Η αρχή... δεν είναι το ήμισυ του παντός

Η αρχή... δεν είναι το ήμισυ του παντός

bet365

Ημερολόγιο καταστρώματος στο πλοίο της Super League, από.τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη και σημειωσεις πρεμιέρας μπαλαδόφατσες, football manager και πρωταθληματικά κεράσια.

Δεν ήταν άσχημο το ξεκίνημα της Super League για να λέμε την αλήθεια. Αλλά ήταν περίπου όπως θα έπρεπε να το περιμέναμε. Άλλωστε με τους τέσσερις εκ των πέντε του "Big 5" να παίζουν εντός έδρας με βατούς (θεωρητικά αντιπάλους) η γκέλα θα ήταν μεγάλο θέμα. Όσο και αν παραμονεύει αυτό το ενδεχόμενο στην πρεμιέρα και μετά από τα απόνερα ευρωπαϊκών επιτυχιών, ο "μεγάλος" είναι γερό φαβορί. Ακλόνητο δεν ξέρω αν είναι όμως.

Έχοντας την εικόνα τριών ολόκληρων αγώνων, στη Λαμία, τη Λεωφόρο και το Καραϊσκάκης υπάρχουν κάποιες σημειώσεις που μπορεί να έχουν ενδιαφέρον στην πρώτη και πολύ πρώιμη ανάγνωση αυτών των έξι ομάδων που αναμετρήθηκαν. Κατά τα λοιπά με στα στιγμιότυπα δεν βγάζεις άκρη, αλλά δεν βιαζόμαστε κιόλας Αύγουστο μήνα να μοιράσουμε Όσκαρ και βατόμουρα.

Επί τροχάδην (και μέχρι να αρχίσουμε να τα λέμε και....podcastικώς μετά τα Σου - Κου).

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν το δεύτερο γκολ εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα

* Ολυμπιακός: Το να αφήνεις εκτός οκτώ παίκτες από ενδεκάδα ευρωπαϊκού αγώνα δείχνει τρία πράγματα. Έχεις μπόλικο υλικό για να ρισκάρεις λελογισμένα. Ψάχνεις να βρεις άκρη σε κανονικές συνθήκες με το ρόστερ σου. Δεν υπάρχουν και πολλές ανάσες για συνεχόμενα ματς. Το τρίτο δεν ξέρω σε ποιο βαθμό είναι ζήτημα προετοιμασίας ώστε να πούμε ότι είναι πρόβλημα ή φυσιολογικό, για την εποχή, φαινόμενο. Ο Κορμπεράν πάντως κάνει το λογικό. Να την ψάχνει πολύ τη δουλειά και να παίρνει ότι μπορεί περισσότερο από παίκτες που ο Μαρτίνς τους είχε από κατάψυξη μέχρι συντήρηση. Λογική football manager αλλά ποιος ότι αυτό το παιχνίδι δεν είναι πολύ, πολύ ρεαλιστικό; Οι απαντήσεις στο σκοράρισμα (κυρίως) και στη συνέπεια των στόπερ αναζητούνται ακόμα και δεν βάζω το χέρι στη φωτιά ότι θα διευθετηθούν μεταγραφικά. Ωραία και η δήλωση του Ισπανού για τις οκτώ διαφοροποιήσεις, ότι δεν έγιναν για να προστατεύσει παίκτες, ενόψει ρεβάνς με Απόλλωνα, αλλά γιατι θα παίζουν όσοι αντέχουν. Δεν είναι σε φάση να δίνει φανέλες για το σπίτι ο κοουτς και τους θέλει όλους ζεστούς και...μη σίγουρους.

* Παναθηναϊκός: Το μεγάλο καλό για τους Πράσινους ήταν ότι ζορίστηκαν από τον Ιωνικό τόσο ώστε να καταλάβουν (μάλλον) ότι το να κάνεις πρωταθλητισμό ή όχι το διαπιστώνουμε στο γήπεδο και όχι στις μεταγραφές. Ο Γιοβάνοβιτς προφανώς το ξέρει καλύτερα απ' όλους και αυτό είναι ασφάλεια για τον Παναθηναϊκό. Το ότι η ομάδα είναι ποιοτικότερη από.πέρυσι το ξέραμε. Το αν είναι πλήρης μένει να απαντηθεί. Αλλά ότι θα βρίσκει λύσεις και από το προσωπικό ταλέντο κάποιων παικτών της φάνηκε και την Κυριακή. Αν κάτι δεν είδα σε αυτό το ματς ήταν σκληρότητα από τους Πράσινους. Το μέλλον θα δείξει. Αλλά για να τα λέμε όλα μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε σε αυτό το ματς το ποσό σωστά είχε διαβάσει ο Σπανός τον αντίπαλο του και πόσο πιστά ακολούθησε η ομάδα του το πλάνο στο πρώτο μέρος. Καλά μαντάτα αν θέλεις να σωθείς νωρίς.

* ΑΕΚ: "Εκρηκτική" δεν τη λες. Αποτελεσματική σίγουρα. Με φουλ ζέστη και πρεμιέρα καινούργιου προπονητή δεν θέλεις και παραπάνω. Με τις νίκες χτίζεις χαρακτήρα και σχέση με τους παίκτες σου. Ωραίος ο Πινέδα (και έχουμε ανάγκη από μπαλαδοφατσες...τρυποκάρυδους), εγγύηση ο Γιονσον, σταθερή και ηγετική δύναμη ο Αραούχο. Έχει όμως δρόμο η ΑΕΚ. Και έχει και τρύπες να κλείσει. Ο κόσμος της πρέπει να διαχειριστεί τις απαιτήσεις του προς όφελος της ομάδας. Επίσης, λογικά δεν είναι αυτή η πλήρης Λαμία που θα δούμε σε όλο το πρωτάθλημα. Γιατί αν είναι θα έχει ζόρια με το καλημέρα.

Αυτά με βάση τα όσα είδα σε πλήρες ματς. Α και με ΠΑΣ να μη μοιάζει τόσο δημιουργικός και...μπαλαδόρικος.οσο την προηγούμενη σεζόν εκ πρώτης όψεως.

Δύο πραγματάκια για τα υπόλοιπα...

  • Στον ΠΑΟΚ αν δεν ηρεμήσει πρώτα απ' όλα ο Λουτσέσκου το σύστημα θα ζει μέσα στην τρέλα και οι συνάδελφοι θα ψάχνουν να βρουν ποιος ρίχνει σπόντες και σε ποιον κάθε φορά που γίνονται δηλώσεις. Πολύ στην "τσίτα" η κατάσταση.
  • Η «τριάρα» του Αρη με αντίπαλο τον Λεβαδειακό στην έδρα του δεν είναι κριτήριο στα δικά μου μάτια. Ο «πρωταθλητισμός», πάντως (Karipidis speaking) θέλει σίγουρους βαθμούς στο σπίτι σου και πιο συμπαγή μεσαία γραμμή...
  • Ο Μπέος έβγαλε ανακοίνωση για την Περράκη και μετά σχόλασε τον προπονητή του. Το συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι ο Τανσό είχε μιλήσει στο. Περράκη για να αδικήσει.τον Βόλο και να πάρει την αποζημίωση του. Όχι;

Ε λέμε καμιά....ομορφιά να περνάει η ώρα. Εδώ άλλοι τις κάνουν και συνέχεια.

Το συμπέρασμα πάντως όσον αφορά τους διεκδικητές είναι να βγουν στο δρόμο για τα πρωταθληματικά κεράσια μικρούλι καλάθι γιατί φυτρώνουν και γκέλες.

Αύριο θα τα πούμε και για τα ελληνικά μετάλλια και το μεγάλο χρυσό των Ελλήνων στο αυτομαστίγωμα. Ευτυχείτε!

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Κωνσταντινίδης
Δημήτρης Κωνσταντινίδης

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης βρίσκεται στην αθλητική δημοσιογραφία από το 1984, επί σειρά ετών συντάκτης, αρχισυντάκτης και διευθυντής σύνταξης σε αθλητικές και πολιτικές εφημερίδες, ραδιοφωνικός παραγωγός (εντός και εκτός αθλητικών) από το 1989 και...υπήρετης του digital και των αθλητικών sites από τις αρχές των... '00s στα πρώτα τους βήματα. Αρθρογράφος και podcaster πλέον του κορυφαίου αθλητικού μέσου της χώρας που τον φιλοξενεί (και τον...ανέχεται) από το 2020.