ΠΑΟΚ: H εξομολόγηση του Λουτσέσκου (vid)

ΠΑΟΚ: H εξομολόγηση του Λουτσέσκου (vid)

ΠΑΟΚ: H εξομολόγηση του Λουτσέσκου (vid)

bet365

Ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ σε μια ανασκόπηση της περσινής σεζόν αποκαλύπτει πολλά κρυμμένα μυστικά του και βγάζει προς τα έξω ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη «μεγαλύτερη συνέντευξη του», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ κάνει μια εκτενή ανασκόπηση της περσινής σεζόν και μέσα στα 54 λεπτά, που διαρκεί το video, προσφέρει μια εντελώς διαφορετική ματιά για το ποιος είναι και πως σκέφτεται γύρω από το ποδόσφαιρο και τον ΠΑΟΚ.

Απλός, αυθόρμητος, ειλικρινής, με διάθεση για αυτοκριτική και ενδοσκόπηση ο Ρουμάνος τεχνικός άνοιξε το σπίτι του στη Θεσσαλονίκη και εξωτερίκευσε πράγματα που υπάρχουν στον εσωτερικό κόσμο και στο μυαλό του.

«Ήταν μια περίπλοκη σεζόν. Στο φινάλε ήταν μια φανταστική σεζόν. Αυτή η λέξη περιγράφει καλύτερα την σεζόν μας. Είχαμε παίκτες που ήταν συνηθισμένοι να αγωνίζονται με τελείως διαφορετικό τρόπο, σε σχέση με τη φιλοσοφία που επαναφέραμε στον ΠΑΟΚ. Χρειαστήκαμε χρόνο, προκειμένου να προσαρμοστούμε. Οι παίκτες να γνωρίσουν το νέο τεχνικό τιμ και να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις και τα “θέλω” μας. Ουσιαστικά χάσαμε το πρώτο μέρος του φθινοπώρου. Μετά ήρθαν όλα μαζί. Παιχνίδι την Πέμπτη, παιχνίδι την Κυριακή. Ο προγραμματισμός ήταν απίστευτος. Ακόμα και ο μεγαλύτερος εχθρός μας δεν θα μας το είχε κάνει τόσο δύσκολο. Είχαμε προβλήματα με τον κορονοϊό, είχαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών. Παίξαμε καλά σε κάποια παιχνίδια, παίξαμε άσχημα σε άλλα. Όταν παίζαμε καλά “πετούσαμε” και όταν ερχόταν τα παιχνίδια με ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας, τα χάναμε όλα», είπε αρχικά.

Ο Ρουμάνος τεχνικός χαρακτήρισε ως «την πιο σκληρή περίοδο», το διάστημα του Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, με τον ίδιο να είναι απογοητευμένος από την εικόνα της ομάδας και τα αποτελέσματα. «Πρέπει να παραδεχθώ ότι εγώ τότε έχασα κάπως την σιγουριά μου, αλλά ήξερα ότι η πρόκριση απέναντι στη Λίνκολν θα άλλαζε τα πάντα για μας. Το ήξερα! Κι έτσι έγινε».

Αναφορικά με την περιβόητη δήλωση για κατάκτηση του πρωταθλήματος και του νταμπλ, που έκανε το περασμένο καλοκαίρι στην επιστροφή του, ο Λουτσέσκου παραδέχεται το λάθος του, αλλά όπως λέει η συγκεκριμένη δήλωση είχε γίνει προκειμένου να προκαλέσει μια αντίδραση στο εσωτερικό της ομάδας.

«Όταν έκανα την πρώτη δήλωση ότι θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα, ήταν από μέρους μου μια προσπάθεια να προκαλέσω μία αντίδραση.

Ήξερα τι συνέβη τα τελευταία δύο χρόνια εδώ, μίλησα με ανθρώπους κοντά στο κλαμπ, με φιλάθλους, με παίκτες και όλοι μου περνούσαν το μήνυμα πως έζησαν δύο άσχημα χρόνια, χάνοντας την εμπιστοσύνη, αντιλαμβανόμενοι ότι δεν μπορούν να φτάσουν καν κοντά στο να παλέψουν με την ελπίδα πως θα καταφέρουν κάτι.

Άλλωστε, ήταν μία ομάδα διαφορετική από αυτή που άφησα εγώ το 2019. Ήρθαν παίκτες, ίσως χωρίς εμπειρία στις νίκες, ίσως όχι συνηθισμένοι σε τέτοια πίεση. Επομένως, μ΄ αυτή τη δήλωση προσπάθησα να προκαλέσω τους πάντες να παλέψουν κόντρα στα όριά τους. Έπρεπε να δώσω αυτό το κίνητρο. Ήξερα το ρίσκο, την ίδια στιγμή που έκανα αυτή τη δήλωση, διότι όταν κάτι θα πήγαινε στραβά, ήταν πιθανό οι παίκτες, που δεν είχαν την απαραίτητη εμπειρία, να αρχίσουν να χάνουν την αυτοπεποίθησή τους και αυτή η πρόκληση θα δημιουργούσε άλλα προβλήματα και τελικά να χανόταν η ισορροπία.

Στην πραγματικότητα αυτό συνέβη, αυτή η έλλειψη ισορροπίας ήταν εμφανές σε τρελές καταστάσεις, όπως τα σκαμπανεβάσματα ακόμα και κατά τη διάρκεια του ίδιου αγώνα, διότι ενώ παίζαμε πολύ καλά ανά διαστήματα, κάναμε ένα, δυο λάθη και χάναμε πλήρως την αυτοπεποίθησή μας, δίνοντας την ευκαιρία στον αντίπαλο να επανέλθει.

Αυτή ήταν η εικόνα κυρίως στο πρώτο μέρος της σεζόν και πολύ λιγότερο στο δεύτερο. Αυτή η έλλειψη ισορροπίας έφερε τη στιγμή που έπρεπε να αναλάβω την ευθύνη πλήρως, να μιλήσω ευθέως, να σηκώσω εγώ στους ώμους μου την παραδοχή ότι έκανα λάθος που προχώρησα σ΄ αυτή τη δήλωση.

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, φυσικά. Το να χτίζεις μία ομάδα, προϋποθέτει κι αυτές τις καταστάσεις, τις συζητήσεις, τις προκλήσεις, τα βήματα μπροστά, τα βήματα πίσω, την στρατηγική, την επίθεση στον αντίπαλο, το να ωθείς την ομάδα να κερδίζει κάτι σταδιακά στιγμή τη στιγμή, παιχνίδι το παιχνίδι.

Επίσης πιστεύω ότι υπήρξαν παίκτες με φρεσκάδα την τέλεια στιγμή, δίνοντας στην ομάδα την τεχνική ισορροπία που χρειαζόταν κι έτσι αρχίσαμε να έχουμε καλά αποτελέσματα, που μας έδιναν πολλές πιθανότητες να τελειώσουμε τη σεζόν με την περηφάνια ότι πετύχαμε μία από τις καλύτερες σεζόν στην ιστορία του ΠΑΟΚ, δίχως μάλιστα να έχουμε μόνο καλές στιγμές, αλλά και πάρα πολύ σκληρές στιγμές».

Τα υπόλοιπα στο video του ΠΑΟΚ TV:


@Photo credits: PAOK FC

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα