Ριβαλντίνιο: Ο γιος του Ριβάλντο δεν παίζει κόντρα στον Ολυμπιακό καθώς αποχωρεί από την Κρακόβια

Ριβαλντίνιο: Ο γιος του Ριβάλντο δεν παίζει κόντρα στον Ολυμπιακό καθώς αποχωρεί από την Κρακόβια

Ριβαλντίνιο: Ο γιος του Ριβάλντο δεν παίζει κόντρα στον Ολυμπιακό καθώς αποχωρεί από την Κρακόβια

bet365

Ο Ολυμπιακός δίνει το τρίτο του φιλικό προετοιμασίας απέναντι στην πολωνική Κρακόβια του γιου του Ριβάλντο (19:00, Cosmotesport1HD), αλλά ο Ριβαλντίνιο δεν βρίσκεται καν στην προετοιμασία καθώς αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν.

Μετά τις Ριντ και Φορτούνα Ντίσελντορφ, ο Ολυμπιακός κοντράρεται με την Κρακόβια στο πλαίσιο των φιλικών προετοιμασίας του επί αυστριακού εδάφους. Κι ανάμεσα στο σύνολο του πολωνικού κλαμπ, επρόκειτο να συναντήσει ένα όνομα που επαναφέρει αμέσως στο μυαλό μνήμες ενός από τους μεγαλύτερους θρύλους (αν όχι του μεγαλύτερου) που αγωνίστηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα: αυτό του Ριβαλντίνιο.

Η ρίζα του ονόματος ασφαλώς δεν κάνει λάθος. Ο λόγος για τον γιο του σπουδαίου Ριβάλντο, του σταρ της Σελεσάο και κατόχου Χρυσής Μπάλας που πάτησε Ελλάδα το καλοκαίρι του 2004 για χάρη των Πειραιωτών, περνώντας συνολικά μια τετραετία στη χώρα μας με Ολυμπιακό (2004-2007) και ΑΕΚ (2008). Πλέον, ο 27χρονος υιός του (Ριβάλντο Βίτορ Μόσκα Φερέιρα Ζούνιορ το πλήρες όνομά του) συνεχίζει την παράδοση στην οικογένεια και διανύει τη δική του επαγγελματική καριέρα στο ποδόσφαιρο ως σέντερ φορ (1,87 μ.), βγάζοντας το ψωμί του στο πολωνικό πρωτάθλημα εδώ και δύο χρόνια. Ωστόσο, δεν θα δώσει το παρών στο φιλικό απέναντι στην άλλοτε ομάδα του πατέρα του, καθώς δεν υπολογίζεται από την Κρακόβια και ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, δίχως να παίρνει καν μέρος στην προετοιμασία. Ας δούμε, όμως, ποιος είναι ο γιος του «Ρίμπο».

Ριβάλντο και Ριβαλντίνιο

Πατήρ και υιός συμπαίκτες στη Βραζιλία

Ο Ριβαλντίνιο ήρθε στη ζωή πριν ο Ριβάλντο μετακομίσει στην Ευρώπη και είχε την τύχη να ανδρωθεί ποδοσφαιρικά στη δύση της καριέρας του πατέρα του. Η μεγαλύτερη ευλογία και για τους δύο ήταν αναμφίβολα η συνύπαρξή τους στη Μότζι Μιρίμ. Ο Ριβάλντο στα 43 του, ο Ριβαλντίνιο στα 20 του, όχι μόνο έπαιξαν μαζί τη σεζόν 2014-15, αλλά σκόραραν από κοινού σε επίσημο ματς τον Ιούλιο του 2015 (στη νίκη 3-1 κόντρα στη Μακάε). Το γκολ του μικρού ήταν αφορμή για μια στοργική αγκαλιά μεταξύ των δύο.

Πορτογαλία, Ρουμανία, Βουλγαρία και εσχάτως Πολωνία οι σταθμοί του Ριβαλντίνιο

Ασφαλώς, το μήλο δεν είναι εύκολο να πέφτει πάντα ακριβώς κάτω από τη μηλιά. Ο Ριβαλντίνιο περιπλανήθηκε συνολικά σε τέσσερις συλλόγους μέσα σε ενάμιση χρόνο, οι τρεις εντός Βραζιλίας (XV de Piracicaba, Ιντερνασιονάλ, Παϊσάντου) και η άλλη στην Πορτογαλία (Μποαβίστα). Από το 2017, η καριέρα του μπήκε σε μία πιο σταθερή τροχιά, αποκλειστικά στην Ευρώπη. Το υπερατλαντικό του βήμα τον βρήκε στη Ρουμανία για λογαριασμό της Ντιναμό Βουκουρεστίου τη σεζόν 2017-18 (37 συμ./6 γκολ) κι ακολούθησε η περιπέτεια στη Λέφσκι Σόφιας (προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Champions League). Το 2019 επέστρεψε στη Ρουμανία για τη Βιτορούλ και πραγματοποίησε το καλύτερο διάστημα ως τώρα στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, με 13 γκολ σε σύνολο 39 εμφανίσεων και τη μοναδική του σεζόν ως τώρα με διψήφιο αριθμό τερμάτων (11 σε 28 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20). Οι εμφανίσεις του αποτέλεσαν λόγο για την Κρακόβια να βγάλει από τα ταμεία της το ποσό των 300.000 ευρώ για να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2020.

Ριβαλντίνιο με την κούπα

Με τρία γκολ σε 51 ματς μαζεύει «βαλίτσες»

Στην Πολωνία, όμως, δεν έκανε αίσθηση. Παρά το ιδανικό ξεκίνημα με την κατάκτηση του πολωνικού Σούπερ Καπ, σε ατομικό επίπεδο ο Ριβαλντίνιο έμεινε πολύ χαμηλά στο σκοράρισμα και δύο χρόνια αργότερα βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: μόλις τρία γκολ και τρεις ασίστ σε σύνολο 51 εμφανίσεων την τελευταία διετία.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα