Οσβάλντ Τανσό και άλλοι δέκα: Οι προπονητές που απολύθηκαν στον πρώτο μήνα την τελευταία τετραετία

Νότης Χάλαρης
Οσβάλντ Τανσό και άλλοι δέκα: Οι προπονητές που απολύθηκαν στον πρώτο μήνα την τελευταία τετραετία

bet365

Το γεγονός πως ο Οσβάλντ Τανσό απομακρύνθηκε από τον Βόλο μετά την πρώτη αγωνιστική, δίνει την ασίστ στο Gazzetta να σας θυμίσει άλλες δέκα περιπτώσεις, από τη σεζόν 2018/19 και μετά, που οι προπονητές έκατσαν το πολύ μέχρι την 3η αγωνιστική.

Το συχνό φαινόμενο της Superleague να απομακρύνει προπονητές με την πρώτη... γκέλα, εμφανίστηκε ξανά στην περίπτωση του Οσβάλντ Τανσό. Ο Γάλλος κόουτς, μετά την ισοπαλία του Βόλου επί του Αστέρα Τρίπολης (3-3), αποτελεί παρελθόν από την ομάδα της Θεσσαλίας, με μόλις ένα επίσημο παιχνίδι στο ενεργητικό του.

Φυσικά, δεν είναι ο πρώτος την τελευταία πενταετία που έχει αυτή τη κατάληξη, καθώς από τη σεζόν 2018/19, έχουν υπάρξει άλλες δέκα παρόμοιες καταστάσεις με τον Γάλλο. Υπάρχουν και εκείνοι που έφυγαν στις πέντε αγωνιστικές, όμως, το Gazzetta σας ξεχώρισε τους προπονητές που δεν πρόλαβαν να κάτσουν ή έμειναν στον πάγκο μέχρι την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Άνχελ Λόπεθ (Ατρόμητος, 2021/22)

Ο Άνχελ Λόπεθ έκατσε στον πάγκο του Ατρομήτου για μόλις... τρία ματς πρωταθλήματος, παρά το καλό ξεκίνημα με το 0-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» επί του Ολυμπιακού. Ο 38χρονος Ισπανός κόουτς είχε πραγματοποιήσει εξαιρετική σεζόν στον πάγκο του Βόλου και με βάση αυτό, η ομάδα του Περιστερίου τον έφερε στην τεχνική της ηγεσία. Ωστόσο, οι ήττες από Παναιτωλικό εντός (2-1) και Βόλο εκτός (3-0), τον έφεραν στην πόρτα της εξόδου.

lopez

Γιάννης Πετράκης (Απόλλων Σμύρνης, 2021/22)

Η σεζόν 2021/22 περιείχε, κυρίως, αλλαγές προπονητών για τον Απόλλωνα Σμύρνης, με τον πρώτο που άνοιξε την πόρτα, να είναι ο Γιάννης Πετράκης. Ο Έλληνας κόουτς είδε τα τρία πρώτα παιχνίδια της Superleague να εξελίσσονται σε εφιάλτη της ομάδας του, καθώς ο Απόλλωνας ηττήθηκε από τους Παναθηναϊκό (4-0), Βόλο (3-1) και Ολυμπιακό (4-1), με αποτέλεσμα, ο ίδιος να απομακρυνθεί μόλις τρία ματς μετά την έναρξη του πρωταθλήματος.

Petrakis

Ντάνι Πογιάτος (Παναθηναϊκός, 2020/21)

Με τον Γιώργο Δώνη να έχει φτιάξει ένα πολύ καλό έργο στον Παναθηναϊκό μέσα σε μία διετία, η έλευση του Τσάβι Ρόκα, έφερε τον συμπατριώτη του, Ντάνι Πογιάτος στο τιμόνι της ομάδας. Ο Ισπανός κόουτς, με παραστάσεις στις θυγατρικές της Ρεάλ Μαδρίτης, δεν κατάφερε να πείσει για τις ικανότητες του, με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός ομάδας μετά από τρία παιχνίδια. Σε αυτά, μέτρησε μόλις έναν βαθμό, κόντρα στην ΑΕΛ (1-1) ενώ ηττήθηκε από Αστέρα Τρίπολης και Άρη.

Poyatos

Μίκαελ Ένινγκ (Άρης, 2020/21)

Έχοντας αναλάβει τον Άρη στα μέσα της περασμένης σεζόν, ο Μίκαελ Ένινγκ έκανε μία αξιοπρεπή πορεία, τερματίζοντας στην 6η θέση με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και φτάνοντας μέχρι και τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας. Ωστόσο, η επόμενη χρονιά δεν ξεκίνησε με την ίδια πίστη. Ο Γερμανός τεχνικός μπορεί να είδε τους παίκτες του να κερδίζουν την Λαμία (3-1) στην πρεμιέρα της Superleague αλλά ο σοκαριστικός αποκλεισμός από την Κόλος Κοβαλίβκα στα προκριματικά του Europa League, τον οδήγησαν εκτός ομάδας.

Oenning

Γκόρνταν Πέτριτς (ΑΕΛ, 2019/20)

Από τους προπονητές της λίστας που έμειναν... λιγότερο στις ομάδες του. Τον Ιούλιο του 2019, η ΑΕΛ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Γκόρνταν Πέτριτς με γνώμονα να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύλλογο για τη νέα σεζόν στη Superleague. Εν τέλει, σχεδόν έναν μήνα μετά την πρόσληψή του, ο Σέρβος τεχνικός αποτέλεσε παρελθόν από την ομάδα της Λάρισας, έχοντας προπονήσει μόλις σε λίγα φιλικά και χωρίς επίσημο παιχνίδι.

petric

Σάββας Παντελίδης (Άρης, 2019/20)

Είναι ο άνθρωπος τον οποίο διαδέχθηκε ο Μίκαελ Ένινγκ και ουσιαστικά, έκανε τον Γερμανό ως ένα.. deja vu για τους οπαδούς του Άρη. Ο Έλληνας προπονητής διαδέχθηκε τον Πάκο Ερέρα στα μέσα της σεζόν 2018/19, καθοδήγησε τον ελληνικό σύλλογο μέχρι την 5η θέση και κέρδισε την παραμονή του για ακόμα ένα χρόνο. Τελικά, η νέα σεζόν δεν θα τον κρατούσε για πολύ στον κίτρινο πάγκο. Μπορεί να πέρασε το εμπόδιο του Απόλλωνα Λεμεσού, όμως δεν συνέβη το ίδιο και με την Μόλντε για τα προκριματικά του Europa League. Μετά την ήττα από τον Βόλο στην πρεμιέρα της Superleague, ο ίδιος παραιτήθηκε.

Παντελίδης

Άκης Μάντζιος (Πανιώνιος, 2019/20)

Το ανταγωνιστικό σύνολο που δημιούργησε ο Άκης Μάντζιος το 2018/19, δεν ήταν αρκετό για να τον κρατήσει μετά από δύο αγωνιστικές, στον πάγκο του ελληνικού συλλόγου. Ο Έλληνας προπονητής, είδε τις ήττες από Βόλο και ΠΑΟΚ (2-1 αμφότερες) να του στοιχίζουν την παραμονή στην ομάδα της Νέας Σμύρνης και αποτέλεσε άμεσα παρελθόν.

μαντζιοσ

Μιγκέλ Καρντόσο (ΑΕΚ, 2019/20)

Ακόμα μία περίπτωση που έφυγε... γρήγορα τη σεζόν 2019/20. Ο Μιγκέλ Καρντόσο μπορεί να δημιούργησε το ρόστερ που ήθελε αλλά η εμφάνιση κόντρα στην Κραϊόβα, η βαριά ήττα από την Τραμπζονσπόρ για τον 3ο προκριματικό του Europa League και η εντός έδρας ήττα από την Ξάνθη στην πρεμιέρα της Superleague, ήταν αρκετό για να τον θέσει εκτός του Δικεφάλου.

καρντοσο

Ίσμαελ Βαλεριέν (Απόλλων Σμύρνης, 2018/19)

Από τα παραδείγματα προς... αποφυγή στην διαχείριση προπονητών στην Ελλάδα. Ο Ίσμαελ Βαλεριέν ανέλαβε τον Απόλλωνα Σμύρνης το καλοκαίρι του 2018, έχοντας εξαιρετικές προοπτικές ως κόουτς της Βόλφσμπουργκ. Ο Γάλλος τεχνικός πρόλαβε να καθίσει μόλις σε ένα... ματς, στο οποίο η ομάδα ηττήθηκε με 1-0 από την Λάρισα μέσα στην έδρα της. Βέβαια, η συνέχεια της καριέρας του, δείχνει πόσο λάθος ήταν η μη πίστωση χρόνου, αφού ο Βαλεριέν δούλεψε με επιτυχία σε ΛΑΣΚ Λίντσερ, Μπάρνσλεϊ, Γουέστ Μπρομ και Μπεσίκτας.

Ισμαελ

Μπάμπης Τεννές (Λαμία, 2018/19)

Τελευταίος της λίστας, είναι ο Μπάμπης Τεννές. Ο έμπειρος προπονητής, είχε συνολικά μπει στον τρίτο του χρόνο ως κόουτς της Λαμίας (η δεύτερη μεγαλύτερη σε διάρκεια παραμονή του σε πάγκο, στην καριέρα του), όμως το διαζύγιό τους δεν ήταν αντίστοιχο της θητείας του. Δύο βαριές ήττες από Άρη (3-0) και Παναθηναϊκό (3-1), έφεραν τον Έλληνα τεχνικό στην έξοδο από την ομάδα της Φθιώτιδας, με το κοντέρ του να σταματάει στα 78 παιχνίδια.

Τενές

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα