Οι σημαντικές διαφορές της νέας Α.Ε.Κ.

Οι σημαντικές διαφορές της νέας Α.Ε.Κ.

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Οι σημαντικές διαφορές της νέας Α.Ε.Κ.

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στην νικηφόρα πρεμιέρα της Ένωσης και αφού εξηγεί ότι δεν πρόκειται για συμπεράσματα σεζόν, αλλά ενός αγώνα, στέκεται σε πρόσωπα και έχει υστερόγραφα.

Να τα ξεκαθαρίσουμε από την πρώτη παράγραφο για να μην έχουμε παρεξηγήσεις στη συνέχεια του κειμένου και κύρια στα σχόλιά σας. Όσα είδαμε και γράφουμε αφορούν τα αγωνιστικά συμπεράσματα για ενός ματς και όχι της σεζόν. Παρακαλώ όπως αποφύγετε να επιχειρήσετε να με μεταφράσετε και να τα αναδείξετε ως σκέψεις για όλη τη σεζόν. Άλλωστε η ΑΕΚ ότι και όσα καλά να έκανε, δεν... σκότωσε και κάνα θηρίο, την Λαμία με απουσίες κέρδισε και μετά το 30' ήταν μια κανονική ΑΕΚ που οφείλει να κερδίζει αυτά τα ματς σβηστά με 3-0 και να έχει και δύο τρεις ακόμη σημαντικές στιγμές.

Να και η πρώτη διαφορά με την Ένωση των προηγούμενων δύο ετών για παράδειγμα που μας οδηγεί σε ένα πρώτο συμπέρασμα: η ομάδα επικράτησε σβηστά εκτός έδρας και χωρίς να πιάσει σουπερ απόδοση. Κάτι που δυσκολεύομαι να θυμηθώ να καταφέρνει να πετύχει τα δύο προηγούμενα χρόνια με ελάχιστες εξαιρέσεις. Ας ελπίσουμε να μην ανήκει σε αυτήν την κατηγορία και η συγκεκριμένη αναμέτρηση, κοινώς να μη συνιστά ευχάριστη παρένθεση, αλλά νέο δεδομένο που θα μας συνοδεύσει όλη τη σεζόν...

Επίσης μια σημαντική διαφορά είναι ότι στη διάρκεια της αναμέτρησης και μετά το πέναλτι η ΑΕΚ δεν είχε ΚΑΝΕΝΑ απολύτως πρόβλημα να διαχειριστεί το ματς δίχως πανικό. Υπήρξαν και άλλες φορές και ματς στα οποία η Ένωση έβαζε τις βάσεις για να τα κερδίσει (με το σκορ στο 2-0, ή στο 0-2) και άσχετα με τη δυναμική του αντιπάλου και την ποιότητά του, έβγαζε στιγμές πανικού. Δίχως λόγο και αιτία. Οπισθοχωρούσε αδικαιολόγητα και έβαζε κάθε αντίπαλο στο ματς με αποτέλεσμα αρκετές φορές να της γυρίσουν το παιχνίδι και να το χάσει κιόλας. Θα είναι σημαντικό να το δούμε να έχει συνέχεια αυτό σαν εικόνα και αποτέλεσμα στο χορτάρι.

Εξίσου σημασία στις διάφορες συναντάμε στην τακτική ανταπόκριση από τους ποδοσφαιριστές, στις εντολές του προπονητή τους και στη διάρκεια που καταφέρνουν στο να αποδίδουν το πλάνο του προπονητή. Αλλά και ηρεμία στο παιχνίδι και στη διαχείρισή του. Επαναλαμβάνω αυτές είναι οι ορατές πρώτες σημαντικές διαφορές που είδαμε σε ένα ματς επίσημο και στα φιλικά προετοιμασίας. Δεν συνιστούν συμπεράσματα για όλη τη σεζόν, μακάρι να είναι έτσι για την ΑΕΚ, ωστόσο είναι πολύ νωρίς ακόμη για να το σημειώσουμε και να το καταγράψουμε ως δεδομένο για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα που ξεκίνησε με το δεξί... Είδαμε μια ομάδα που τρέχει αρκετά και λυσσαλέα!

Η γκίνια που έγινε ρέντα και ο Αραούχο...

a

Να αναφέρω και ένα τελευταίο: η μπάλα στο πέναλτι πήγε στο δοκάρι, πέρυσι 100% θα ήταν στο πλεχτό, θα είχε προηγηθεί ο αντίπαλος και η ΑΕΚ θα... μάτωνε να το γυρίσει. Τι εννοώ με αυτό; Είναι αλήθεια ότι η ομάδα μαζί με τα χάλια της είχε όντως και γκίνια. Η σεζόν ξεκίνησε και εδώ με μια σημαντική διαφορά: με ρέντα, τύχη... Προσωπικά πιστεύω πολύ στον συγκεκριμένο παράγοντα και ειδικά στο ποδόσφαιρο αρκεί να συνεχίσουμε να βλέπουμε μια ομάδα με συγκεκριμένο σχέδιο προπονητή, με αρχή, μέση και τέλος...

Από κει και πέρα υπάρχει πάντα και η αδυναμία, το νούμερο 11, ο Σέρχιο Αραούχο ο οποίος δεν χρειάζεται πολλά για να βρει το χώρο, να καταλάβει πού θα πάει η καψούρα του η μπάλα και τι πρέπει να κάνει για να τη στείλει στα δίχτυα. Έπαιξε πάλι με ...πάθος, έβγαλε ψυχή, έδωσε τη λύση και φυσικά όταν έπρεπε τελείωσε το ματς. Ακόμη και στις δηλώσεις του απέδειξε γιατί είναι κανονικός αρχηγός μιλώντας για τον Πέτρο Μάνταλο για τον οποίο και σωστά είπε ότι οι συμπαίκτες του τον βλέπουν για αρχηγό. Με τέτοιο Αραούχο η Ένωση μπορεί πολλά καλά πράγματα στο χορτάρι αλλά δεν έχει ακόμη δεύτερο φορ και πρέπει να εμπεδώσουν άπαντες ότι τέτοιος (και δη για κλειστές άμυνες) δεν είναι ο Λιβάι Γκαρσία!

Όλα καλά με τη νίκη στην πρεμιέρα και φυσικά να την κρατήσουν όλοι, δίνει και ψυχολογία που είναι απαραίτητη με νέο προπονητή, αλλά πρέπει να σταθούν στο πρώτο 30λεπτο. Ήταν κακό, προβληματικό, όχι αμυντικά διότι το μόνο λάθος που έκανε ο Τζαβέλλας το διόρθωσε άψογα ο ίδιος και μετά ήταν αλάνθαστος. Αλλά δημιουργικά ήταν κάκιστη και αυτό οφείλεται σε ένα βαθμό στην πρεμιέρα αλλά και στην απουσία του Γκατσίνοβιτς μεν, ο οποίος με το παιχνίδι του ελευθερώνει τον Πινέδα, αλλά και επειδή ο Γιόνσον δεν είναι για εσωτερικός χαφ αλλά μόνο κόφτης (και αν ήταν εκεί αντί του Σιμάνσκι δεν θα είχε γίνει και το πέναλτι).

Δεν πρέπει να μείνει στη νίκη η ΑΕΚ και η σωστή ανάγνωση θα φέρει μόνο καλό αποτέλεσμα. Όπως και για την ενίσχυση της ομάδας. Ρίξτε μια ματιά στον πάγκο: λίγες περιπτώσεις για να εκμεταλλευτεί ο προπονητής και κύρια αμυντικούς για να κλειδώσει το αποτέλεσμα. Βέβαια αναμένεται ένα φορ και ένας εξτρέμ σύμφωνα με τα όσα επίσημα γνωρίζουμε ότι αναζητεί η ομάδα. Καλή σεζόν να έχουμε.

Υγ: Να μην γνωρίζεις αν θα μπεις στο γήπεδο και να έχεις 1.200 και πλέον ΑΕΚτζήδες από νωρίς στην Λαμία. Στο ξενοδοχείο της ομάδας πριν την αναχώρηση και την ίδια ώρα μέσα στην πόλη και στην πλατεία του λαού. Να τους βλέπεις να χορεύουν ενενήντα λεπτά στην εξέδρα σε 40 βαθμούς και φουλ υγρασία. Και φυσικά να μη προκύπτει τίποτα το κακό από την όλη εκδρομή τους και παρουσία στο γήπεδο της Λαμίας. Αυτή η καψούρα του κόσμου προς την ομάδα ξανά είναι η μεγαλύτερη διαφορά από όλες τις παραπάνω και έπρεπε να γίνει ξεχωριστή αναφορά. Ας γίνει μάθημα αυτό το ματς και η ατμόσφαιρα διότι συνολικά στο γήπεδο είχα πάνω από 2000 φίλους της ΑΕΚ αφού οι ντόπιοι προμηθεύτηκαν στις θύρες των γηπεδούχων. Να κάνουν κάτι στην διοργανώτρια αρχή, οι ομάδες και η πολιτεία να επιβάλλεται άνοιγμα θύρας φιλοξενούμενων στην επαρχία (για αρχή). Τώρα που το σκέφτομαι όλη τη βδομάδα που έλεγαν δεν θα ανοίξει θύρα είχε στόχο να μη πάνε καμία 5αρα χιλιάδες στην Λαμία και δεν χωράνε πουθενά με τέτοια κάψα που έχουν οι Ενωσίτες. Να τελειώνει το ματς και να βλέπεις να χορεύει όλη η θύρα και να τραγουδάει (με στίχους για την ΑΕΚ φυσικά) το "μείνε μαζί μου μια ζωή" του Γιώργου Καμπουρίδη, αξία ανεκτίμητη και θύμησες από παλιά, εποχές ρομαντικές, με εκδρομές και τραγουδάκια αγάπης για την ΑΕΚ επιλογής Δημήτρη Χατζηχρήστου, θαρρώ θα το έμαθε και θα το χάρηκε πολύ, να είναι πάντα καλά.

Υγ2: Η εικόνα του Άμραμπατ και το κακό και απόλυτα άναρχο παιχνίδι του στο δεξί άκρο ΦΩΝΑΖΟΥΝ ότι εκτός από φορ και ένα στόπερ ίσως ακόμη, θες οπωσδήποτε δεξί μπακ χαφ παικτάρα για να παίζει την πλευρά τουλάχιστον έστω με την άνεση που το κάνει ο Τσούμπερ από την άλλη πλευρά. Δεν υπάρχει παίκτης εκεί και εφόσον θέλουμε να έχουμε σαν βασική επιλογή τακτικής το 3-5-2 ας... κάψουν το εξτρέμ (θα έχουμε Λιβάι Γκαρσία, Τσούμπερ και Άμραμπατ όταν απαιτηθεί) και ας βρουν ποδοσφαιριστή που θα κάνει τη διαφορά εκεί και θα ξέρει τη θέση σε απόλυτο βαθμό, να έπαιζε στην καριέρα του αρκετά όλη την δεξιά πλευρά. Εννοείται και φορ 11άδας διότι ΔΕΝ έχουμε δεύτερο και μετά ας υπολογίζουν για τρίτο και στη στραβή φορ τον Γκαρσία.

Υγ3: Ρε παιδιά κάτι άσχετο να ρωτήσω: στον Γιόνσον είπε κανείς να σταματήσει να τρέχει, ότι τελείωσε το ματς, η ακόμη γράφει χιλιόμετρα στο ΔΑΚ Λαμίας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...