Γάνδη - Αρης 0-1: Πετυχημένο πείραμα, ντεμπούτο Γκρέι

Γάνδη - Αρης 0-1: Πετυχημένο πείραμα, ντεμπούτο Γκρέι

Γάνδη - Αρης 0-1: Πετυχημένο πείραμα, ντεμπούτο Γκρέι

bet365

Παίζοντας με πολλούς νεαρούς στο ντεμπούτο του Αντρέ Γκρέι, ο Αρης νίκησε 1-0 τη Γάνδη χάρη σε πέναλτι του Ματέο Γκαρσία στο 36' και συνολικά άφησε εναντίον της βελγικής ομάδας θετική εικόνα στο δεύτερο φιλικό τεστ του.

Ο Άρης παρουσίασε βελτιωμένη εικόνα απέναντι στη Γάνδη και επικράτησε με 1-0 στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας στην Αυστρία με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ματέο Γκαρσία.

Ο Χερμάν Μπούργος χρησιμοποίησε δύο αγωνιστικά σχέδια καθώς παρέταξε 11αδα με αμυντικό προσανατολισμό στο πρώτο ημίχρονο και είδε σωστή συμπεριφορά, ενώ στο δεύτερο μέρος χρησιμοποίησε την 11αδα που έχει στο μυαλό του για την πρεμιέρα με την Γκόμελ. Ο Χουάν Ιτούρμπε ήταν ο MVP για τον Άρη στο δεύτερο μέρος καθώς από τις δικές του κούρσες και δημιουργίες οι «κίτρινοι» είχαν ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα. Ο Αργεντίνος τεχνικός έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον Άντρε Γκρέι ο οποίος είχε τις στιγμές του για να σκοράρει.

Ο Μπούργος τα άλλαξε όλα

Αυτό αφορά το σχήμα αλλά και τα πρόσωπα της 11αδας που άρχισαν στο παιχνίδι. Η χρησιμοποίηση τριάδας στην άμυνα δεν προκάλεσε έκπληξη υπό την έννοια ότι ο Χερμάν Μπούργος αρέσκεται σε σχηματισμούς που έχουν ως βάση την τριάδα στην άμυνα. Ως επί των πλείστων όμως, επέλεξε ποδοσφαιριστές από τη δεύτερη ομάδα. Μπράμπετς, Τανούλης και Χρυσόπουλος είναι οι τρεις στόπερ και οι Μαρμαρίδης-Χαΐροβιτς τα δύο μπακ χαφ σε δεξιά και αριστερή πλευρά αντίστοιχα. Ματέο Γκαρσία, Πάπε Σέικ Ντιόπ και Σγουρός είναι οι τρεις κεντρικοί χαφ με τους Παναγίδη, Χατζηιωάννου να αποτελούν το δίδυμο στην κορυφή της επίθεσης.

Δεδομένης της ενδεκάδας, ο Άρης είχε αμυντικό προσανατολισμό στο παιχνίδι του αλλά και η Γάνδη η οποία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων δεν διακρίθηκε για τη δημιουργία της. Ο Μάριος Σιαμπάνης υποχρεώθηκε σε δύο εντυπωσιακές αποκρούσεις σε σουτ των Μπρούνο, Κουμς και γενικώς οι «κίτρινοι» δεν είχαν δυσκολία στον έλεγχο των κινήσεων του αντιπάλου. Αντιθέτως, είναι πρόβλημα στο να χτίσουν μια επίθεση καθώς δεν πήραν βοήθειες από τον άξονα και ειδικά από τον Πάπε Σεικ Ντιόπ ο οποίος έμεινε στο γήπεδο για μόλις 26 λεπτά καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στο αριστερό πόδι και αντικαταστάθηκε.

Ο Ματέο Γκαρσία έδωσε το προβάδισμα

Από μια βαθιά μπαλιά του Ιζέτ Χαΐροβιτς, κακή εκτίμηση δύο αμυντικών της Γανδης κι έξυπνη ανάγνωση της φάσης από τον Παναγίδη (ο οποίος ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα των Βέλγων) ο Άρης κέρδισε πέναλτι στο 36’ το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ματέο Γκαρσία (1-0). Αυτή ήταν ουσιαστικά και η μοναδική φάση του Άρη στο πρώτο ημίχρονο.

Άλλη 11αδα, ίδιος σχηματισμός

Στην έναρξη του δεύτερου μέρους, μόλις δύο ποδοσφαιριστές παρέμειναν στο γήπεδο από την αρχική ενδεκάδα του Άρη. Ο Χερμάν Μπούργος διατήρησε τους Μπράμπετς, Χρυσόπουλο και κράτησε το 3-5-2 καθώς ο Φαμπιάνο ήταν ο τρίτος στόπερ. Πίρσμαν και Εμπακατά ήταν τα δύο μπακ χαφ και οι Ντουκουρέ, Ιτούρμπε και Ματέο Γκαρσία οι εσωτερικοί μέσοι με τους Ντάνιελ Μαντσίνι, Λούις Πάλμα στην επίθεση. Μάλιστα στο 47’ οι «κίτρινοι» είχαν σπουδαία χαμένη ευκαιρία με τον Μάρβιν Πίρσμαν.

Ο Άρης ήταν πιο δημιουργικός στο παιχνίδι του και μάλιστα στο 70ο λεπτό μετά από εντυπωσιακή κούρσα του Χουάν Ιτούρμπε και πάσα στον Ντάνιελ Μαντσίνι ο τελευταίος δεν κατάφερε να πλασάρει έτσι όπως θα ήθελε. Η Γάνδη διατήρησε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν έφτασε σε επίπεδο ουσιαστικής τελικής ευκαιρίας.

Το ντεμπούτο του Άντρε Γκρέι

Ο Χερμάν Μπούργος έδωσε ένα τέταρτο αγώνα στον Άντρε Γκρέι με ξεκάθαρο στόχο να τον βάλει στο κλίμα της ομάδας. Μάλιστα στο 83’ ο Τζαμαϊκανός είχε την ευκαιρία να σημειώσει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Άρη αλλά ο Ρουφ τον σταμάτησε με εκπληκτική απόκρουση στο τετ α τετ, το ίδιο έγινε και στο 88’. Μεσολάβησαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες για τη Γάνδη με τους Φοφανά στο 84’ αλλά και τον Ντάρκο Λέμαγιτς δύο λεπτά αργότερα.

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Σιαμπάνης, Μαρμαρίδης, Χαΐροβιτς, Μπράμπετς, Τανούλης, Χρυσόπουλος, Ντιόπ (29’ Ασλανίδης), Σγουρός, Ματέο Γκαρσία, Παναγίδης, Χατζηιωάννου

Ο Άρης αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο με την εξής 11αδα: Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Χρυσόπουλος, Πίρσμαν, Ντουκουρέ, Ματέο Γκαρσία (76’ Γκρέι), Ιτούρμπε, Μαντσίνι, Πάλμα

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα