Ολυμπιακός: Πως ο Πρωταθλητής κατάφερε το deal για να πάρει τον Σαμασέκου (vid)

Ολυμπιακός: Πως ο Πρωταθλητής κατάφερε το deal για να πάρει τον Σαμασέκου (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Πως ο Πρωταθλητής κατάφερε το deal για να πάρει τον Σαμασέκου (vid)

bet365

Ο Ολυμπιακός θεωρώντας πως βρήκε μοναδική ευκαιρία πέτυχε τη συμφωνία να πάρει τον Σαμασέκου, σε μία υπόθεση που πέντε μέρες πριν έμοιαζε σχεδόν αδύνατη.

Ντιαντιέ Σαμασέκου. Μία μεταγραφή στον Ολυμπιακό που μπήκε στη... σκιά παικτών όπως οι Μαρσέλο και Χάμες Ροντρίγκες και που όμως σύμφωνα με όσους ξέρουν καλά τη γερμανική Λίγκα μπορεί να βγει μία τοπ μεταγραφή στον πειραϊκό σύλλογο και τη θέση Νο6. Άλλωστε είναι ένα κλασικό εξάρι και σε μία θέση που ήθελε παίκτη ο Ολυμπιακός για να βοηθάει τον Εμβιλά.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε όμως το τι συνέβη και ο Ολυμπιακός πέτυχε ένα deal που πριν από λίγες ημέρες έμοιαζε αδύνατο. Μάλιστα για τον Σαμασέκου που είναι και σε πολύ καλή ηλικία, υπάρχει οψιόν αγοράς 13 εκατ. ευρώ (κατά άλλες πηγές το ποσό είναι 12 εκατ. ευρώ).

Ο 26χρονος διεθνής μέσος από το Μάλι υπό άλλες συνθήκες δεν θα άφηνε τη Χόφενχαϊμ. Ήταν άλλωστε η πιο ακριβή ever αγορά της με 14 εκατ. ευρώ.

Η πιο ακριβή αγορά στην ιστορία του club. Βάζοντας αυτήν την οψιόν η Χόφενχαϊμ θεωρείται πως καλύπτεται σε δύο τομείς: εάν ο Ολυμπιακός δεν την εξασκήσει θα γυρίσει πίσω ένας παίκτης που θα τον ήθελε ως μία ακόμα λύση και εάν ο πειραϊκός σύλλογος τον αγοράσει θα βγάλει σχεδόν τα χρήματα που είχε δαπανήσει.

Για τον Σαμασέκου ο πήχης των προσδοκιών είχε ανέβει πολύ ψηλά στη Χόφενχαϊμ. Τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελε ο ίδιος και ο σύλλογός του. Με την έλευση του προπονητή, Αντρέ Μπραϊτενράιτερ, μετά από έξι ματς στη Bundesliga φέτος ο διεθνής χαφ είχε μόνο δύο συμμετοχές και αυτές με αλλαγή. Τη μια φορά ως βασικός που αντικαταστάθηκε και την άλλη που μπήκε αλλαγή για λίγα λεπτά.

Ο Σαμασέκου ζήτησε τότε συνάντηση με τους ανθρώπους της ομάδας. Όπως έκανε γνωστό με τις τοποθετήσεις του ο διευθυντής της Χόφενχαϊμ, Αλεξάντερ Ρόσεν, μιλώντας για τον παίκτη «ο Ντιαντιέ δεν ήταν χαρούμενος στην ομάδα. Με την αθλητική του κατάσταση και τη χρησιμοποίηση του. Δεν ήταν ευχαριστημένος από την κατάσταση και το πόσο έπαιζε. Μας προσέγγισε με ένα επείγον αίτημα, εάν μπορούμε να το θέσουμε έτσι, για να φύγει. Για μία αλλαγή στην καριέρα του.

Βρέθηκε η δυνατότητα να πάρει πολύ χρόνο σε ένα τοπ club όπως ο Ολυμπιακός. Βρήκαμε μία πολύ καλή λύση για όλους. Μία επιλογή που μας δίνει τη δυνατότητα να αξιολογήσουμε ξανά την περίπτωσή του μετά το τέλος της σεζόν. Μία λύση που άφησε όλους τους εμπλεκόμενους ευχαριστημένους». Και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός δίνοντας ρόλο στον Σαμασέκου πήρε ένα εξάρι από τη Χόφενχαϊμ και το γερμανικό Πρωτάθλημα, όπου έψαχνε και από εκεί παίκτη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα