ΑΕΚ: Η «εκκαθάριση» του ρόστερ αγγίζει σχεδόν μια 20αδα!

ΑΕΚ: Η «εκκαθάριση» του ρόστερ αγγίζει σχεδόν μια 20αδα!

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Η «εκκαθάριση» του ρόστερ αγγίζει σχεδόν μια 20αδα!

bet365

Το Gazzetta καταγράφει τις κινήσεις που έγιναν στο στρατόπεδο της ΑΕΚ στον τομέα των αποχωρήσεων, γλιτώνοντας αρκετά συμβόλαια... βαρίδια και βρίσκοντας λύση με παίκτες που δεν θα είχαν χρόνο συμμετοχής.

Μπορεί στον τομέα των μεταγραφικών ενισχύσεων, με εξαίρεση τις προσθήκες στον άξονα της μεσαίας γραμμής, να παρατηρήθηκε μια σημαντική καθυστέρηση το φετινό καλοκαίρι, ωστόσο στο μέτωπο των αποχωρήσεων από την ΑΕΚ οι διαδικασίες επιταχύνθηκαν με τους παίκτες που έφυγαν να φτάνουν σχεδόν μια 20άδα!

Συγκεκριμένα 18 ποδοσφαιριστές έφυγαν είτε ως ελεύθεροι, είτε με μεταγραφή, είτε ως δανεικοί, εξαιρώντας φυσικά τον Κριχόβιακ, ο οποίος είχε έρθει τον Μάρτιο για το τελευταίο τρίμηνο της σεζόν, εκμεταλλευόμενος το «παράθυρο» της FIFA για τους ξένους παίκτες που αγωνίζονταν στο ρωσικό πρωτάθλημα εξ αιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Το ρόστερ της ΑΕΚ έπρεπε να ελαφρύνει καθώς πέρα από τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια έληγαν και δεν θα υπολογίζονταν, υπήρχαν και περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που δεσμεύονταν με συμβόλαια αλλά είτε δεν θα βρίσκονταν καθόλου στα πλάνα του Ματίας Αλμέιδα είτε θα είχαν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής.

Ανσαριφάρντ και Τάνκοβιτς

Μέχρι σήμερα λοιπόν 18 παίκτες πέρασαν την πόρτα της εξόδου το καλοκαίρι. Οι Σάκχοφ, Γέβτιτς, Σιμόες, Ντέλετιτς, Μπάμπης τα συμβόλαια των οποίων έληγαν, και οι Αλμπάνης, Λάτσι, Μπακάκης, Ανσαριφάρντ, Μιτάι, Λε Ταλέκ, Γιούσης, Μισελέν, Κορνέζος, Μπότος, Βράνιες, Τάνκοβιτς και Σβάρνας που δεσμεύονταν με συμβόλαια για ένα ή περισσότερα χρόνια.

Στη δεύτερη κατηγορία η ΑΕΚ καταρχάς πέτυχε μια σημαντική ελάφρυνση από τα συμβόλαια - βαρίδια που ανέρχονταν συνολικά γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ. Αποδεσμεύοντας δηλαδή τους Μπακάκη, Ανσαριφάρντ, Λε Ταλέκ, Βράνιες και Τάνκοβιτς, με την περίπτωση του Τσιντώτα να είναι η μοναδική που εκκρεμεί.

Η Ένωση κατάφερε να βάλει και σημαντικά χρήματα στα ταμεία της με την πώληση του Μιτάι στη Λοκομοτίβ Μόσχας, η οποία έφτασε τα 3 εκατ. ευρώ, μπαίνοντας μάλιστα στο top 5 των ακριβότερων πωλήσεων στην ιστορία του κλαμπ.

Μιτάι και Λάτσι

Στις περιπτώσεις των Μισελέν, Μπότου και Σβάρνα, η ΑΕΚ κατάφερε να πετύχει δανεισμούς, τοποθετώντας παράλληλα και οψιόν αγοράς που μπορεί να φέρουν χρήματα το επόμενο καλοκαίρι.

Όσον αφορά τους Αλμπάνη και Λάτσι, από τη στιγμή που δεν θα είχαν χρόνο συμμετοχής, κρίθηκε σκοπιμότερο να δανειστούν χωρίς οψιόν προκειμένου να μην μείνουν ανενεργοί, ενώ οι Κορνέζος και Γιούσης από τη στιγμή που δεν θα μπορούσαν να συνεχίσουν στην ΑΕΚ Β' τη φετινή σεζόν, ήταν καλύτερο και για τους ίδιους τους παίκτες να αποχωρήσουν οριστικά.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα