Ο Άρης, η Ατλέτικο και το αδιέξοδο με Αρίας

Ο Άρης, η Ατλέτικο και το αδιέξοδο με Αρίας

Ο Άρης, η Ατλέτικο και το αδιέξοδο με Αρίας

bet365

Ατλέτικο Μαδρίτης και Σαντιάγο Αρίας βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς δεν έχουν καταφέρει να βρουν τρόπο λύσης της συνεργασίας τους ενώ ο ισπανικός Τύπος στέκεται αρκετά στις συζητήσεις που είχαν γίνει μεταξύ της ομάδας με τον Άρη για τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή.

Η περίπτωση του Σαντιάγο Αρίας είχε εξεταστεί ενδελεχώς σ’ εκείνη τη συνάντηση στη Μαδρίτη μεταξύ των Θόδωρου Καρυπίδη, Χερμάν Μπούργος με τον αθλητικό διευθυντή της Ατλέτικο, Αντρέα Μπέρτα. Στην πραγματικότητα, ήταν από τα ονόματα που ακούμπησαν στο τραπέζι μαζί ασφαλώς με τα εξαιρετικά δυσμενή δεδομένα της υπόθεσής του. Δηλαδή, από το υψηλότατο συμβόλαιο που έχει ο Κολομβιανός δεξιός οπισθοφύλακας στην Ατλέτικο, την απροθυμία του Ντιέγκο Σιμεόνε να του δώσει μια τελευταία ευκαιρία έως και την κατακόρυφη πτώση της καριέρας του στην τελευταία διετία με συνέπεια να μην έχει εκφραστεί ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Στην ίδια συνάντηση, ο Άρης κατέθεσε την επιθυμία απόκτησης του παίκτη υπό τη μορφή δανεισμού κι αν στο τέλος αυτής έγινε αντιληπτή η αισιοδοξία για μια συμφωνία, προϊόντος του χρόνου διαπιστώθηκε ότι τούτο είναι τρομερά δύσκολο να συμβεί.

Στις εβδομάδες που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα δεν υπήρξε η παραμικρή εξέλιξη. Η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν έχει βρει λύση στο πρόβλημα «Αρίας», ενώ ο Αρης δεν κατάφερε να βρει τον δεξιό οπισθοφύλακα που απελπισμένα ψάχνει. Οριοθέτησε ως στόχο τον Λούκας Αχαΐδο αλλά συνάντησε τόσο την απροθυμία του παίκτη στην προοπτική αλλαγής περιβάλλοντος όσο και της Οβιέδο να τον αποδεσμεύσει δίχως χρήματα. Δεν έχουν γίνει γνωστά τα δεδομένα της όλης υπόθεσης, αλλά πληροφορίες του Gazzetta αναφέρουν ότι χρειάζεται ένα ποσό άνω των 600.000 ευρώ και εκτιμάται ότι είναι υπερβολικό για την αξία του ποδοσφαιριστή. Κυρίως όμως, ο 27χρονος Ισπανός δεν έδειξε προθυμία μετακόμισης στο «Κλ. Βικελίδης».

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας «infobae.com», προχώρησε στην καταγραφή όλων των δεδομένων στην υπόθεση του Σαντιάγο Αρίας και ουσιαστικά αφήνει να εννοηθεί ότι τόσο ο 30χρονος Κολομβιανός και κυρίως η Ατλέτικο βρίσκονται σε αδιέξοδο. «Η Ατλέτικο θέλει να αποδεσμευτεί από τον Αρίας το συντομότερο δυνατό», είναι ο τίτλος του κειμένου και μάλλον δεν απέχει από την πραγματικότητα. «Ο Ντιέγκο Σιμεόνε και ο τεχνικός διευθυντής (σ. σ. Μπέρτα) ήδη ενημέρωσαν τον Σαντιάγο ότι δεν τον υπολογίζουν και η διοίκηση περιμένει μια πρόταση για να τον αποδεσμεύσει άμεσα. Κι αυτό δεν είναι εύκολο. Ακόμη κι αν έρθει, ο Αρίας μπορεί να την απορρίψει», συμπληρώνει.

Η αλήθεια είναι ότι στην Ατλέτικο πίστευαν ότι θα μπορούσαν να είχαν διαμορφωθεί συνθήκες απόσβεσης της επένδυσης που είχαν κάνει το 2018, όταν απέκτησαν τον ποδοσφαιριστή από την Αϊτχόφεν έναντι 12 εκατομμυρίων ευρώ. Βέβαια, μια ρεαλιστική προσέγγιση του πράγματος δεν θα μπορούσε να οδηγήσει ποτέ σ’ αυτή την προσδοκία. Ο Κολομβιανός δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που ήταν το 2018, εκείνος ο σοβαρός τραυματισμός του με την εθνική Κολομβίας λειτούργησε ανασταλτικά προς την κατεύθυνση αύξησης της αξίας του στο χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου και η τελευταία διετία είναι ενδεικτική της αγωνιστικής πτώσης του. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να χαράξει δρόμο επιστροφής.

«Αν η Ατλέτικο δεν καταφέρει να βρει αγοραστή μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, αυτομάτως ο Κολομβιανός θα γίνει free agent και θα αποκτήσει τη δυνατότητα συζήτησης με όποια ομάδα θέλει», γράφτηκε. Ενδεχομένως αυτό να είναι και ο στόχος του Αρίας. Μόνο που η Ατλέτικο θέλει να πουλήσει παίκτες διότι χρειάζεται χρήματα για να υλοποιήσει το αγωνιστικό project.

«Ο Άρης ενδιαφέρθηκε αλλά…»

Την ερχόμενη εβδομάδα οι παίκτες της Ατλέτικο θα συγκεντρωθούν στη Μαδρίτη για την έναρξη της προετοιμασίας ενόψει της επόμενης χρονιάς κι αν ο Αρίας δεν λάβει σχετική άδεια, θα πρέπει να δηλώσει «παρών». Πώς θα γίνει αυτό όταν ήδη του έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν τον υπολογίζουν; «Μέχρι στιγμής, ένα από τα κλαμπ που ενδιαφέρθηκε για τον Κολομβιανό είναι ο Άρης στον οποίον βρίσκεται ο Μπούργος, παλιός βοηθός του Ντιέγκο Σιμεόνε. Ο Μπούργος γνωρίζει πάρα πολύ καλά τον Αρίας και τον ήθελε στην ομάδα του. Μέχρι στιγμής αυτό δεν δείχνει εφικτό να πραγματοποιηθεί», συμπλήρωσε η ιστοσελίδα «Infobae».

Ο Άρης ενδιαφέρθηκε για τον Αρίας αλλά όταν διαπίστωσε ότι τα οικονομικά δεδομένα της ιστορίας είναι ανώτερα από αυτά που μπορεί να καλύψει αποτάθηκε σε άλλες περιπτώσεις παικτών. Διότι, σύμφωνα με τους Κολομβιανούς, στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του ο 30χρονος θα εισπράξει το ποσό των 2.5 εκατομμυρίων ευρώ. Οι «κίτρινοι» έδειξαν ενδιαφέρον ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι είναι διατεθειμένοι να καλύψουν ένα πολύ μικρό ποσοστό αυτού. Μπορεί να μην υπερβαίνει ούτε το 10%, δεν υπήρξε σχετική επιβεβαίωση για το οικονομικό σκέλος της συζήτησής τους με τον Αντρέα Μπέρτα. Εξάλλου, ο Αρίας δεν είναι πρόβλημα του Άρη αλλά της Ατλέτικο. Αν η διάθεση της ισπανικής ομάδας παίζει καταλυτικό ρόλο, το ίδιο ισχύει και μ’ αυτή του ίδιου του παίκτη. Πάντως, οι Ισπανοί αναφέρουν ότι α) η Ατλέτικο είναι σε αδιέξοδο, β) ο Αρίας παραμένει χωρίς ομάδας κι αυτά τα δεδομένα κουμπώνουν πάνω στο γεγονός ότι ο Αρης δεν έχει πάρει ακόμη βασικό δεξιό οπισθοφύλακα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα