Παναθηναϊκός: Οι τέσσερις κομβικές στιγμές του Σπόραρ στα πρώτα ματς (vids)

Παναθηναϊκός: Οι τέσσερις κομβικές στιγμές του Σπόραρ στα πρώτα ματς (vids)

Σωτήρης Μυκονίου
Παναθηναϊκός: Οι τέσσερις κομβικές στιγμές του Σπόραρ στα πρώτα ματς (vids)

bet365

Ο Άντρατζ Σπόραρ μπορεί να έχει ήδη σκοράρει δύο γκολ σε τέσσερα ματς για τον Παναθηναϊκό, όμως η προσφορά του στην ομάδα δεν περιορίζεται μόνο σ' αυτά, αφού συνεισφέρει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους κι αυτό τον καθιστά πολύ σημαντικό.

Ο 28χρονος Σλοβένος επιθετικός έχει κάνει ένα πολύ θετικό ξεκίνημα στα πρώτα του τέσσερα παιχνίδια, το οποίο δεν χαρακτηρίζεται μόνο από τα γκολ που έχει βάλει, αλλά από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους προσφέρει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Σ' αυτά τα ματς υπήρξαν τέσσερις καθοριστικές στιγμές, μία στο καθένα, στις οποίες φάνηκε ακριβώς η μεγάλη σημασία που έχει η παρουσία του Άντρατζ Σπόραρ για τους «πράσινους», αλλά και η ποικιλότροπη συνεισφορά του.

Ο Σλοβένος στράικερ πήρε το βάπτισμα του πυρός στα επίσημα παιχνίδια του «τριφυλλιού» στν κρίσιμο αγώνα με την Σλάβια στην Πράγα, όπου μπήκε ως αλλαγή στην θέση του Φώτη Ιωαννίδη στο 46ο λεπτό. Έδωσε πολλές μονομαχίες ενώ κέρδισε και την αποβολή του Σάντος στο 51ο λεπτό αποκαθιστώντας έτσι το αριθμητικό μειονέκτημα, που είχαν από το 40ο λεπτό οι «πράσινοι», λόγω της περίεργης εκείνης αποβολής του Παλάσιος.

Στην ρεβάνς με τους Τσέχους στην Λεωφόρο ο Σπόραρ έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι ως βασικός με την πράσινη φανέλα και ήταν αρκετά θετικός. Δεν είναι μόνο το γκολ που πέτυχε στο 58ο λεπτό αναπτερώνοντας το ηθικό και τις ελπίδες της ομάδας του για την πρόκριση, αλλά η συνολική του εικόνα. Έφαγε και έδωσε αρκετό ποδοσφαιρικό ξύλο ενώ έχασε και δύο πολύ καλές ευκαιρίες πριν σκοράρει. Κάποιος θα πει πως αυτό είναι αρνητικό, στην προκειμένη περίπτωση ήταν, όμως η δουλειά του επιθετικού είναι να βρίσκεται μέσα τις φάσεις. Το αν θα της κάνει γκολ επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες, όπως η τύχη ή, αν θέλετε πιο ποδοσφαιρικά, η ρέντα που έχει εκείνη τη στιγμή ή την περίοδο.

Στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος και στον αγώνα με τον Ιωνικό. Εκεί ο Σπόραρ έδειξε την ποιότητά του με τις κινήσεις του και τα προβλήματα που δημιούργησε στην άμυνα της ομάδας της Νεάπολης. Κάπως έτσι κέρδισε και το πέναλτι που έδωσε στον Αϊτόρ την ευκαιρία να σκοράρει και να δώσει στον Παναθηναϊκό το προβάδισμα και τελικά και τη νίκη. Ο Αϊτόρ πέρασε ωραία την μπάλα κάθετα στον Σλοβένο, εκείνος απέφυγε πρώτα τον Μύγα κι έπειτα τσίμπησε την μπάλα από τον εξερχόμενο Χουτεσιώτη, που τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Θα μπορούσε να έχει πετύχει κι ένα γκολ στο ματς αυτό, αφού είχε μία δύο καλές στιγμές.

Τέλος έρχεται το χθεσινό (28/08) παιχνίδι με τον ΟΦΗ, όπου ο Σπόραρ σημείωσε το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα, στην πρώτη καλή ευκαιρία που του δόθηκε στο παιχνίδι, κάνοντας μάλιστα και εξαιρετικό τελείωμα από την σέντρα του Αϊτόρ. Η παρουσία του ήταν και πάλι σημαντική, παρ' ότι, με τον τρόπο που έπαιζε ο Παναθηναϊκός, το επίκεντρο των επιθέσεων ήταν οι δύο εξτρέμ και όχι αυτός. Όμως κι εκείνος για να βρουν οι Παλάσιος και Αϊτόρ τους κενούς χώρους, έκανε σωστά την δουλειά του κάνοντας τις πρέπουσες κινήσεις για να παραπλανήσει την άμυνα των Κρητικών.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα