ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Εφυγε... βολίδα για τη Νέα Φιλαδέλφεια! (vids)

Δημήτρης Βέργος

bet365

Με δύο γκολ... βολίδες των Πινέδα και Άμραμπατ η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι που έδωσε μακριά από το «σπίτι της» καθώς το επόμενο θα είναι στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Η ΑΕΚ συνδύασε με νίκη το τελευταίο της ματς μακριά από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Η Ένωση με μια φοβερή σουτάρα του Πινέδα στο 39' και ένα ακόμη δυνατό σουτ του Άμραμπατ στο 87' επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στη Ριζούπολη επιστρέφοντας στις νίκες. Οι κιτρινόμαυροι προβλημάτισαν εκ νέου στην επιθετική ανάπτυξη έχοντας έλλειψη δημιουργικότητας και καθαρού μυαλού στην τελική τρίτη. Το εξαιρετικό γκολ του Μεξικανού χαφ και το ωραίο τελείωμα του Άμραμπατ αρκούσαν στην ΑΕΚ για να πάρει το τρίποντο και να στρέψει την προσοχή της στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, λίγες εβδομάδες πριν τη μεγάλη της είσοδο στην OPAP Arena.

Έτσι ξεκίνησαν Αλμέιδα και Στάικος

Παρά το γεγονός ότι μέσα στην εβδομάδα ο Ματίας Αλμέιδα φαινόταν έτοιμος να διατηρήσει την τριάδα στην άμυνα με την είσοδο των Μουκουντί, Γκατσίνοβιτς και Λιβάι Γκαρσία στο αρχικό σχήμα, τελικώς ο Αργεντινός τεχνικός επιφύλασσε έκπληξη γυρίζοντας το σχήμα της ΑΕΚ σε τετράδα στην άμυνα σε 4-2-3-1. Ο Στάνκοβιτς ήταν στην εστία, ο Χατζισαφί στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Ρότα στο δεξί και ο Βίντα με τον Τζαβέλλα κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στον άξονα οι Σιμάνσκι και Γιόνσον με τον Πινέδα μπροστά τους, στο αριστερό άκρο της επίθεσης ο Τσούμπερ, στο δεξί ο Γκατσίνοβιτς και στην κορυφή ο Αραούχο. Για τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Θανάσης Στάικος ξεκίνησε με 4-3-3, με τον Σούλη στο τέρμα, τους Κιάκο, Παντελάκη, Εραμούσπε και Σόρια από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, στον άξονα της μεσαίας γραμμής τους Καραχάλιο, Λιάσο και Μπιλμπάο, τους Μορέιρα και Ροσέρο στα δύο άκρα και τον Παμλίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Με σουτάρα Πινέδα η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα

Η ΑΕΚ μπήκε με ορμή στο γήπεδο, πιέζοντας ψηλά τον ΠΑΣ Γιάννινα με το γνωστό πρέσινγκ που εφαρμόζει ο Αλμέιδα και με ωραίες συνεργασίες μπροστά, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία όταν στο 8' ο Χατζισαφί έχασε τον Ροσέρο, αλλά το τελείωμα του τελευταίου δεν βρήκε στόχο. Καθώς τα λεπτά κυλούσαν ο ΠΑΣ Γιάννινα ανάγκαζε τους κιτρινόμαυρους να ψάχνουν μακρινές μεταβιβάσεις χωρίς αποτέλεσμα. Κάτι που είχε να κάνει και με το γεγονός ότι οι γραμμές της ΑΕΚ δεν ήταν κοντά, με συνέπεια η Ένωση να μην απειλεί ουσιαστικά καθόλου την εστία του Σούλη, έχοντας χάσει την ένταση των πρώτων λεπτών.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με τους Καραχάλιο, Μπιλμπάο και Λιάσο είχε κλείσει καλά τους χώρους στον άξονα πηγαίνοντας την ΑΕΚ σε παιχνίδι από τα άκρα και εξουδετερώνοντας την. Οι κιτρινόμαυροι μπορεί να πίεζαν και να ανακτούσαν άμεσα την μπάλα, αλλά δημιουργικά είχαν εγκλωβιστεί ξανά. Η πρώτη πραγματική απειλή για την Ένωση ήρθε στο 35' όταν ο Σούλης απέκρουσε το σουτ του Πινέδα και ο Παντελάκης προ του Αραούχο έκοψε καθοριστικά. Η ΑΕΚ, ωστόσο, είχε αρχίσει να ξαναβρίσκει ρυθμό και αυτό σε συνδυασμό με την πίεση ψηλά έφερε το 1-0 στο 39'. Ο Γιόνσον, ο οποίος ένα λεπτό πριν είχε ένα καθοριστικό κόψιμο, έκλεψε και μετά το γέμισμα στην περιοχή από τον Τσούμπερ, ο Γκατσίνοβιτς που πήγε να κοντρολάρει έστρωσε ουσιαστικά την μπάλα έξω από την περιοχή στον Πινέδα, ο οποίος με ένα φοβερό αριστερό σουτ έβαλε την Ένωση μπροστά στο σκορ στα αποδυτήρια.

Ο Άμραμπατ σφράγισε στο τέλος τη νίκη της ΑΕΚ

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Στάικος πέρασε τον Τζίμα αντί του Μορέιρα, με την ΑΕΚ να μπαίνει με ένταση και στο β' μέρος. Μάλιστα στο 47' ένα καλό σουτ του Τσούμπερ, πέρασε λίγο άουτ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε τη δεύτερη καλή στιγμή του στο ματς πέντε λεπτά αργότερα όταν έπειτα από ωραία ενέργεια ο Σόρια βρήκε τον αμαρκάριστο Ροσέρο μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του έφυγε ψηλά άουτ. Ο Στάικος προχώρησε γρήγορα και σε μια δεύτερη αλλαγή με τον Ριένστρα αντί του Λιάσου, τη στιγμή που η ΑΕΚ παρουσίαζε ξανά προβλήματα στην ανάπτυξή της χάνοντας εκ νέου τον ρυθμό.

Με τη συμπλήρωση 70 λεπτών ο Αλμέιδα προχώρησε σε τρεις μαζεμένες αλλαγές με τους Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς και Αραούχο να αποχωρούν και τους Ελίασον, Μάνταλο και Λιβάι Γκαρσία να τους αντικαθιστούν, με τον Σουηδό να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του. Οι κιτρινόμαυροι προσπαθούσαν να βγάλουν κάτι δημιουργικό στο παιχνίδι τους και να απειλήσουν, κάτι που τους έλειπε και κατά τη διάρκεια του δευτέρου μέρους με τον Αλμέιδα να περνά και τον Άμραμπατ στο ματς στη θέση του Τσούμπερ, ενώ λίγο αργότερα αντικατέστησε και τον Πινέδα με τον Μοχαμαντί. Οι Λιβάι Γκαρσία και Ελίασον είχαν δώσει ταχύτητα στην ΑΕΚ, αλλά δύο άλλες αλλαγές του Αλμέιδα σφράγισαν τη νίκη. Στο 87' ο Μοχαμαντί έφυγε από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, πάσαρε στον Άμραμπατ και ο τελευταίος με αριστερό σουτ βρήκε δίχτυα για το τελικό 2-0.

MVP: Ο Γιόνσον. Ήταν παντού στον άξονα με καθοριστικά κοψίματα και κλεψίματα, ενώ από δική του ανάκτηση της μπάλας ξεκίνησε το γκολ του Πινέδα.

Στο ύψος του: Ο Πινέδα για τη σουτάρα με το αριστερό στο γκολ που σημείωσε και για το συνεχές πρέσινγκ στον άξονα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Σιμάνσκι ήταν πολύ κακός στον χώρο της μεσαίας γραμμής στην ΑΕΚ, ενώ και ο Ρότα δεν τράβηξε καθόλου στη δεξιά πλευρά με πολλές λανθασμένες ενέργειες. Και οι δύο πολύ μικρό βαθμό στο παιχνίδι.

Η γκάφα: Την έκανε ο Παντελάκης, ο οποίος έκανε λάθος στην πάσα από την οποία ξεκίνησε το γκολ του Πινέδα. Μάλιστα είναι αυτός που δεν κατάφερε να κόψει ούτε το γύρισμα του Τσούμπερ.

Το στραγάλι: Ο Μανούχος δεν είχε τη δύσκολη φάση στο ματς, κάνοντας μια καλή διαιτησία.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ όπως και στο ματς με τον Βόλο, έτσι και απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα προβλημάτισε δημιουργικά, παρά το γεγονός ότι ο Αλμέιδα άλλαξε τον σχηματισμό σε 4-2-3-1 από τριάδα στην άμυνα. Οι κιτρινόμαυροι βρήκαν τρόπο με το εξαιρετικό σουτ του Πινέδα να πάρουν το προβάδισμα σε ένα καθοριστικό σημείο και στο τέλος να κλειδώσουν την επιστροφή στις νίκες που ήταν και το ζητούμενο στο τέλος της ημέρας για την Ένωση. Ο ΠΑΣ Γιάννινα στάθηκε καλά, αλλά επιθετικά έδειξε λίγα πράγματα, πετώντας στα «σκουπίδια» τις δύο μόνο καλές στιγμές που είχε στο ματς. Ο Αλμέιδα διαχειρίστηκε το παιχνίδι άριστα από τον πάγκο, έκανε τις σωστές αλλαγές στα χρονικά σημεία που έπρεπε και η ΑΕΚ γύρισε στα τρίποντα.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Βίντα, Τζαβέλλας, Ρότα, Σιμάνσκι (70' Ελίασον), Γιόνσον, Πινέδα (83' Μοχαμαντί), Τσούμπερ (77' Αμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (70' Μάνταλος), Αραούχο (70' Λιβάι Γκαρσία)

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Σούλης, Κιάκος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σόρια, Μπιλμπάο, Καραχάλιος, Λιάσος (56' Ριένστρα), Μορέιρα (46' Τζίμας), Ροσέρο (77' Σταματελόπουλος), Παμλίδης

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα