Wyscout Analysis: Τι μπορεί να περιμένει η ΑΕΚ από την επικείμενη προσθήκη του Πλάνιτς

Wyscout Analysis: Τι μπορεί να περιμένει η ΑΕΚ από την επικείμενη προσθήκη του Πλάνιτς

Δημήτρης Βέργος
Wyscout Analysis: Τι μπορεί να περιμένει η ΑΕΚ από την επικείμενη προσθήκη του Πλάνιτς

bet365

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο για την απόκτηση του Μπόγκνταν Πλάνιτς και με τη βοήθεια του Wyscout, το Gazzetta καταγράφει τα στατιστικά του 30χρονου Σέρβου στόπερ που εκτός απροόπτου αναμένεται να ενισχύσει την αμυντική γραμμή της Ένωσης.

Όλο και πιο κοντά στην ΑΕΚ βρίσκεται ο Μπόγκνταν Πλάνιτς, όπως είχατε διαβάσει και σε σχετικό αποκλειστικό ρεπορτάζ του Gazzetta πριν από μερικές ημέρες. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης της Μακάμπι Χάιφα μιλώντας σε στενό του κύκλο επιβεβαίωσε πως η ισραηλινή ομάδα πολύ δύσκολα θα καταφέρει να κρατήσει τον 30χρονο στόπερ, ο οποίος εκτός απροόπτου μετά τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό για τα προκριματικά του Champions League θα δει τον δρόμο της μετακίνησής του στην Ένωση να ανοίγει.

Ο Πλάνιτς αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων στόπερ στην ισραηλινή λίγκα. Είναι υψηλόσωμος (1,91μ.), δυνατός στον αέρα, διαθέτει ηγετικό προφίλ με σωστές τοποθετήσεις και είναι καλός με την μπάλα στα πόδια. Χαρακτηριστικά που αντικατοπτρίζονται και στην πλατφόρμα του Wyscout με βάση τις περσινές του επιδόσεις στο πρωτάθλημα με τη Μακάμπι Χάιφα.

Το heatmap του Πλάνιτς

Πηγή Wyscout: Το heatmap του Μπόγκνταν Πλάνιτς

Συγκεκριμένα ο μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ είχε μέσο όρο ανά ματς την περσινή σεζόν 15,24 προωθητικές μπαλιές με 74,5% επιτυχία, περνώντας 6 πάσες στο τελευταίο τρίτο με ευστοχία 71% σε κάθε παιχνίδι. Συνολικά ο μέσος όρος των μεταβιβάσεών του ανά αγώνα είχε ευστοχία 87,5%, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που επιχειρούσε βαθιές μπαλιές (σχεδόν 7 μέσο όρο ανά αναμέτρηση) με ποσοστό επιτυχίας σχεδόν 60%.

Στις αμυντικές του μονομαχίες ο Πλάνιτς την περσινή χρονιά στο Ισραήλ με τη Μακάμπι Χάιφα κέρδιζε το 73,4% εξ αυτών σε κάθε παιχνίδι, με 66,7% κερδισμένες εναέριες μονομαχίες, 4,1 κοψίματα και 11 ανακτήσεις μπάλας, ενώ είχε 2,59 απομακρύνσεις μέσο όρο ανά ματς. Παράλληλα ήταν προσεκτικός στις διεκδικήσεις με 0,57 φάουλ μέσο όρο ανά αγώνα. Δεν είχε καταφέρει να βρει δίχτυα στις προωθήσεις του, ωστόσο λόγω και του ύψους του έχει τη δυνατότητα να απειλεί από στατικές φάσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Αυτά είναι μερικά από τα βασικά στοιχεία που προκύπτουν για τον Πλάνιτς μέσω της πλατφόρμας του Wyscout αναφορικά με τις περσινές του επιδόσεις, ενώ αξίζει να ρίξουμε μια ματιά και στα στατιστικά του από το πρώτο παιχνίδι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, σε ένα ματς βέβαια που η Μακάμπι Χάιφα δεν δέχθηκε μεγάλη πίεση στην αμυντική της γραμμή.

Ο Πλάνιτς απέναντι στους ερυθρόλευκους έδωσε εννιά αμυντικές μονομαχίες κερδίζοντας τις έξι από αυτές, ενώ τα πήγε εξαιρετικά και στο ψηλό παιχνίδι παίρνοντας τις 10 από τις 14 εναέριες διεκδικήσεις στις οποίες συμμετείχε. Επίσης είχε τέσσερα κοψίματα και 22 ανακτήσεις μπάλας (ένας αριθμός διπλάσιος από τα περσινά στατιστικά του), αλλά και δύο απομακρύνσεις.

Όσον αφορά με την μπάλα στα πόδια, ο Πλάνιτς στο ματς με τον Ολυμπιακό στο Ισραήλ, είχε ευστοχία στις 67 από τις 76 μεταβιβάσεις του. Οι 10/14 εύστοχες αφορούσαν μάλιστα βαθιές μπαλιές, ενώ είχε επιτυχία 10/13 στις πάσες του στο τελευταίο τρίτο και 23/30 ευστοχία στις προωθητικές πάσες. Με λίγα λόγια είχε νούμερα που επιβεβαιώνουν ότι είναι άνετος με την μπάλα στα πόδια, κάτι που αποτελεί όπως προαναφέραμε ένα από τα βασικά του χαρίσματα.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα