ΠΑΟΚ: Τώρα τρέχουμε…

ΠΑΟΚ: Τώρα τρέχουμε…

ΠΑΟΚ: Τώρα τρέχουμε…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει από την Ολλανδία για το πρώτο φιλικό του ΠΑΟΚ με την εντυπωσιακή εμφάνιση κατά διαστήματα, σχολιάζει μερικά από τα νέα πρόσωπα, αλλά όπως πάντα δίνει μεγάλη αξία στα σχόλια του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Όταν κερδίζει ο ΠΑΟΚ είναι όλα καλύτερα. Τι σημασία έχει με ποιον παίζει, που παίζει, ποιοι αγωνίζονται, πόσο και σε ποια διοργάνωση; Η νίκη είναι πάνω από όλα, μετά βέβαια από την υγεία των παικτών. Άρα, για σήμερα θέλουμε ο Λευτέρης ο Λύρατζης να είναι καλά μετά τον χθεσινό τραυματισμό και από εκεί και πέρα, όλα είναι ωραία. Κι εδώ στην Ολλανδία και παντού!

Ο τίτλος του blog αγγίζει δύο θέματα: Την ομάδα του Λουτσέσκου που τρέχει με (πιο) γρήγορα πόδια και με γρήγορες σκέψεις, αλλά και τον ΠΑΟΚ γενικότερα ως μεταγραφικό οργανισμό, που παρά το ότι το τελευταία έχει κάνει… σπριντ και είναι πολύ μπροστά σε σχέση με όλους τους άλλους, έχει ακόμη πολλές και σοβαρές εκκρεμότητες. Αυτά μας θύμισε χθες το βράδυ ο Λουτσέσκου, ο οποίος μίλησε για τις σύνθετες υποθέσεις Κοτάρσκι-Τσόλακ και μας προσγείωσε στην πραγματικότητα.

Το ματς και τα πρόσωπα

Ξεκινάμε με το παιχνίδι απέναντι στη Go Ahead Eagles, μια από τις πιο «σφικτές» Ολλανδικές ομάδες. Αρχικά πρέπει να τονίσουμε ότι και οι δύο αντίπαλοι έπαιξαν με δυο διαφορετικές ενδεκάδες στα δύο ημίχρονα. Ο πολύ πιο ποιοτικός ΠΑΟΚ όμως μοίρασε τους παίκτες του ισορροπημένα, ενώ οι Ολλανδοί είχαν στο δεύτερο μέρος κατώτερη ομάδα και κάπως έτσι «έφαγαν» τα τέσσερα. Στα πρώτα 45’ το παιχνίδι ήταν δυνατό και στα ίσια. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε γιατί ο Ολιβέιρα είναι κανονικός φορ και μια σωστή πάσα μέσα στην περιοχή, έχει τον τρόπο να τη στείλει στα αντίπαλα δίχτυα. Στην επανάληψη και μέχρι να χτυπήσει ο Λύρατζης, η ομάδα του Λουτσέσκου κυριάρχησε, «πάτησε» τους αντιπάλους και με ωραίο τρόπο έβαλε άλλα τρία γκολ.

Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να τρέξει λίγο παραπάνω, θέλει να πιέσει καλύτερα και πιο ψηλά, επιδιώκει να γίνει πιο αθλητικός και από εκεί και πέρα φτιάχνει ένα νέο σύνολο, τις δυνατότητες και το ταβάνι του οποίου δεν μπορεί να το ξέρει ακόμη ούτε ο προπονητής. Σε ατομικό επίπεδο βλέπουμε τους παλιούς που αποτελούν εγγύηση, αλλά και μερικά πρώτα δείγματα από τους νέους. Όπως και στις καθημερινές προπονήσεις, έτσι και στο φιλικό, ένα κλικ παραπάνω μου κάνουν μέχρι τώρα ο Κωνσταντέλιας και ο Αντρέ Ρικάρντο, αλλά εδώ, περισσότερο μιλάμε για… διαίσθηση παρά για κάτι άλλο. Το καλό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι μπαίνουν άμεσα οι Βιεϊρίνια- Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ήρθε και ο Μιχάι, ενώ αύριο αναμένονται οι Κούρτιτς και Μπίσεβαρ. Εγγυημένα πράγματα, παίκτες που θα οδηγήσουν τον ΠΑΟΚ αυτό το καλοκαίρι.

Μην μπερδευόμαστε. Ο ΠΑΟΚ δεν θα κάνει νέα ομάδα μέσα σε 20 ημέρες και με αυτή θα πάει να πάρει τρεις διαδοχικές προκρίσεις στην Ευρώπη. Αυτά δεν γίνονται. Γι αυτό λοιπόν είναι ξεκάθαρο ότι: Πρώτα βρίσκεις τον οποιοδήποτε ή τον πιο πιθανό τρόπο να κερδίσεις την πρόκριση στους ομίλους του Conference και μετά φτιάχνεις την οριστική χημεία της νέας ομάδας, η οποία θα «τραφεί» από τα πολλά ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι εκκρεμότητες

Γι αυτό δεν χαμογελάει πολύ ο Ραζβάν Λουτσέσκου μέχρι τώρα. Ενώ όλοι μας έχουμε την αίσθηση ότι ο προγραμματισμός πήγε καλά και μέσα στα χρονοδιαγράμματα, εκείνος λέει: «Έπρεπε να έχω τους περισσότερους από τις πρώτες-πρώτες ημέρες που συγκεντρωθήκαμε στη Μεσήμβρια! Έπρεπε το 90% του ρόστερ να είναι εδώ, αλλά… δεν είναι».

Δεν θα ηρεμήσει ο Λουτσέσκου αν δεν δει τη νέα πεντάδα στόπερ να δουλεύσει σωστά μαζί. Μέχρι τώρα δεν έχει πολλούς από αυτούς. Δεν θα ηρεμήσει αν δεν τελειώσει το θέμα… φορ, εκεί όπου ΠΑΟΚ και Τσόλακ πιέστηκαν πολύ από την Ρέιντζερς και κάπως έτσι προέκυψε το στοπ. Θα ηρεμήσει όμως ο Κροάτης μέσα από τέτοια ευκαιρία που του παρουσιάστηκε; Και πώς να ηρεμήσει ο Λουτσέσκου όταν έχει έρθει ένας 23χρονος τερματοφύλακας που θέλει δουλειά στην προσαρμογή και προσοχή στη διαχείριση μην τυχόν τον πάρει από κάτω; Γι αυτό δεν έβαλε χθες τον Κοτάρσκι. Λόγω των λίγων ημερών παρουσίας με την ομάδα, φοβήθηκε το λάθος του που μπορεί να τον ρίξει πάρα πολύ ενόψει της συνέχειας! Πολύ αγχωτικό και αυτό το ζήτημα.

Όταν λοιπόν έχεις ένα θέμα με τη διαχείριση του νέου τερματοφύλακα, όταν στα στόπερ σου λείπουν «δικοί» σου παίκτες και δεν ξέρεις αν (ποιοτικά) σου φθάνουν, όταν λείπει Βιεϊρίνια, Ζίβκοβιτς, Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ και όταν έχεις έναν φευγάτο φορ και δεν μπορείς να τον αντικαταστήσεις, ενώ παίζεις τελικούς σε 20 ημέρες, πώς και γιατί να μην πιέζεσαι; Γι αυτό βιάζεται να κλείσουν τα μέτωπα, αφού κάθε μέρα που περνάει είναι πολύτιμη.

Όλος ο ΠΑΟΚ τρέχει λοιπόν! Η ομάδα μέσα στο γήπεδο και οι άλλοι έξω από αυτό για να κλείνουν μέτωπα με τέτοιο τρόπο ώστε η ομάδα να ετοιμαστεί όσο το δυνατό καλύτερα ενόψει των πρώτων μεγάλων ευρωπαϊκών αγώνων που συνήθως κρίνονται στις λεπτομέρειες. Ε, όσο καλύτερα προετοιμαστείς εσύ, τόσο πιο πολύ βοηθάς ώστε και οι λεπτομέρειες να είναι υπέρ σου…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.