ΠΑΟΚ: Δεν γίνεται να χάνεις έτσι και να μην εκνευρίζεσαι…

ΠΑΟΚ: Δεν γίνεται να χάνεις έτσι και να μην εκνευρίζεσαι…

ΠΑΟΚ: Δεν γίνεται να χάνεις έτσι και να μην εκνευρίζεσαι…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το πώς πορεύεται ο ΠΑΟΚ μέσα σε αυτό το καλοκαίρι, σχολιάζει της χθεσινή ήττα στο φιλικό και ασχολείται με μερικά ακόμη θέματα παικτών και όχι μόνο.

Ξεκινάμε από τα προφανή, από αυτά τα ίδια που σχολιάζαμε και την περασμένη φορά. Δεν γίνεται να είσαι καλά όταν χάνει ο ΠΑΟΚ! Όταν μάλιστα η ομάδα του Λουτσέσκου χάνει με αυτόν τον ανόητο τρόπο που ηττήθηκε χθες από την Γκρόνιγκεν, τότε χαλιέσαι περισσότερο.

Ξεκινώντας, θεωρώ ανόητο το να βγάζεις γενικά συμπεράσματα για όλη τη χρονιά που έρχεται, μετά από ένα φιλικό του καλοκαιριού. Αν βλέπεις όλες τις προπονήσεις και παρακολουθείς που ακριβώς επικεντρώνει ο προπονητής, μπορείς να καταλάβεις 1-2 στοιχεία που θέλει να αλλάξει. Αν θα το πετύχει, θα φανεί στην πορεία. Κατά τα άλλα όμως είναι νωρίς για πολλά-πολλά συμπεράσματα.

Χθες με τη Γκρόνιγκεν, έτυχε (έτσι είπε ο Λουτσέσκου) να δούμε μια πρώτη ενδεκάδα με πολλούς έμπειρους παίκτες. Σχεδόν όλους του ρόστερ, εκτός του Τσόλακ. Σε αυτό το διάστημα ο ΠΑΟΚ ήταν απόλυτα οργανωμένος, όπως εμφανίστηκε και στα 90 λεπτά του αγώνα με τη Go Ahead Eagles. Δεν ήταν εντυπωσιακός με την μπάλα στα πόδια, αλλά μετά από 10-15 λεπτά στο ματς πήρε τον έλεγχο. Με Ζίβκοβιτς και Ίνγκασον είχε μεγάλες ευκαιρίες, ενώ δεν κινδύνευσε ούτε κατά διάνοια. Κάπως έτσι από αυτό το 45λεπτο, δεν έχουμε και πολλά-πολλά για τον Κοτάρσκι, τον οποίο όμως μαθαίνουμε καθημερινά στις προπονήσεις.

Στο δεύτερο μέρος έπαιξε μια ενδεκάδα με πολλούς νεαρούς. Όλους τους Πορτογάλους, μέσα και ο Κωνσταντέλιας! Οι συγκεκριμένοι για 20 λεπτά «πάτησαν» τον αντίπαλο. «Πετούσαν» μέσα στο γήπεδο, με εντυπωσιακή απόδοση στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Σε αυτό το διάστημα του ενθουσιασμού των νέων, ο ΠΑΟΚ έβαλε μια ομαδική γκολάρα ανοίγοντας εξ ολοκλήρου την αντίπαλη άμυνα, είχε κι άλλο δοκάρι, είχε και ένα τετ α τετ και ένα πέναλτι που δεν έδωσε αυτό το Ολλανδικό φυντάνι (Ρούπερτι) που πριν δύο χρόνια ως VAR”έσφαξε“ τον ΠΑΟΚ στο Χαριλάου με τρεις τουλάχιστον περίεργες αποφάσεις. Το 1-0 παρέμεινε, αλλά από το 65΄-70΄ και μετά, οι πιτσιρικάδες του ΠΑΟΚ έχασαν κάθε ισορροπία μέσα στο γήπεδο. Έχασαν σε δυνάμεις, έχασαν σε συγκέντρωση, έχασαν δυστυχώς και την οργάνωση τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι Ολλανδοί έμπαιναν όπως ήθελαν μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ και το δικό τους γκολ ήταν θέμα χρόνου. Το λάθος του Μιχάι απλά αποτελείωσε το μυαλό των μικρών, οι οποίοι εκτός των άλλων φαίνονταν να μην έχουν κάνει και την απαραίτητη κατανομή δυνάμεων.

