Η... ιδέα Λοράν Μπλαν για τον Ολυμπιακό

Η... ιδέα Λοράν Μπλαν για τον Ολυμπιακό

Αντώνης Σαούλης Αντώνης Σαούλης
Η... ιδέα Λοράν Μπλαν για τον Ολυμπιακό

bet365

Ο Αντώνης Σαούλης γράφει για το πρωτοφανές 20% του Κορμπεράν και αναλύει την πληροφορία για τον Λοράν Μπλαν και τον Ολυμπιακό. Η σχέση με τον Χάμες Ροντρίγκες και ο... χειρισμός του με τους πρώτους galacticos στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Ναι, η δουλειά του Κάρλος Κορμπεράν ήταν δύσκολη εξ αρχής. Ομως μετά από δέκα αγώνες στον απαιτητικό πάγκο του Ολυμπιακού έχει ρεκόρ 2 νικών 6 ισοπαλιών και 2 ηττών. Ποσοστό νικών 20%! Σπάνιο ρεκόρ σε όλη την ιστορία του Ολυμπιακού. Σίγουρα πρωτοφανές στην εποχή του Βαγγέλη Μαρινάκη. Κανένας άλλος προπονητής από το 2010 και μετά στον Ολυμπιακό (14 στο σύνολο) δεν είχε ξεκινήσει την καριέρα του τόσο άσχημα από πλευράς αποτελεσμάτων. Ξαναγράφω ό,τι είχα γράψει την 13η Σεπτεμβρίου. Ποιες δικαιολογίες έχει ο Κορμπεράν που δεν είχε ο Μπέντο; Ο Πορτογάλος το 2016 ανέλαβε μια μπερδεμένη ομάδα στις 11 Αυγούστου (και με χειρότερο ρόστερ) και στα πρώτα δέκα του ματς είχε 8 νίκες και 2 ήττες (με 5 ευρωπαϊκούς αγώνες).

Κλείνω την παρένθεση και πάω στην επόμενη μέρα του Ολυμπιακού. Μία επόμενη μέρα στον Πειραιά που σίγουρος για το τι θα συμβεί μπορεί να είναι μόνο ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι συνεργάτες του. Από τους συναδέλφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ των «ερυθρόλευκων» προέκυπτε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα Κάρλος Κορμπεράν. Λογικό αν σκεφτεί κανείς πως οι «ερυθρόλευκοι» που αγωνίστηκαν την Πέμπτη το βράδυ θα κάνουν αποθεραπεία την Παρασκευή και το Σάββατο θα πετάξουν Θεσσαλονίκη για το ματς της Κυριακής με τον Αρη. Αλλωστε οι ίδιοι θα είναι μιας και οι πέντε (ή έξι) που προστέθηκαν τον Σεπτέμβρη δεν θα είναι στην διάθεση του Κορμπεράν.

Δεν είναι μυστικό όμως, πως μέσα στον κυκεώνα των τελευταίων ημερών και τις πολλές και ατελείωτες διαπραγματεύσεις με παίκτες έπεσαν στο τραπέζι και αρκετές προτάσεις προπονητών. Προτάσεις που τα ονόματά τους προκαλούν το ίδιο δέος με τα ονόματα των Μαρσέλο και Χάμες Ροντρίγκες.

Προτάσεις που είναι πολύ πιθανό (αν όχι σίγουρο) να ενεργοποιήσει ο Ολυμπιακός από Δευτέρα εάν οι «ερυθρόλευκοι» δεν περάσουν και από το «Βικελίδης» κόντρα στον Αρη. Οχι όλες προφανώς, αλλά μία. Και η μία μπορεί να είναι ο Λοράν Μπλαν. Και δεν έχει να κάνει μόνο με τις ικανότητές του και το βιογραφικό του αλλά και με το management του ως προσωπικότητα-προπονητής και με τις διασυνδέσεις του και με την σχέση του με την διοίκηση του Ολυμπιακού και με την σχέση του με τον Χάμες Ροντρίγκες!

Κριστιάν Καρεμπέ – Λοράν Μπλαν

Οχι μόνο ήταν συμπαίκτες στην μεγάλη Εθνική Γαλλίας η οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1998, αλλά οι δυο τους διατήρησαν και διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις. Προφανώς εάν η... ιδέα «Μπλαν» γίνει πράξη η σύνδεση τεχνικής ηγεσίας με την διοίκηση θα είναι διαφορετική.

Λοράν Μπλαν και Κριστιάν Καρεμπέ

Ζόρζε Μέντες – Μπαρτσελόνα – Λοράν Μπλαν

Ατζέντης του Χάμες Ροντρίγκες είναι ο Ζόρζε Μέντες. Ναι ο μεγαλύτερος ατζέντης του κόσμου, ο άνθρωπος που ελέγχει τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τους μεγαλύτερους σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Και με αφορμή την μεταγραφή του Χάμες στον Ολυμπιακού επαναθερμάνθηκαν οι σχέσεις Μέντες-Μαρινάκη. Ο Ζόρζε Μέντες όμως ήταν και ο άνθρωπος που προσπάθησε να «περάσει» τον Λοράν Μπλαν στην Μπαρτσελόνα το 2020. Ο Γάλλος υπέγραψε εκείνο το καλοκαίρι με τον super agent με στόχο να επιστρέψει στους πάγκους μετά το «αντίο» του από την Παρί Σεν Ζερμέν το 2016. Ο ίδιος ο Μπλαν είχε μιλήσει για τις επαφές με τον Αμπιντάλ κι άφησε υπονοούμενα για παρασκηνιακές... παρεμβάσεις που δεν τον ήθελαν στον πάγκο της Μπαρτσελόνα.

Χάμες Ροντρίγκες – Λοράν Μπλαν

Ο Λοράν Μπλαν λοιπόν ανέλαβε την Αλ Ραγιάν στο Κατάρ τον Δεκέμβριο του 2020. Σας θυμίζει κάτι ο σύλλογος; Μπίνγκο. Τον Σεπτέμβριο του 2021 ο Μέντες πηγαίνει τον πελάτη του, Χάμες Ροντρίγκες στην ομάδα του Λοράν Μπλαν στο Κατάρ. Φυσικά ήταν ένας από τους λόγους (εκτός από τα πολλά λεφτά) που ο Χάμες έκανε το δύσκολο ποδοσφαιρικό του ταξίδι. Από την στιγμή που έφυγε ο Λοράν Μπλαν από την Αλ Ραγιάν (τον Φλεβάρη και μετά από σχεδόν 14 μήνες στον σύλλογο) ήταν η αρχή του τέλους και για την καριέρα του Χάμες Ροντρίγκες στο Κατάρ!

Ζλάταν – Καβάνι – Ντι Μαρία – Λοράν Μπλαν

Ο Ολυμπιακός σε ένα τρελό – τρελό μεταγραφικό καλοκαίρι αναβάθμισε το ρόστερ του. Ποιοτικά αλλά και σε κομμάτι προσωπικοτήτων. Με όλο το σεβασμό στον Ρέαμπτσιουκ και τον Λαλά είναι διαφορετική η διαχείριση, το management στον Μαρσέλο, στον Χάμες Ροντρίγκες, στον Μπακαμπού, στον Μανωλά, στον Σωκράτη (παίκτες από Νάπολι και Αρσεναλ σε περίπτωση που έχει ξεχαστεί), στον Ελ Αραμπί και στον Βαλμπουενά.

Ο Λοράν Μπλαν στην Παρί Σεν Ζερμέν

Και ο Λοράν Μπλαν ήταν ο πρώτος προπονητής της Παρί που έπρεπε να διαχειριστεί τους δικούς της galacticos. Συνύπαρξη Ζλάταν-Καβάνι, Ντι Μαρία, Λούκας Μόουρα, Βεράτι, Ματουιντί, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος κ.α.

Λοράν Μπλαν στον Ολυμπιακό λοιπόν;

Οπως έγραψα ο μόνος σίγουρος για την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Για την ώρα οι «ερυθρόλευκοι» έχουν προπονητή. Ο Κάρλος Κορμπεράν θα είναι στον πάγκο του Ολυμπιακού για το δύσκολο ματς με τον Αρη στην Θεσσαλονίκη. Δεδομένα ο Γάλλος έχει προταθεί κι έχει εξεταστεί. Αν υπάρξει θέμα Κορμπεράν από Δευτέρα, με την διακοπή των πρωταθλημάτων να είναι βάλσαμο για τον Ολυμπιακό, τότε ο Λοράν Μπλαν θα είναι ψηλά στην λίστα. Πιθανότατα και ο νο1 υποψήφιος..

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Αντώνης Σαούλης
Αντώνης Σαούλης