρέπει είναι οι δανεικοί σε ξένες ομάδες, βάσει των νέων κανονισμών. Ακόμη έχουν δοθεί οι Λοβέρα, Φαντιγκά (στον Ιωνικό), Μπαγκαλιάνης (στον ΠΑΣ), ενώ έχουν παραχωρηθεί και οι Σουρλής (Φορτούνα Σίταρντ), Κίτσος (Ομόνοια), που όμως ως γηγενείς δεν περιλαμβάνονται στους μάξιμουμ οκτώ δανεικούς που μπορούν να πάνε σε ομάδα του εξωτερικού.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έχει ακόμη δικαίωμα να πάρει ακόμη πολλούς δανεικούς, αφού οκτώ είναι κι εδώ το όριο. Κι έχει πάρει τρεις, τους Ντε Λα Φουέντε (Μαρσέιγ), Ουί Τζο (Νότιγχαμ) και Ρέτσο (Ελλάς Βερόνα). Kατά την εκτίμηση μου δε, θα πάρει τουλάχιστον κι άλλο έναν δανεικό...

Άσχετο: δεν νομίζω ότι ισχύει η πληροφορία από την Πορτογαλία περί ενδεχόμενης μεταγραφή του κεντρικού μέσου Μεϊτέ από την Μπενφίκα στον Ολυμπιακό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.