* Σε ατομικό επίπεδο δεν κρατάω και πολλά. Όποιος έχει μάτια βλέπει ότι οι Ίνγκασον-Ντόουγκλας-Ζίβκοβιτς ίσως και ο υγιής Ελ Καντουρί, μάλλον και ο Λύρατζης, είναι αναντικατάστατοι. Από εκεί και πέρα όποιος απλά αντιλαμβάνεται τα βασικά, έπρεπε να ξέρει καλά ότι όλοι οι νεαροί θα έχουν πολλά σκαμπανεβάσματα. Ας μην ξαναθυμίσω κείμενά μου για το ότι ο δρόμος προς την καθιέρωση νέων παικτών στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, είναι μικρότερος όταν αυτοί έρχονται από την δική του ακαδημία.

* Ο Κούρτιτς είναι στην τελευταία χρονιά συμβολαίου στον ΠΑΟΚ, αφού την περασμένη έφθασε στο πικ του. Άρα: Ή ανανεώνει ή φεύγει. Δεν μπορεί να μείνει έτσι και να βαδίσει στην τελευταία χρονιά. Αφού έχουμε δύο ενδεχόμενα, εδώ και πολλές ημέρες ποντάρω (ως πρόβλεψη) σε αυτό της αποχώρησης. Αλλά… Όπως είναι τώρα το ρόστερ του ΠΑΟΚ, με αυτά που βλέπουμε στην Ολλανδία, από την ομάδα λείπει ακριβώς ένας… Κούρτιτς. Λείπει δηλαδή ο όγκος στο κέντρο, λείπει η προσωπικότητα, λείπουν τα γκολ με τον οποιονδήποτε τρόπο. Αν και όταν φύγει ο Κούρτιτς, πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα με ένα οκτάρι ανάλογων προσόντων ή ακόμη καλύτερων χαρακτηριστικών με το μεγάλο ρίσκο βέβαια να χάσει ο ΠΑΟΚ ακόμη περισσότερο στα νούμερα. Εκεί που ήδη πονάει δηλαδή. Προφανώς ο Κούρτιτς δεν θα ξαναβάλει ποτέ 15-18 γκολ. Αλλά αυτά που πέτυχε πέρσι, από κάπου πρέπει να τα βρει ο ΠΑΟΚ. Τα ίδια ισχύουν και για τον Τσόλακ στην επίθεση, που στα δικά μου μάτια έχει ξεκινήσει καλύτερα τη χρονιά από τον Ολιβέιρα ο οποίος δεν έχει σχέση -προς το παρόν- με αυτόν που βλέπαμε εδώ το περασμένο καλοκαίρι. Προφανώς η ίδια ποιοτική ενίσχυση, ισχύει και για τα στόπερ.

Άρα… Ο ΠΑΟΚ (και οποιαδήποτε ομάδα) δεν είναι δυνατόν να κλείσει τις μεταγραφές της μήνα Ιούνιο ή αρχές Ιουλίου. Ο πρώτος κύκλος θα κλείσει με τον Νάρει και ο δεύτερος θα ανοίξει στην πορεία όταν θα παραχωρηθούν 1-2-3 παίκτες και θα πρέπει να έρχονται στη θέση τους άλλοι με περισσότερη προοπτική, αλλά και ποιότητα.

Κλείνουμε όπως σε κάθε κείμενο: Ο ΠΑΟΚ με οποιονδήποτε τρόπο πρέπει να προκριθεί στους ευρωπαϊκούς ομίλους κάτι που δεν είναι απλό και εύκολο. Μόνο αυτό υπάρχει στο μυαλό. Όλα τα άλλα έπονται.

* Έδωσε μία συνέντευξη 55 λεπτών ο Λουτσέσκου και μίλησε για όλα. Κάποια στιγμή πραγματοποιώντας μία ανασκόπηση και για 55η φορά, σημείωσε ότι στην Ελλάδα κέρδισε (μέσα στα γήπεδα) δύο νταμπλ. Από εκεί και μετά ασχολήθηκαν μαζί του και πάλι, τόσοι και τόσοι… Από αυτούς που τον ήθελαν στην ομάδα τους, μέχρι και εκείνους που άλλαξαν τρεις φορές κατάθεση για όσα έγιναν εκείνο το βράδυ στην Τούμπα. Τέλος πάντων είναι πλέον τόσο ανώφελο να θεωρείς ότι με την επικοινωνία και με άσκοπα σχόλια θα δημιουργείς εντυπώσεις ή ότι μπορείς να συσπειρώσεις τον οποιονδήποτε, αν όλα αυτά δεν συνδυάζονται και με ουσία. Είναι σαν κι εκείνους που πιστεύουν ακόμη εν έτη 2022 ότι αν έχεις καλές διαιτησίες, καλές σχέσεις με τις Αρχές, τις Ενώσεις και όλους τους γύρω-γύρω, όπως και καλή επικοινωνιακή πολιτική, μπορείς να πάρεις το πρωτάθλημα ακόμη και αν σέρνεσαι μέσα στα γήπεδα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.