Αλεξανδρόπουλος: Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Παναθηναϊκός ανακοίνωσαν τη μεταγραφή, στα 60 εκατομμύρια ευρώ η ρήτρα! (vid)

Αλεξανδρόπουλος: Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Παναθηναϊκός ανακοίνωσαν τη μεταγραφή, στα 60 εκατομμύρια ευρώ η ρήτρα! (vid)

bet365

O Παναθηναϊκός και η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση της μεγάλης μεταγραφής του νεαρού διεθνή χαφ Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου! Πενταετές συμβόλαιο υπέγραψε ο Έλληνας μέσος, με τη ρήτρα του να ορίζεται στα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Παίκτης της Σπόρτινγκ Λισαβόνας είναι με κάθε επισημότητα ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος! Ο διεθνής χαφ από τα ξημερώματα της Κυριακής (28/8) βρίσκεται στην Πορτογαλία και το βράδυ της Δευτέρας (29/8) ο Παναθηναϊκός και τα Λιοντάρια ανακοίνωσαν ταυτόχρονα την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Η συμφωνία των δυο κλαμπ για τον 20χρονο μέσο έκλεισε στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ και οι Πράσινοι κράτησαν ποσοστό μεταπώλησης ύψους 30%. Ο Αλεξανδρόπουλος υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τη Σπόρτινγκ μέχρι το 2027 και οι Πορτογάλοι όρισαν την ρήτρα εξαγοράς του στα 60 εκατομμύρια ευρώ! O διεθνής χαφ προέρχεται από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και με την πρώτη ομάδα μέτρησε 77 συμμετοχές, δυο γκολ, τέσσερις ασίστ και πανηγύρισε το Κύπελλο Ελλάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την πώληση του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου στην πορτογαλική ομάδα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Ο Σωτήρης αποτελεί μία ξεχωριστή περίπτωση. Συμπλήρωσε 10 χρόνια παρουσίας στον Παναθηναϊκό, ξεκινώντας από τα πιο μικρά ηλικιακά στρώματα της ακαδημίας. Το ταλέντο του έγινε φανερό πολύ πριν φτάσει στον προθάλαμο της πρώτης ομάδας και προτού καν συμπληρώσει τα 18 του χρόνια έκανε ντεμπούτο στη Super League με το Τριφύλλι. Ο Σωτήρης κατέγραψε 77 συμμετοχές και δύο γκολ με τον Παναθηναϊκό σε όλες τις διοργανώσεις, πανηγυρίζοντας τον περασμένο Μάιο την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πέρα από το αγωνιστικό μέρος, ο Σωτήρης ξεχώρισε για το ήθος, την ευγένεια και τη θετική του ενέργεια, στοιχεία που τον έκαναν αγαπητό στις τάξεις του συλλόγου στη δεκαετία που φόρεσε τη φανέλα με το Τριφύλλι.

Ο Σωτήρης ουδέποτε έκρυψε τη μεγάλη αγάπη του για τον Παναθηναϊκό και αυτός ο δεσμός δεν «σπάει», ακόμα και τώρα που θα συνεχίσει σε άλλο σύλλογο!

Δεν λέμε «αντίο» αλλά «εις το επανιδείν»! Σωτήρη, καλή συνέχεια στην καριέρα σου!»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα