Ομόνοια - ΑΕΚ 0-2: Ενωσίτικο πάρτι στην Κύπρο! (vids)

Ομόνοια - ΑΕΚ 0-2: Ενωσίτικο πάρτι στην Κύπρο! (vids)

Δημήτρης Βέργος

bet365

Το πάρτι σε «κιτρινόμαυρο» φόντο στην Κύπρο συνεχίστηκε κι εντός αγωνιστικού χώρου. Η ΑΕΚ είχε θετικό πρόσημο σε ακόμη ένα φιλικό και έδωσε χαρά στον κόσμο της που βρέθηκε στις εξέδρες του ΓΣΠ με το 2-0 επί της Ομόνοιας. Γκολάρα από τον Πινέδα, βρήκε δίχτυα κι ο Μάνταλος.

Η ΑΕΚ πήγε στην Κύπρο για το δυνατό φιλικό τεστ με την Ομόνοια σε ένα ματς στο οποίο ο Ματίας Αλμέιδα επιθυμούσε να δει πρόοδο και εξέλιξη στα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του και η εικόνα της Ενωσης σίγουρα θα άφησε τον Αργεντινό τεχνικό ικανοποιημένο. Οι κιτρινόμαυροι με δύο όμορφα γκολ από τον Πινέδα στο 21' και από τον Μάνταλο στο 65' επικράτησαν με 0-2 της κυπριακής ομάδας, παρουσιάζοντας εκ νέου την ταυτότητα που θέλει να δώσει ο «Πελάδο» με τρέξιμο, πίεση και άμεση ανάκτηση της μπάλας και γρήγορη ανάπτυξη. Η ΑΕΚ σημείωσε την τέταρτη διαδοχική της νίκη στα φιλικά της προετοιμασίας της μετρώντας το απόλυτο και δείχνοντας ότι βαδίζει σε καλό δρόμο βάσει εμφάνισης (που μετράει περισσότερο από οποιαδήποτε σκορ στα φιλικά), με τους φίλους της να αποθεώνουν τους κιτρινόμαυρους από το πέταλο του ΓΣΠ της Λευκωσίας στήνοντας ένα ΑΕΚτζήδικο πάρτι.

Έτσι ξεκίνησε ο Αλμέιδα

Η έκπληξη στις επιλογές του Ματίας Αλμέιδα στο αρχικό σχήμα δεν είχε να κάνει με τη διάταξη στο 3-1-4-2 που εστιάζει από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, αλλά στα πρόσωπα, με τον Χατζισαφί στόπερ, τον Γκατσίνοβιτς να ξεκινάει στη δεξιά πλευρά και τον Μάνταλο στην επίθεση μαζί με τον Αραούχο (οι Ρότα και Λιβάι Γκαρσία έμειναν στον πάγκο). Συγκεκριμένα ο Αργεντινός τεχνικός επέλεξε τον Στάνκοβιτς στην εστία, τους Χατζισαφί, Τζαβέλλα και Μήτογλου τριάδα στην άμυνα, τον Τσούμπερ στην αριστερή πλευρά, τον Γκατσίνοβιτς στη δεξιά, τον Γιόνσον σε ρόλο «κόφτη», τους Σιμάνσκι και Πινέδα μπροστά του και τον Μάνταλο ελαφρώς πίσω από τον προωθημένο Αραούχο.

Με σουτάρα του Πινέδα το 0-1 για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ είχε από το ξεκίνημα του φιλικού τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του Αλμέιδα και στα οποία από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία έχει δώσει βάση ο Αργεντινός τεχνικός. Οι κιτρινόμαυροι πίεζαν ψηλά την άμυνα της Ομόνοιας, προσπαθούσαν να παίξουν άμεσα και να βγουν γρήγορα στην επίθεση και όταν έχαναν την μπάλα επιδίωκαν άμεση ανάκτησή της με πολύ τρέξιμο σε κάθε σημείο του γηπέδου. Ο Σιμάνσκι μαζί με τον Γιόνσον βοηθούσαν πολύ στο ανασταλτικό κομμάτι μοιράζοντας επίσης την μπάλα, οι Τσούμπερ και Γκατσίνοβιτς από τις δύο πτέρυγες συνέκλιναν προς τα μέσα, ενώ στον άξονα οι Πινέδα και Μάνταλος έπαιζαν κάθετα με τον πρώτο να δίνει βοήθειες στον Γκατσίνοβιτς δεξιά, ενώ ο Τσούμπερ έπαιρνε βοήθειες από τον Χατζισαφί που ανέβαινε αριστερά. Ο Αραούχο έβγαινε συχνά έξω από την περιοχή για να υποδεχτεί την μπάλα, ενώ ο Μάνταλος που έπαιζε λίγο πιο πίσω του πάταγε μέσα σε αυτήν.

Η Ένωση έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 11' όταν ο Μάνταλος κέρδισε φάουλ και ο Τσούμπερ με απευθείας εκτέλεση είδε την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Φαμπιάνο. Δέκα λεπτά αργότερα, όμως, το δυνατό σουτ του Πινέδα κατέληξε στα δίχτυα της Ομόνοιας για το 0-1 της ΑΕΚ. Ο Μεξικανός προχώρησε προς το ημικύκλιο της περιοχής και αφού ξεμαρκαρίστηκε με ένα εξαιρετικό δεξί σουτ τράνταξε τα δίχτυα του Φαμπιάνο δίνοντας το προβάδισμα στην Ένωση με ένα πανέμορφο γκολ. Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ δεν δεχόταν καμία ουσιαστική απειλή από την Ομόνοια κλείνοντας καλά τους χώρους, ενώ σε αυτό βοηθούσε πολύ η άμεση ανάκτηση της μπάλας στον άξονα.

Ένας ωραίος συνδυασμός των Τσούμπερ και Μάνταλου στο 35' κατέληξε σε γκολ από τον Ελβετό εξτρέμ, ωστόσο ο Μάνταλος βρισκόταν σε θέση οφσάιντ με αποτέλεσμα το τέρμα να μην μετρήσει. Μόνο στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους η ΑΕΚ έδωσε δικαιώματα στην κυπριακή ομάδα να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες. Μια στο 41' όταν ο Στάνκοβιτς με διπλή απόκρουση στην κεφαλιά του Κακουλλή και στο σουτ του Μπρούνο είπε «όχι» και μία στο 43' όταν ο Μπρούνο μετά από παράλληλη πάσα αμαρκάριστος μέσα από την περιοχή σούταρε πάνω από το οριζόντιο.

Σκόρερ ο Μάνταλος για το 0-2 και μαζεμένες αλλαγές από τον Αλμέιδα

Το γρήγορο και συνδυαστικό ποδόσφαιρο που επιθυμεί να βλέπει ο Αλμέιδα πήγε να φέρει το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ στο 55'. Ο Αραούχο πάσαρε στον Τσούμπερ, αυτός πέρασε με τη μία με τακουνάκι εξαιρετικά στον Πινέδα βγάζοντας τον απέναντι από τον Φαμπιάνο, αλλά ο Μεξικανός χαφ καθυστέρησε να πλασάρει με τον γκολκίπερ της Ομόνοιας να του στερεί το δεύτερο προσωπικό γκολ. Οι «κιτρινόμαυροι» παρουσίαζαν μια συμπαγή ανασταλτική λειτουργία χωρίς να απειλούνται, ενώ την ίδια στιγμή προσπαθούσαν να βγάλουν φάσεις. Και η αμέσως επόμενη στο 65' έφερε και το 0-2. Ο εξαιρετικός Πινέδα με την κίνησή του τράβηξε τους αμυντικούς πάνω του και ο Μάνταλος προχώρησε με την μπάλα κάθετα, μπήκε στην περιοχή και με δυνατό πλασέ νίκησε τον Φαμπιάνο.

Αμέσως μετά το 0-2 της Ένωσης στο 67' ο Αλμέιδα προχώρησε έξι μαζεμένες αλλαγές με τους Ρότα, Μοχαμαντί, Άμραμπατ, Φράνσον, Μουστακόπουλο και Λιβάι Γκαρσία να περνάνε στις θέσεις των Μήτογλου, Τζαβέλλα, Μάνταλου, Πινέδα, Τσούμπερ και Αραούχο, με την ΑΕΚ να παίζει πλέον με τους Ρότα, Σιμάνσκι και Χατζισαφί στην άμυνα, τους Μοχαμαντί και Άμραμπατ αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, τους Γιόνσον, Φράνσον και Μουστακόπουλο στον άξονα και τον Γκατσίνοβιτς πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή. Στη συνέχεια στο 75' μπήκαν και οι Γιούσης, Κορνέζος και Μιτάι αντί των Γκατσίνοβιτς, Σιμάνσκι και Γιόνσον αντίστοιχα ενώ στο 80' ο Κοσίδης αντικατέστησε τον Χατζισαφί. Οι αλλαγές δεν επηρέασαν σημαντικά τη συνοχή των κιτρινόμαυρων, οι οποίοι διατήρησαν την ταυτότητα της ομάδας στο γήπεδο. Ευκαιρίες δεν δημιουργήθηκαν, ωστόσο η Ένωση διατήρησε εύκολα το προβάδισμα των δύο τερμάτων, αφήνοντας ένα ακόμα θετικό δείγμα σε φιλικό τεστ προετοιμασίας.

Οι συνθέσεις:

Ομόνοια (Νιλ Λένον): Φαμπιάνο, Λέζιακς (82' Παναγιώτου), Μάθιους (70' Ψάλτης), Μίλετιτς, Λανγκ, Μιξ, Μπασιρού, Μπάρκερ (54' Λοΐζου), Μπρούνο, Παπουλής (62' Σάββα), Κακουλλής (62' Ματάβζ)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Μήτογλου (67' Ρότα), Χατζισαφί (80' Κοσίδης), Τζαβέλλας (67' Άμραμπατ), Σιμάνσκι (75' Κορνέζος), Γιόνσον (75' Μιτάι), Γκατσίνοβιτς (75' Γιούσης), Πινέδα (67' Φράνσον), Μάνταλος (67' Μουστακόπουλος), Τσούμπερ (67' Μοχαμαντί) και Αραούχο (67' Λιβάι Γκαρσία)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα