Ολυμπιακός: Η ποιότητα του Κούντε, το σημαντικό για τον Μασούρα κι η πρώτη εικόνα των «2» μεταγραφών

Ολυμπιακός: Η ποιότητα του Κούντε, το σημαντικό για τον Μασούρα κι η πρώτη εικόνα των «2» μεταγραφών

Ολυμπιακός: Η ποιότητα του Κούντε, το σημαντικό για τον Μασούρα κι η πρώτη εικόνα των «2» μεταγραφών

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναλύει στο blog του στο Gazzetta τον χθεσινό Ολυμπιακό, σε ομαδικό κι ατομικό επίπεδο.

Το ευχάριστο για τον Ολυμπιακό σε αυτή τη διαδικασία των (τεσσάρων μέχρι στιγμής) φιλικών αγώνων του είναι ότι εσχάτως βγάζει μία βελτίωση, τόσο δημιουργικά, όσο και ανασταλτικά.

Το δυσάρεστο είναι ότι χάνει σχεδόν όλες τις ευκαιρίες που φτιάχνει! Με συνέπεια από τα τέσσερα ματς να μην έχει σκοράρει στα δύο και δη στα πιο εύκολα (με Ριντ 0-2 και Κρακόβια 0-0) και να έχει σκοράρει μέσα από κόρνερ και φάουλ στο 2-1 με τη Φορτούνα και με ένα γκολ αριστερού μπακ χθες με την Σλάβια Πράγας (1-1).

Ο Μασούρας έχει χάσει δύο σπουδαίες ευκαιρίες κι από μία οι Φαντιγκά, Αγκιμπού και Τικίνιο (χωρίς να αναφερόμαστε στις στημένες φάσεις), ενώ οι Μασούρας και Μπουχαλάκης έχουν σκοράρει, αλλά τα γκολ έχουν ακυρωθεί ως οφσάιντ, σε πραγματικά εντελώς οριακές φάσεις. Μπορούμε να παρατηρήσουμε για άλλη μία φορά ότι η μπάλα δεν φτάνει εύκολα στον εκάστοτε σέντερ φορ σε θέση βολής, εξ ου και το γκολ του Χασάν είναι με κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ, η δε μοναδική ευκαιρία φορ είναι η χθεσινή του Τικίνιο.

Από την άλλη, οι προπονητές λένε πάντα πως όταν κάνεις ευκαιρίες, θα έρθουν και τα γκολ. Κι ο ολυμπιακός χθες έκανε. Με την υποσημείωση ότι βοηθήθηκε κι από το ότι η Σλάβια είναι ομάδα που παίζει μπάλα, επιτίθεται, άρα βρίσκεις χώρους να της κάνεις φάσεις. Δεν είναι όπως η πολωνική Κρακόβια που έπαιζε όλη πίσω-κι εκεί φαίνεται να έχει η ομάδα το πιο μεγάλο πρόβλημα, όταν έχει να αντιμετωπίσει πολύ κλειστές άμυνες.

Ο Ελ Αραμπί είναι άσφαιρος ακόμη, χωρίς καν ευκαιρία για γκολ, αλλά τον είδαμε χθες πόσο καθοριστικός είναι πάντα για τον Ολυμπιακό, αφού ήταν μέσα όχι μόνο στο γκολ (με ένα φοβερό άνοιγμα στον Άβιλα), αλλά και σε όλες τις άλλες φάσεις της ομάδας του, είτε με μία καλή πάσα, είτε ακόμη και με μία έξυπνη προσποίηση. Και μου άρεσε ότι προσπάθησε πιο πολύ αυτή τη φορά να μην χάνει την μπάλα όταν την υποδέχεται-διότι έχει κακό χούι να την χάνει και μετά να βγάζει ο αντίπαλος αντεπίθεση.

Ο Μασούρας

Πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό θα είναι να βρει πάλι την επαφή του με τα δίκτυα ο Μασούρας, πολύ απλά γιατί από το υπάρχον ρόστερ αυτός είναι ο πιο επικίνδυνος επιθετικογενής παίκτης μετά τον σέντερ φορ-ήταν άτυχος χθες που ακυρώθηκε ως οφσάιντ το γκολ που πέτυχε με ωραίο τσίμπημα της μπάλας από έξοχη κάθετη του Αραμπί. Αλλά είναι εξίσου σημαντικό ότι αρχίζει και βγάζει πάλι φρεσκάδα στο παιχνίδι του. Τον βλέπεις να έχει καλές επιστροφές και να βοηθάει την άμυνα, να πρεσάρει και να κλέβει μπροστά, ενώ η πάσα του στον Αγκιμπού στα πρώτα λεπτά ήταν ξεκάθαρα για γκολ. Ο Αγκιμπού όμως κι αν είναι μακριά από το γκολ εδώ και πολύ καιρό.

Ο Τικίνιο χθες είχε δύο πραγματικά καλές κινήσεις, ενώ ο Ραντζέλοβιτς όσο ζωντανός είναι τόσο τα χαλάει σε σχεδόν κάθε ενέργεια, μοιάζει να μην έχει αυτοπεποίθηση, παρότι έπαιξε 34 παιχνίδια στην Ισπανία με μία ομάδα όπως η Λεγκανές που τέλος πάντων δεν είναι του πεταματού. Ο Καρβάλιο μία από τα ίδια: θα τις κάνει τις δύο καλές πάσες στο ημίχρονο που θα παίξει, αλλά θα κάνει και λάθη και προπάντων θα χαθεί στο μεγαλύτερο διάστημα, είτε παίζει 10άρι, είτε στα πλάγια.

Πρώτη εικόνα για τις δύο μεταγραφές;

Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά, ίσως γιατί έπαιξε με μόλις μία προπόνηση, ήταν εντελώς εκτός αγώνα, είτε ως δεύτερος φορ σε 4-4-2, είτε ως έξω δεξιά σε 4-2-3-1. Πήγαινε δεύτερος στην μπάλα, κόβονταν εύκολα…

O Zink

Ο Ζίνκερναγκελ καλός δεν ήταν, όμως αν μη τι άλλο τον είδαμε να ζητάει την μπάλα σε θέση έξω αριστερά, να παίρνει πρωτοβουλίες, έστω χωρίς εν τέλει αποτέλεσμα. Με ένα πολύ επώδυνο λάθος όταν γύρισε πίσω-σαν να έβγαλε ασίστ σε παίκτη της Σλάβια με μία κεφαλιά του. Ανέλαβε τις εκτελέσεις των στημένων, είχε μία άλλη κεφαλιά που θα πιστώνονταν ως ασίστ αν σκόραρε ο Τικίνιο, ήταν πιο πολύ «μέσα» στην ομάδα από τον Αμπουμπακάρ, ίσως και γιατί έχει κάνει και λίγες προπονήσεις με την ομάδα.

Άφησα για το τέλος τον Κούντε. Από πλευράς ποιότητας, στο να βγάλει μία πάσα για γκολ η, και να σκοράρει κι ο ίδιος, μοιάζει να αξίζει θέση στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Ξεκάθαρα σε ρόλο Νο 8 κι όχι Νο 10, όπως τον ξεκίνησε χθες ο Μαρτίνς, που κατάλαβε όμως ότι δεν λειτουργεί αυτό το πράγμα κι από το δεκάλεπτο κιόλας του άλλαξε θέση με τον Αγκιμπού, περνώντας τον μικρό από Νο 8 σε Νο 10.

Ο Κούντε δεν είχε μόνο το πολύ ωραίο σουτ στο δοκάρι, από το οποίο ήρθε το γκολ με το ριμπάουντ του Ρέαμπτσιουκ. Ήταν ως δημιουργός μέσα σε άλλες δύο καλές στιγμές του Ολυμπιακού στο α΄ημίχρονο, ενώ μία κάθετη που έβγαλε στον Ελ Αραμπί σε θέση για γκολ ήταν χάρμα ιδέσθαι-υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ο Μαροκινός, χωρίς κανείς να ξέρει αν ήταν. Παράλληλα, βοήθησε αυτή τη φορά και πολύ στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού, με καίριες επεμβάσεις στην περιοχή του Τζολάκη.

Έχει ο Καμερουνέζος το ελάττωμα ότι είναι επιπόλαιος, και δεν είναι μικρό. Προσπαθεί ίσως να κάνει πολύ φιλόδοξα πράγματα, μπορεί να κάνει εύκολα τη λάθος πάσα, να χάσει την μπάλα-χθες με ένα τακουνάκι έστειλε την μπάλα πάνω σε αντίπαλο και βρήκε την ευκαιρία να κάνει τελική η Σλάβια.

Η αίσθηση όμως που μας δίνει από το φινάλε της απερχόμενης σεζόν είναι ότι ο Ολυμπιακός μάλλον πρέπει να ποντάρει στην ποιότητα του.

Άσχετο: Ο Ονιεκούρου επέστρεψε! Φαντάζει και λίγο…απειλητικό, αλλά ο Νιγηριανός είναι πίσω στο Ρέντη και ξεκίνησε προπονήσεις με τους υπόλοιπους παίκτες που είναι εκτός πλάνων του Μαρτίνς.

Και λίγο Σκάρπα από χθες βράδυ...

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.