Ολυμπιακός: Ο Βρσάλικο χρησιμοποιήθηκε πέρυσι με την Ατλέτικο και ως δεξιός στόπερ σε περισσότερους από 10 αγώνες (vids)

Ολυμπιακός: Ο Βρσάλικο χρησιμοποιήθηκε πέρυσι με την Ατλέτικο και ως δεξιός στόπερ σε περισσότερους από 10 αγώνες (vids)

bet365

Ο Κροάτης δεξιός μπακ στην περασμένη περίοδό του με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης με βάση τα στοιχεία του Wyscout χρησιμοποιήθηκε σε τρεις θέσεις.

Ο Σίμε Βρσάλικο αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό για τον ρόλο του δεξιού μπακ, κλείνοντας και τυπικά με τριετές συμβόλαιο.

Ωστόσο μπορεί να αγωνιστεί και αριστερά στην άμυνα. Με τη διαφορά πως στην περσινή του σεζόν με την Ατλέτικο - όπως βλέπουμε από τα στοιχεία του Wyscout - έπαιξε σε 3 διαφορετικές θέσεις.

Χρησιμοποιήθηκε 13 φορές με τη φανέλα των Μαδριλένων ως δεξιοπόδαρος στόπερ και και σε έναν αγώνα ως μπακ - χαφ ή εάν θέλετε δεξιός winger. Αυτή η λεπτομέρεια για τον στόπερ έχει την αξία της, διότι ουσιαστικά δείχνει πως ο Κροάτης καλύπτει όλες τις θέσεις της άμυνας.

Βέβαια η θέση του δεξιού μπακ είχε τη μερίδα του λέοντος. Είναι η κλασική του θέση. Σε 23 αναμετρήσεις τοποθετήθηκε εκεί - που είναι και η φυσική του θέση βέβαια - με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Σε επτά παιχνίδια κάλυψε δύο θέσεις. Σε έξι εξ αυτών λειτούργησε ως δεξιός μπακ και ως δεξιός στόπερ.

Όσο για τα συνολικά του στοιχεία; Είχε 1.746 λεπτά με την Ατλέτικο με 1 γκολ και 2 ασίστ (είχε 27 ματς πέρυσι). Στις πάσες του είχε ακρίβεια 78.5% στο σύνολο και στις μακρινές μεταβιβάσεις 52.1%. Στις ντρίμπλες του είχε ποσοστό ευστοχίας στο 61.1%, στις μονομαχίες του 50.2% και στις ενάεριες μονομαχίες 50%. Από πλευράς αμυντικών καθηκόντων δεν είχε τα ίδια ποσοστά με την προηγούμενη χρονιά του (είχε χαμηλότερα) όμως το προπερσινό του σύνολο των ενεργειών ήταν στο 62.9% και αυτό της περασμένης χρονιάς στο 61.2%.

Σε σχέση με τη θέση του στόπερ πάντως εκεί χρησιμοποιήθηκε και στο ματς του Champions League με την ήττα με 2-0 από τη Λίβερπουλ. Σε αυτό το παιχνίδι ο Βρσάλικο είχε 4/5 πάσες στο σύνολο, 2/2 μακρινές μπαλιές, 75% στις κερδισμένες του μονομαχίες και 1/1 εναέριες μονομαχίες βγάζοντας στο σύνολο ένα 67% στις ενέργειές του στο παιχνίδι. Είχε μπει ως αλλαγή στο παιχνίδι παίζοντας 26 λεπτά.

@Photo credits: INTIME, Η φωτογραφία είναι του Χρήστου Ζωίδη

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα