ΑΕΚ: Οι δωρεές του Βασίλη Δημητριάδη για το Μουσείο Ιστορίας της Ένωσης

ΑΕΚ: Οι δωρεές του Βασίλη Δημητριάδη για το Μουσείο Ιστορίας της Ένωσης

Newsroom
ΑΕΚ: Οι δωρεές του Βασίλη Δημητριάδη για το Μουσείο Ιστορίας της Ένωσης

bet365

Ο Βασίλης Δημητριάδης επισκέφτηκε την OPAP Arena και παραχώρησε μεταξύ άλλων φανέλες που φόρεσε με το νούμερο «9» και το χρυσό παπούτσι που του είχε δώσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης το 1993 προκειμένου να πάρουν τη θέση τους στο Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ στο νέο γήπεδο.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΑΕΚ για τις δωρεές του Βασίλη Δημητριάδη για το Μουσείο Ιστορίας της Ένωσης αναφέρει:

Ο Βασίλης Δημητριάδης επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο της Νέας Φιλαδέλφειας και «σκόραρε» ξανά, κάνοντας μια σπουδαία δωρεά για το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ που θα στεγάζεται στην OPAP ARENA!

Ο μεγάλος σκόρερ της δεκαετίας του '90 που πανηγύρισε τρία πρωταθλήματα με την ΑΕΚ (1992, 1993, 1994) και δύο τίτλους πρώτου σκόρερ (1991-92 με 28 γκολ και 1992-93 με 33 γκολ) παραχώρησε στο υπό σύσταση Μουσείο τη φανέλα με το 9 της περιόδου 1992-93 και την αντίστοιχη της σεζόν 1994-95.

Μεγάλης ιστορικής και συναισθηματικής αξίας είναι και το χρυσό παπούτσι που του είχε δωρίσει το 1993 ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ως πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, όταν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 33 γκολ σε 33 ματς! Επίσης ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ παραχώρρησε τα παπούτσια και τις επικνημίδες που φορούσε στους αγώνες αυτής της σεζόν. Ενα άλλο ιδιαίτερο «κομμάτι» της συλλογής είναι το σακκάκι από το κοστούμι της ομάδας εκείνης της εποχής.

Ο Βασίλης Δημητριάδης επισκέφθηκε σήμερα την OPAP ARENA μαζί με τη σύζυγό του Νίκη, την κόρη του Μαρία-Ανθίμη και τον γιο του Νίκο που αγωνίζεται στην ομάδα Κ19 της ΑΕΚ. Δυστυχώς κατέστη αδύνατο, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, να είναι παρούσα η κόρη του Αννα. Η οικογένεια Δημητριάδη φωτογραφήθηκε με τα κειμήλια της καριέρας του Βασίλη στους εσωτερικούς χώρους του γηπέδου, αλλά και στην αρένα.

Αμέσως μετά την παράδοση της συλλογής του, ο Βασίλης Δημητριάδης δήλωσε: «Μεγάλη η τιμή και η συγκίνηση για μένα και την οικογένειά μου που φόρεσα, μάτωσα, ίδρωσα και τίμησα τη φανέλα αυτής της τεράστιας ομάδας, που έπαιξα γι' αυτόν τον υπέροχο κόσμο της, που είμαι μέλος της ιστορίας της. Η ΑΕΚ είναι έτοιμη να μπει σε ένα εκπληκτικό γήπεδο, έργο ζωής για την ομάδα, που αποτελεί αποκλειστική επιτυχία και προσφορά του Δημήτρη Μελισσανίδη. Ενα κόσμημα, ένα πανέμορφο στολίδι εδώ στην προσφυγούπολη της Νέας Φιλαδέλφειας που είναι το σπίτι του κάθε Ενωσίτη».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα