Ο Αντριάν Πέτρε έχει δύο «μικρά» ονόματα προς τιμήν του αδικοχαμένου Κονσταντίν Ταμπαρτσέα (vid)

Γιώργος Ντυμένος
Ο Αντριάν Πέτρε έχει δύο «μικρά» ονόματα προς τιμήν του αδικοχαμένου Κονσταντίν Ταμπαρτσέα (vid)

bet365

O Αντριάν Πέτρε αλλά και ο πατέρας του που είναι δευτεραθλητής κόσμου στο ποδοτέννις λέγονται και «Ταμπαρτσέα», καθώς ο παππούς του 24χρονου επιθετικού ήθελε να τιμήσει τη μνήμη του παλαίμαχου Ρουμάνου μεσοεπιθετικού που πέθανε το 1963 σε ηλικία μόλις 26 ετών.

Στην ποδοσφαιρική μας «πραγματικότητα» μπήκε ο Αντριαν Πετρέ, αφού στην πατρίδα του Ρουμάνου επιθετικού αναφέρουν πως όχι απλά ο Λεβαδειακός ενδιαφέρεται για εκείνον αλλά ότι συμφώνησε με το club. Ετσι τον θεωρούν παίκτη των Βοιωτών και αυτόματα εάν επιβεβαιωθούν θα μας απασχολήσει αρκετά.

Για αρχή πάντως μπορεί να ειπωθεί πως εκτός από καλό βιογραφικό είναι ένας παίκτης το όνομα του οποίου εμπεριέχει μία συγκινητική ιστορία, από εκείνες που μόνο η μπάλα μπορεί να προσφέρει.

Γεννημένος στην πόλη Αράντ τον Φλεβάρη του 1998, ο νεαρός στράικερ ξεκίνησε από την τοπική UTA και στα «καπάκια» πήγε για μία τριετία στην Εσμπιεργκ, λίγο μετά την αποχώρηση του Κώστα Τσιμίκα από το «Blue Water Arena». Ηταν τότε που άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστός και μάλιστα δημοσιεύματα της εποχής αναφέρουν πως η Τζένοα κινήθηκε τότε για την απόκτησή του αλλά οι απαιτήσεις των Δανών «φρέναραν» το deal (το 2017/18 τη βοήθησε τα μέγιστα να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία, όταν και βρήκε 13 φορές δίχτυα σε 23 ματς).

Το 2020 επέστρεψε στη χώρα του για τη Στεάουα Βουκουρεστίου, ακολούθησε η ιταλική Κοζέντσα και από το 2021 αγωνίζεται εκ νέου στα πάτρια εδάφη, αρχικά με την φανέλα (ξανά) της UTA και μέχρι πρότινος της Φαρούλ Κοστάντζα. Διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές της χώρας του επί της ουσίας ο Πέτρε γεννήθηκε για να γίνει ποδοσφαιριστής! Δεν το είχε μόνο στο dna του αλλά και στην ταυτότητά του! Τι εννοούμε...

Το πλήρες όνομά του είναι Αντριάν Ταμπαρτσέα Πέτρε και έχει δύο «μικρά» προς τιμήν του Κονσταντίν Ταμπαρτσέα, οποίος το 1963 έχασε τη ζωή του σε ηλικία μόλις 26 ετών κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Πετρολούλ Πλοέστί-Ντιναμό Μπακού, όταν και κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο λίγο μετά την έναρξη του αγώνα.

Ο παππούς του κατάγεται από το Πλοέστι και βρίσκονταν στο γήπεδο όταν συνέβη το μοιραίο κάτι που τον συγκλόνισε, αφού εκτός από οπαδός της Πετρολούλ συνδέονταν και προσωπικά με τον αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή.

Ο Κονσταντίν Ταμπαρκέα λογίζεται ως ένας εκ των κορυφαίων παικτών της Ρουμανίας εκείνα τα χρόνια και η απώλειά του είχε «παγώσει» όλη τη χώρα, ενώ μεταγενέστερα διοργανώθηκαν αρκετά τουρνουά αφιερωμένα στη μνήμη του, ενώ και γήπεδα της ευρύτερης περιοχής πήραν το όνομά του.

Πώς προέκυψε το «Ιμπρα»

Ετσι λοιπόν ο παππούς του Αντριάν Πέτρε θέλησε να τιμήσει το φίλο του και αρχικά έδωσε το όνομά του στον πατέρα του παίκτη που λέγεται Ταμπαρτσέα Πέτρε, δηλαδή το μικρό του είναι το επώνυμο του αποθανόντα. Μάλιστα ήταν εκείνος ήταν που «μετέδωσε» το αθλητικό «μικρόβιο» στον γιο του, καθώς είναι πασίγνωστος στους κόλπους του ποδοτέννις και έχει φτάσει μέχρι και τη 2η θέση σε αντίστοιχα παγκόσμια πρωταθλήματα.

Ο μπαμπάς Πέτρε συνέχισε την παράδοση της φαμίλιας και με τη σειρά του ονόμασε και εκείνος τον δικό του γιο «Ταμπαρτσέα», ενώ ο ίδιος σχολίασε σε ανύποπτο χρόνο πως μόνο όταν μεγάλωσε του εξήγησαν τι σημαίνει το δεύτερο μικρό του όνομα και γιατί το φέρει. Πάντως όλοι σχεδόν, πλην των πολύ «δικών» του ανθρώπων, τον φωνάζουν Αντριάν αν και ορισμένοι τον λένε «Ιμπρα», εφόσον είναι αρκετά... ψαγμένοι.

Ο λόγος; Σε ηλικία 16 ετών πήγε στην Ιταλία για να δοκιμαστεί στους «μικρούς» της Φιορεντίνα και εκεί σημείωσε ορισμένα εντυπωσιακά τέρματα με «ψαλιδάκι», το στυλ δηλαδή που είναι η... σπεσιαλιτέ του τεράστιου Σουηδού φορ.

Αυτόματα σχεδόν άπαντες ξεκίνησαν να τον αποκαλούσαν έτσι χαϊδευτικά, αν και για την ιστορία δεν έμεινε στους «βιόλα» παρότι θέλησαν να τον κρατήσουν, επειδή επιθυμούσε να παίξει άμεσα σε κάποια πρώτη ομάδα και η UTA Αράντ που ανήκε του έδωσε τη σχετική δυνατότητα. Δεν είναι τυχαίο πως ντεμπουτάρισε στη μεγάλη κατηγορία τον Σεπτέμβριο του 2015, πριν καν γίνει 18.

Πάντως το ότι ο Ιμπραϊμοβιτς είναι το ίνδαλμά του αποτυπώνεται (και) στο γεγονός πως έχει διαβάσει την αυτοβιογραφία του περισσότερες από τέσσερις φορές.

Αντριάν Πετρέ
Εσμπιεργκ
: 82 ματς/29 γκολ/6 ασίστ
UTA Αράντ: 56 ματς/32 γκολ/3 ασίστ
Φαρούλ Κοστάντζα: 37 ματς/11 γκολ/1 ασίστ
Στεάουα Βουκουρεστίου: 16 ματς/3 γκολ/1 ασίστ
Κοζέντσα: 9 ματς/0 γκολ/1 ασίστ
Κύπελλο Ρουμανίας τη σεζόν 2019/20 με τη Στεάουα

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα