Χουάνγκ: Τον «φλέρταρε» η ΑΕΚ, τον πήρε ο Ολυμπιακός (vids)

Newsroom
Το Gazzetta που είχε αποκαλύψει τη μεταγραφή του Νοτιοκορεάτη διεθνούς χαφ καταγράφει όλες τις παραμέτρους για το deal του με τον Ολυμπιακό και θυμίζει πως είχε απασχολήσει και την ΑΕΚ.

Ίνμπομ Χουάνγκ. Ο Κορεάτης που έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής από την Άπω Ανατολή, που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ένα άκρως εντυπωσιακό ντεμπούτο με πανέμορφο γκολ, πολύ ωραίες κινήσεις και για έναν χαφ ικανό να ανεβάσει επίπεδο σε έναν σύλλογο.

Ο Χουάνγκ είναι μία μεταγραφή που είχε αποκαλύψει το Gazzetta. Πρωτίστως στα ρεπορτάζ όμως είχε γραφτεί για την ΑΕΚ στις 23 Μαϊου. Τότε είχε πρωτοασχολήσει ομάδα από την Ελλάδα με τον Ματίας Αλμέιδα να τον είχε δει στο MLS και να τον ήθελε. Εκείνο το διάστημα ο Χουάνγκ ανήκε σε μία ομάδα στην πατρίδα του, που είχε πάει ως δανεικός, δεν είχε κριθεί το status με τους ξένους στο ρωσικό πρωτάθλημα (καθώς ανήκε στη Ρούμπιν Καζάν) και ο ίδιος δεν σκεφτόταν την Ελλάδα ως επιλογή αλλά τη Γερμανία, απ' όπου είχε κρούσεις.

Τότε λοιπόν (τέλη Μαΐου) δεν είχε γίνει σαφές ακόμα το status των ρώσικων ομάδων (λόγω του πολέμου) όπως φυσικά και το τι θα έκανε η FIFA με τα συμβόλαια των (ξένων) ποδοσφαιριστών. Η ΑΕΚ τελικώς θα έπαιρνε τον Πινέδα καθώς χρειαζόταν παίκτη με τα χαρακτηριστικά που ήθελε ο Αργεντίνος τεχνικός της.

Πώς ο Ολυμπιακός έκανε την κίνηση και έκλεισε τον παίκτη

Ο διεθνής χαφ είχε βρεθεί στη Σεούλ ως δανεικός στις 5 Απριλίου από τη Ρούμπιν (αγωνίστηκε σε 10 ματς). Οι Ερυθρόλευκοι είχαν ξεχωρίσει την περίπτωσή του και τον είχαν κατά νου για οκτάρι και δεκάρι. Γενικά για έναν δημιουργικό μέσο. Ο... δρόμος τελικώς άνοιξε. Η FIFA επικοινώνησε πως οι ξένοι παίκτες της Ρωσίας θα μπορούν έως τις 30 Ιουνίου του 2023 να διαπραγματευθούν με όποια ομάδα θέλουν. Η Ρούμπιν Καζάν με την οποία είχε συμβόλαιο βγήκε έτσι από τη... μέση.

Ο Χουάνγκ έσπευσε να συμφωνήσει με τη Σεούλ για την ανανέωση του συμβολαίου του, όπως και έγινε και επισήμως στις 16 Ιουλίου. Όμως η συμφωνία περίκλειε το εξής: εάν δεχόταν κρούση από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα θα έμενε ελεύθερος δίχως να έχει καμία δέσμευση προς τη Σεούλ.

Εκεί μπήκε λοιπόν στο... κάδρο ο Ολυμπιακός και έκανε το deal. Και στις 29 Ιουλίου ο Κορεάτης έγινε και επίσημα δικός του παίκτης. Και στο ντεμπούτο του έβγαλε άκρως θετικό πρόσημο, κάνοντας μία από τις κορυφαίες πρεμιέρες για ξένο ποδοσφαιριστή με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Το ευτύχημα δε τουλάχιστον σε πρώτη φάση για εκείνον και τον Ολυμπιακό είναι πως όπως είπε και ο ίδιος δεν έχει κάτι σοβαρό (καθώς έγινε αλλαγή στον αγώνα με τον Απόλλωνα Λεμεσού). Απλά ένιωσε ένα σφίξιμο και ένιωσε πως δεν μπορούσε να βοηθήσει όπως ήθελε εκείνη τη στιγμή.

@Photo credits: INTIME