Ίνγκασον-Νέσμπεργκ: Ενα σκανδιναβικό δίδυμο στην «καρδιά» του ΠΑΟΚ (vid)

Ίνγκασον-Νέσμπεργκ: Ενα σκανδιναβικό δίδυμο στην «καρδιά» του ΠΑΟΚ (vid)

Ίνγκασον-Νέσμπεργκ: Ενα σκανδιναβικό δίδυμο στην «καρδιά» του ΠΑΟΚ (vid)

bet365

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε για πρώτη φορά δίπλα-δίπλα τους Ίνγκι Ίνγκασον - Ιβάν Νέσμπεργκ και καλείται να πάρει αποφάσεις για τον κεντρικό δίδυμο στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Θέλει κι άλλο στόπερ ο «Δικέφαλος»;

Ο Ιβάν Νέσμπεργκ συμπλήρωσε τρεις-τέσσερις προπονήσεις με τον ΠΑΟΚ, έπαιξε και στο φιλικό προπονητικού χαρακτήρα, που έγινε το πρωί του Σαββάτου στο αθλητικό κέντρο της Νέας Μεσημβρίας, πλέον, υπάρχουν πέντε ενεργοί στόπερ (Ίνγκασον, Κάργας, Νέσμπεργκ, Μιχάι, Κουλιεράκης) στο ρόστερ του «Δικεφάλου» και ένας έκτος (Μιχαηλίδης) να έρχεται σε κανένα δίμηνο.

Στην πρώτη του συνέντευξη από την στιγμή που ήρθε -επιτέλους- στην Ελλάδα και φόρεσε την «ασπρόμαυρη» φανέλα, ο Νορβηγός δεν είπε κανένα άλλο όνομα πλην ενός: Ίνγκι Ίνγκασον.

«Νομίζω πως είναι πολύ καλό για μένα που βρίσκεται εδώ ο Ίνγκασον. Θα μου δώσει τις κατάλληλες συμβουλές για να εγκατασταθώ εδώ, τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδου. Θα είναι μια σημαντική βοήθεια για μένα», είπε χαρακτηριστικά ο Νορβηγός κεντρικός αμυντικός, που για πρώτη φορά στα 27 του πέρασε τα σύνορα της πατρίδας του για να παίξει ποδόσφαιρο πολύ πιο νότια από τις κρύες περιοχές της Σκανδιναβίας.

Στο οικογενειακό «διπλό» του Σαββάτου, που είχε το χαρακτήρα φιλικής αναμέτρησης, ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε βάλει τους δύο Σκανδιναβούς δίπλα τον έναν στον άλλο ως κεντρικό δίδυμο. Είναι κάτι που ο Ρουμάνος τεχνικός περίμενε να το δει, με δεδομένη την αγωνιστική ετοιμότητα του Νέσμπεργκ, ο οποίος αγωνιζόταν μέχρι και τα τέλη Ιουλίου με την Βαλερένγκα στο νορβηγικό πρωτάθλημα.

Τα χαρακτηριστικά του τελευταίου μεταγραφικού αποκτήματος του «Δικεφάλου» διαφέρουν απ’ αυτά του Κάργα, ο οποίος ήταν ο παρτενέρ του Ίνγκασον στα δύο επίσημα παιχνίδια με τη Λέφσκι, αλλά και απ' αυτά των Μιχάι και Κουλιεράκη.

Ο Λουτσέσκου ξέρει ότι πρέπει να πάρει αποφάσεις για το ποιοι θα αποτελούν το κεντρικό δίδυμο του ΠΑΟΚ, πολλά περισσότερα θα είναι σε θέση να δει στο φιλικό παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου (13/8) με τον Βόλο στην Τούμπα.

Πώς να πάρει και άλλον στόπερ;

Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή, λοιπόν, έχει έξι στόπερ, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που ακόμη και τώρα θυμούνται τον... Κρέσπο, κυρίως, αλλά και τον Βαρέλα!

Τι σημαίνει αυτό; Ότι το επίπεδο έχει πέσει σε σχέση με το παρελθόν. Η λογική έλεγε ότι μετά τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια ο Ζοσέ Μπότο θα έβγαινε στην αγορά για να βρει έναν ποιοτικό κεντρικό αμυντικό, αλλά το πατατράκ και ο αποκλεισμός από την Ευρώπη, διαφοροποίησε τις προτεραιότητες και μοιάζει απίθανο, αυτή την στιγμή, ο «Δικέφαλος» να πληρώσει για να φέρει κι άλλον στόπερ.

Ειδικά, τώρα, που η σεζόν θα είναι πολύ μικρότερη σε αγώνες, λόγω του αποκλεισμού από την Ευρώπη, άρα και η ανάγκη για rotation θα είναι πολύ μικρότερη μ' ένα παιχνίδι την εβδομάδα.

Αν κάποιος μπορεί να αποχωρήσει για να ανοίξει χώρος στο ρόστερ, αυτός είναι ο Ενέα Μιχάι. Ο Αλβανός στόπερ είχε εξ' αρχής λάβει το μήνυμα μέσω της απόκτησης Νέσμπεργκ, Κάργα αλλά και της προώθησης Κουλιεράκη και είχε κάνει προεργασία αναζητώντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο διεθνής Αλβανός στόπερ είχε στα χέρια του προτάσεις και πλέον θα πρέπει να φανεί αν αυτές θα κατατεθούν επίσημα και θα είναι ικανές να ανοίξουν την πόρτα της εξόδου για τον ποδοσφαιριστή.

@Photo credits: PAOK FC

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα