Γαλανακόπουλος στο Gazzetta: «Ενας Αστέρας που θα καταθέτει ό,τι έχει και δεν έχει μέσα στο γήπεδο»

Γαλανακόπουλος στο Gazzetta: «Ενας Αστέρας που θα καταθέτει ό,τι έχει και δεν έχει μέσα στο γήπεδο»

bet365

Ο τεχνικός διευθυντής του Αστέρα Τρίπολης, Νίκος Γαλανακόπουλος, μέσω του Gazzetta δίνει το στίγμα των Αρκάδων ενόψει της νέας σεζόν.

Ο Αστέρας Τρίπολης είναι μια ομάδα παράδειγμα όσον αφορά στο μεταγραφικό σχεδιασμό. Εδώ και τρία χρόνια η ομάδα έχει τον ίδιο κορμό και σε κάθε μεταγραφική περίοδο γίνονται συγκεκριμένες προσθαφαιρέσεις. Ετσι και φέτος.

Με το που παρουσιάστηκε ο Ηρακλής Μεταξάς, οι κιτρινομπλέ ανακοίνωσαν τους ήδη κλεισμένους Μπερτόλιο, Μπαρτόλο, Στάνκο και Γκαρντάφσκι.

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Νίκος Γαλανακόπουλος, μέσω του Gazzetta εξηγεί το πλάνο που ακολουθήθηκε φέτος, σε μια σεζόν όπου η ομάδα της Τρίπολης θα παρουσιαστεί στη Super League με νέο τεχνικό.

Και φέτος η ομάδα έκλεισε πολύ νωρίς (σχεδόν όλα) τα μεταγραφικά της μέτωπα.

«Προσπαθήσαμε να ικανοποιήσουμε γρήγορα τα "θέλω" του προπονητή μας για να δουλέψει σωστά, όπως εκείνος επιθυμούσε. Νομίζω ότι τα καταφέραμε επιλέγοντας παίκτες με ποιότητα, που ξέρουν καλά και την ελληνική πραγματικότητα.

Ο Μπερτόλιο είναι ένας παίκτης που θα μας δώσει στοιχεία που σε κάποια ματς πέρυσι μας έλειψαν. Στάνκο και Γκαρντάφσκι είναι δύο παιδιά που τα ξέρει καλά ο κύριος Μεταξάς, αλλά και εμείς που τους αντιμετωπίσαμε πέρυσι τους ξεχωρίσαμε. Ο Μπαρτόλο, δε, είναι κι αυτός μια περίπτωση που δεν πέρασε απαρατήρητη με το πέρασμά του από τον Βόλο και θεωρήσαμε ευκαιρία την απόκτησή του από τη στιγμή που δεν ανανέωσε. Μαζί με τον Σίτο νομίζω ότι έχουμε μια πολύ δυνατή αριστερή πλευρά για την επίθεση».

Από εδώ και πέρα, αναμένουμε άλλες μεταγραφές; Ισχύει ότι η ομάδα ψάχνει για στόπερ;

«Ίσως κάνουμε ακόμα μία ή δύο κινήσεις. Υπάρχουν στόχοι αλλά χρειάζεται υπομονή όταν φυσικά θέλεις να στοχεύεις ψηλά και να καταλήξεις σε περιπτώσεις που θα έχουν το όσο το δυνατόν χαμηλότερο ρίσκο».

Ο Αστέρας μάς είχε συνηθίσει να... ψωνίζει από την ισπανική αγορά. Φέτος δεν συνέβη αυτό. Από τη στιγμή που ίσως δεν έχετε κλείσει ακόμη τις μεταγραφές, να περιμένουμε να είναι από την εν λόγω χώρα τα επόμενα αποκτήματα;

«Είναι αλήθεια ότι η Ισπανία είναι η αγορά την οποία προτιμούσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Και συνεχίζουμε να προτιμάμε. Εχουμε δημιουργήσει μία τεράστια δεξαμενή με παίκτες όλα αυτά τα χρόνια. Όμως δεν είναι κι η μόνη αγορά που κοιτάμε. Κοιτάμε κάθε χρόνο να καλύπτουμε τα κενά μας με παίκτες που θα μας βοηθήσουν άμεσα. Φέτος, έχοντας τον ίδιο κορμό κοιτάξαμε να δώσουμε βάθος στο ρόστερ».

Τι να περιμένουμε από τον Αστέρα φέτος;

«Είναι μια χρονιά με διαφορετικό προπονητή, στον οποίο θα πρέπει να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος ώστε να περάσει τη φιλοσοφία του. Το θετικό είναι ότι έχουμε μια ομάδα με ίδιο κορμό εδώ και τρία χρόνια κι οι προσθήκες που κάναμε είναι από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας μαζί μας - εκτός των 1-2 ακόμα περιπτώσεων που αναζητούμε.

Παρόλα αυτά χρειάζεται υπομονή απ' όλους μας. Νομίζω ότι φέτος θα δούμε μια ομάδα που θα μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και θα καταθέτει ό,τι έχει και δεν έχει μέσα στο γήπεδο. Το ταλέντο υπάρχει, η διάθεση υπάρχει απ' όλους όσους είναι στο σύλλογο και νομίζω ότι θα πάμε καλά».

Όταν λέτε καλά; Τα play off και το Κύπελλο είναι οι στόχοι;

«Ο Αστέρας είναι μια ομάδα που πάντα έχει στόχο να μην χάνει και να παίρνει ό,τι καλύτερο μπορεί από το κάθε ματς. Ναι, θέλουμε να αγωνιστούμε και πάλι στα play off και αλήθεια είναι ότι το όνειρο των ιδιοκτητών μας, κ.κ. Μπάκου και Καϋμενάκη δεν είναι άλλο από την κατάκτηση ενός τροπαίου. Το πρωτάθλημα νομίζω ότι είναι πιο μακριά σε σχέση με το Κύπελλο, το οποίο για λόγους που όλοι ξέρουμε δεν έχουμε ήδη κατακτήσει».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα