Παναθηναϊκός: Δουλειά στη... μέγγενη του πρέσινγκ! (vid)

Παναθηναϊκός: Δουλειά στη... μέγγενη του πρέσινγκ! (vid)

Παναθηναϊκός: Δουλειά στη... μέγγενη του πρέσινγκ! (vid)

bet365

Μαθήματα στο counterpressing από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη πρωινή προπόνηση του Παναθηναϊκού. Έντονες παρατηρήσεις και τετ-α-τετ με Σαρδέλη. Αποστολή: Νίκος Αθανασίου

Πρώτη πρωινή προπόνηση για τον Παναθηναϊκό επί αυστριακού εδάφους με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να ρίχνει το βάρος στο counterpressing, στην άμεση ανάκτηση της κατοχής της μπάλας, ένα στοιχείο που δούλεψε πολύ καλά πέρσι και θα ήθελε να το εξελίξει και να το ανεβάσει επίπεδο.

Αρχικά οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, στο μισό γήπεδο. Η πρώτη έκανε επίθεση 10vs6 και προσπαθούσε να σκοράρει απέναντι σε οργανωμένη άμυνα ενώ η ομάδα με τους έξι όταν έκλεβε την μπάλα... ενεργοποιούσε την επιθετική τετράδα που περίμενε ψηλά στο γήπεδο και από τα άκρα προσπαθούσε να σκοράρει.

Εκτός από το counterpressing, η στόχευση αφορούσε και το επιθετικό transition. H άσκηση γινόταν με τις ομάδες να εναλλάσουν ρόλους.

Όταν η ομάδα με τους ενεργούς δέκα έχανε την μπάλα, η οδηγία του Χρήστου Κόντη ήταν ξεκάθαρη και έδειχνε αυτό που ήθελε να περάσει στην ομάδα του. ''Το σημαντικό είναι όταν χάνουμε την μπάλα, στο ίδιο σημείο να ξεκινάμε την προσπάθεια να την κλέψουμε''.

Με τα μαύρα αγωνίστηκαν οι: Χριστογεώργος (Λοντίγκιν), Σάντσες, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Κουρμπέλης, Ηλιάδης, Παλάσιος, Κρυπαράκος, Σαρδέλης και Μακέντα.

Και με τα πράσινα οι: Ξενόπουλος (Μπρινιόλι), Βαγιαννίδης, Σιδεράς, Πούγγουρας, Γκάνεα, Αλεξανδρόπουλος, Αγιούμπ, Καμπετσής, Φρόκου, Αϊτόρ και Ιωαννίδης.

Στο τρίτο κομμάτι δεν υπήρχαν περιορισμοί και έγινε κανονικό διπλό στο μισό γήπεδο, με τον Ηλιάδη να σκοράρει ένα υπέροχο γκολ και να χαρίζει την νίκη στους ''μαύρους''.

Οι παρατηρήσεις του Ιβάν

O Iβάν Γιοβάνοβιτς παρακολούθησε την άσκηση μέχρι που... γκάζωσε τον Γιάννη Σαρδέλη, ο οποίος έκανε κατάχρηση ντρίμπλας και έχανε εύκολα την μπάλα. ''Δώσε επιτέλους την μπάλα, όλο πέφτεις κάτω'' ήταν η έντονη φωνή του Σέρβου τεχνικού, ο οποίος στο φινάλε του προγράμματος είχε τετ α τετ με τον νεαρό εξτρέμ, εξηγώντας του σε ήρεμο τόνο αυτά που θέλει από εκείνον.

Σε κάποια άλλη στιγμή ζήτησε από τον Αλεξανδρόπουλο να μην ''πέφτει'' πάνω στους στόπερ και να ανεβαίνει πιο ψηλά για να πάρει την μπάλα κατά την φάση του build up. To έκανε σωστά στη συνέχεια και πήρε τα μπράβο του κόουτς.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα