Σταντάρ Λιέγης - ΠΑΟΚ 0-1: Ο Κούτσιας έκανε καλά τη δουλειά του Ολιβέιρα

Σταντάρ Λιέγης - ΠΑΟΚ 0-1: Ο Κούτσιας έκανε καλά τη δουλειά του Ολιβέιρα

bet365

Με γκολ του 18χρονου Γιώργου Κούτσια στο 37', ο λαβωμένος από τους τραυματισμούς των Ολιβέιρα - Καντουρί, ΠΑΟΚ, επικράτησε 1-0 της Σταντάρ Λιέγης στο τελευταίο του φιλικό ματς επί ολλανδικού εδάφους.

Την 2η νίκη του στα 4 φιλικά (προηγήθηκε σε όλα) που έδωσε στην Ολλανδία πήρε ο ΠΑΟΚ, με τους Θεσσαλονικείς να επικρατούν της Σταντάρ Λιέγης με 1-0 με γκολ του Κούτσια ο οποίος πήγε στην Ολλανδία λόγω πώλησης του Τσόλακ και τραυματισμού του Ολιβέιρα και με το καλημέρα έδειξε πως το έχει το γκολ.

Οι «ασπρόμαυροι» αύριο Κυριακή θα επιστρέψουν στην Θεσσαλονίκη με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να τους έχει δώσει διήμερο ρεπό και στην συνέχεια θα αρχίσει η τελική προετοιμασία με το βλέμμα στον αγώνα με την Λέφσκι Σόφιας.

Έτι ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης. Ο Κοτάρσκι ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Λύρατζης, Κάργας,Ινγκασον, Βιεϊρίνια στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, οι Αουγκούστο, Σβαμπ στον άξονα και οι Α. Ζίβκοβιτς, Ντάντας, Κουαλιάτα τριάδα μεσοεπιθετικά πίσω από τον φορ Κούτσια. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε άλλη ενδεκάδα αλλά σταδιακά. Αρχικά έγιναν πέντε αλλαγές και στην συνέχεια οι επόμενες.

Μίλησε ο Κούτσιας

Με τον Τσόλακ να συνεχίζει την καριέρα του στην Σκωτία και τους Ρέιντζερς και τον Ολιβέιρα να έχει τραυματιστεί, ο Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε μαζί του στην Ολλαδία τον Γιώργο Κούτσια, καθώς είχε μείνει από επιθετικούς και ο νεαρός με την πρώτη του συμμετοχή τον δικαίωσε. Ο 18χρονος επιθετικός ήταν αυτός που έκανε το 1-0 στο 36' για τον ΠΑΟΚ, όταν βρέθηκε στην φάση και εκμεταλλεύτηκε το λάθος του τερματοφύλακα των Βέλγων.

Δύο ευκαιρίες η Σταντάρ, μεγάλο τετ α τετ ο ΠΑΟΚ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μια αρχή που είχε και πάλι τον ΠΑΟΚ να είναι καλύτερος, αλλά τους Βέλγους να έχουν χάσει τις ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Αρχικά στο 20' με τον Εμόν ανενόχλητος να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα άουτ και στην συνέχεια μια ακόμα μεγαλύτερη με τον Ράσκιν στο 25', όταν έξω από την περιοχή, αλλά με τον Κοτάρσκι εκτός φάσης να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Οι Θεσσαλονικείς από την πλευρά τους εκτός του γκολ με τον νεαρό Κούτσια που αναφέραμε πριν, είχαν ακόμα μια σπουδαία ευκαιρία στο τέλος του πρώτου μέρους. Συγκεκριμένα ο Μποντάρ έκανε μεγάλο λάθος διώχνοντας τη μπάλα, με τον Αουγκούστο όμως να μην μπορεί να τον νικήσει σε τετ α τετ.

Πολλές αλλαγές και τίποτα στο δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε σχεδόν όσα είδαμε και στα προηγούμενα φιλικά. Τον ρυθμό δηλαδή του ματς να πέφτει μετά τις πολλές αλλαγές που έκαναν οι δύο ομάδες. Αρχικά οι Βέλγοι για το πρώτο τέταρτο είχαν έναν έλεγχο καθώς δεν άλλαξαν κανέναν, αλλά από το 60' και μετά που μπήκε άλλη ενδεκάδα, σε συνδυασμό και με τις αλλαγές του ΠΑΟΚ, δεν είδαμε κάποια φάση μπροστά στις δύο εστίες. Στην επανάληψη ο Ραζβάν Λουτσέσκου όπως έκανε και στα προηγούμενα φιλικά άλλαξε όλη την ομάδα, απλά σήμερα το έκανε σταδιακά και όχι από το ξεκίνημά του.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Σταντάρ Λιέγης πρώτου ημιχρόνου (στο δεύτερο μετά το 60' έβαλε άλλη ενδεκάδα): Μποντάρ, Καλού, Ντουσέν, Λαΐφης, Νουμπί, Τσίμιροτ, Ράσκιν, Μπαλικσίβα, Μπόγιεβιτς, Τσανάκ και Εμόντ.

ΠΑΟΚ 1ου ημιχρόνου: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Κάργας, Ίνγκασον, Λύρατζης, Αουγκούστο, Σβαμπ, Ντάντας, Κουαλιάτα, Α. Ζίβκοβιτς και Κούτσιας

ΠΑΟΚ 2ου ημιχρόνου: Κοτάρσκι (Ζ. Ζίβκοβιτς), Μιχάι, Κουλιεράκης, Λύρατζης (Σάστρε), Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας, Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς (Φ. Σοάρες), Ντάντας (Τσαούσης), Κουαλιάτα (Κωνσταντέλιας) και Κούτσιας (Λάμπρου)

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα