Ολυμπιακός: Δεν το κάνει τυχαία ο Μαρτίνς με τον Ραντζέλοβιτς

Ολυμπιακός: Δεν το κάνει τυχαία ο Μαρτίνς με τον Ραντζέλοβιτς

Ολυμπιακός: Δεν το κάνει τυχαία ο Μαρτίνς με τον Ραντζέλοβιτς

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την παρουσία του Ραντζέλοβιτς στην προετοιμασία του και το μέλλον του στον Ολυμπιακό.

Από τους πολλούς δανεικούς που είχε ο Ολυμπιακός την περασμένη σεζόν, ο Πέδρο Μαρτίνς ελάχιστους πήρε στην προετοιμασία. Κατά βάση αυτούς τους τρεις που πήγαν στην Αυστρία, αφού ο Τσούμιτς κι ο Γιάννης Μασούρας, που έκαναν το πρώτο στάδιο προετοιμασίας στο Ρέντη, εν τέλει αποκλείστηκαν από τη συνέχεια.

Από τους τρεις της Αυστρίας, ο Χασάν είχε το λιγότερο χρόνο συμμετοχής από όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού (με εξαίρεση τον πιτσιρικά Κεϊτά), ο Κούτρης έπαιξε αρκετά (λίγο λιγότερο από τον Ρέαμπτσιουκ), αλλά με τον Μαρτίνς αν δηλώνει ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει αριστερό μπακ μάλλον ο Λεονάρντο δεν θα συνεχίσει, και είναι και ο Ραντζέλοβιτς.

Για όσους δεν το πρόσεξαν, ο Πέδρο Μαρτίνς και στα δύο πιο δυνατά φιλικά, με την Σλάβια Πράγας και με τη Ζάλτσμπουργκ, έβαλε τον Σέρβο σε θέση δεξιού εξτρέμ. Για την ακρίβεια, είχε ίδια επιθετική τριπλέτα: Ραντζέλοβιτς, Ελ Αραμπί, Μασούρας. Τυχαίο; Τίποτα δεν γίνεται τυχαία σε αυτό το επίπεδο. Ότι μπορεί να βοήθησαν κι οι συγκυρίες, μπορεί. Αλλά θα μπορούσε να βάλει είτε τον Βαλμπουενά, είτε τον Φαντιγκά, είτε τον Καρβάλιο, όπως έκανε σε άλλα φιλικά. Δεν το έκανε όμως.

Λογικό είναι να σκεφτόμαστε ότι αυτή την στιγμή στο μυαλό του προπονητή ο Ζίνκερναγκελ θα είναι ο βασικός έξω αριστερά της ομάδας τουλάχιστον στο ξεκίνημα της σεζόν, με τον Μασούρα έξω δεξιά. Και δεν το έχουμε δει ακόμη το δίδυμο αυτά στα πλάγια γιατί ο Δανός παίζει μόνο 30λεπτα προς το παρόν, αφού καθυστέρησε να ενταχθεί στην προετοιμασία και τρέχει να καλύψει το χαμένο έδαφος. Όλα αυτά, όμως, δεν αλλάζουν την πραγματικότητα, ότι ο Μαρτίνς έχει εμπιστευθεί στα δύο πιο σημαντικά φιλικά τον Ραντζέλοβιτς και ότι γενικά από τα έξι φιλικά, ο Σέρβος έπαιξε βασικός στα τρία, ενώ σε άλλα δύο είχε αρκετό χρόνο συμμετοχής: 34 και 27 λεπτά.

Ο Ραντζέλοβιτς

Πώς τα πήγε; Για να είμαστε ρεαλιστές, δεν εντυπωσίασε. Ότι το πάλεψε, όμως, το πάλεψε. Δεν ήταν καλός με την Σλάβια, εξ ου και τον άλλαξε στο ημίχρονο, αλλά με την Ζάλτσμπουργκ ήταν καλύτερος και τον άφησε στο παιχνίδι για 79 λεπτά. Σε αυτό το τελευταίο παιχνίδι, δύο σέντρες του προς τον Μασούρα ήταν η μία «πάρε βάλε» και η άλλη με σημαντικές προϋποθέσεις για να γίνει φάση, με τον Έλληνα άσο να μην τις αξιοποιεί. Σε άλλη μία στιγμή, ο Ραντζέλοβιτς σπρίνταρε καλά και κέρδισε φάουλ από τον προσωπικό του αντίπαλο, ενώ τον είδαμε να κάνει και καλή άμυνα όταν χρειάστηκε. Ήταν όλα καλά στο παιχνίδι του; Όχι. Έχασε μπάλες, κάποιες άλλες σέντρες του δεν ήταν καλές και προπάντων ήταν…εκνευριστικό το στιγμιότυπο να φεύγει εκπληκτικά στην αντεπίθεση και να κάνει στο τέλος κακή πάσα ενώ είχε δύο συμπαίκτες για να κάνει μία πάσα της προκοπής.

Τι πρόσεξα γενικά στο παιχνίδι του στα πέντε αυτά φιλικά που έπαιξε;

Ένα, σημαντική βελτίωση στις εκτελέσεις στις στατικές φάσεις, τέτοια που όποτε έλειπε ο Βαλμπουενά, τις εκτελούσε ο Σέρβος και δη με καλά κτυπήματα (έτσι, από φάουλ που κτύπησε, ήρθε και το γκολ του Χασάν, με κεφαλιά, στη μοναδική νίκη του Ολυμπιακού στην Αυστρία, το 2-1 επί της Φορτούνα Ντίσελντορφ).

Ραντζέλοβιτς

Δύο, παίζει αρκετά έξω από την περιοχή, με συνέπεια να μην απειλεί, όπως τον είχαμε συνηθίσει να κάνει. Αλλά και τις λίγες φορές που το έκανε, δεν είχε καλά τελειώματα, μάλλον ένδειξη έλλειψης εμπιστοσύνης.

Τρία, βγάζει καλές συνεργασίες στο παιχνίδι του και είναι ο παίκτης που βγάζει τις περισσότερες σέντρες.

Τέσσερα, δεν έχει βελτιωθεί όσο θα περίμενε κάποιος σε κοντρόλ και σε φάσεις έναν προς ένα με τις άμυνες πιο κλειστές.

Θεωρητικά, με την απόκτηση ενός εξτρέμ ακόμη, ο Ραντζέλοβιτς θα είναι 4ος η, 5ος στην ιεραρχία, πίσω από Μασούρα, Ζινκ, τον καινούργιο και τον Βαλμπουενά. Πλέον εξαρτάται από τον ίδιο, να πάρει πόντους η, να χάσει πόντους. Οι συγκυρίες τον ευνοούν (ο εξτρέμ δύσκολα θα μπορεί να υπολογίζεται για τα ματς με τη Μακάμπι κι ο Ζινκ ακόμη δεν είναι στο 100%). Θα τις εκμεταλλευθεί;…

Άσχετο: Ανακοινώθηκε πριν δύο-τρεις ημέρες από τη Χετάφε η πρόσληψη του Ραμόν Πλάνες στη θέση του τεχνικού διευθυντή. Μπορώ να σας πω ότι ο Ισπανός ήταν ο τελευταίος με τον οποίο μίλησε ο Ολυμπιακός, την περασμένη εβδομάδα ήταν, για τη θέση του τεχνικού διευθυντή, χωρίς να προχωρήσει τελικά κάτι, από πλευράς Ολυμπιακού. γενικά σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι για τη θέση, έλεγαν το ίδιο πράγμα, τι καλούς παίκτες μπορεί να φέρουν. Κανείς όμως δεν έλεγε ότι μπορεί να πουλήσει παίκτες! Κι ο Ολυμπιακός έχει να πουλήσει ένα…κάρο. Από τους Σεμέδο, Πέπε, Ονιεκούρου, Λοβέρα, των οποίων η αγορά κόστισε 16 εκ. Ευρώ (!), μέχρι πόσους ακόμη..

Και κάτι τελευταίο. Χθες έγραψα κάτι εδώ ακριβώς. Και αρκετοί έκαναν τη…μετάφραση «δείχνοντας» ένα παίκτη του Ολυμπιακού. Λάθος. Εγώ ήμουν ξεκάθαρος, γράφοντας για τρεις-τέσσερις. Και ξένους…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.