Παναθηναϊκός: Το πρόβλημα δεν είναι η πώληση του Βέλεθ, αλλά ότι η κλεψύδρα έχει γυρίσει επικίνδυνα

Παναθηναϊκός: Το πρόβλημα δεν είναι η πώληση του Βέλεθ, αλλά ότι η κλεψύδρα έχει γυρίσει επικίνδυνα

 Παναθηναϊκός: Το πρόβλημα δεν είναι η πώληση του Βέλεθ, αλλά ότι η κλεψύδρα έχει γυρίσει επικίνδυνα

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για την επικείμενη πώληση του Φραν Βέλεθ στην Αλ Φατέχ και για το χρόνο που ο Παναθηναϊκός αφήνει να κυλά χωρίς να καλύπτει βασικές ανάγκες στο ρόστερ του.

Την έκανε, λοιπόν, την έκπληξη η Αλ Φατέχ. Αρκεί να την... ολοκληρώσει και από το «προφορικό» να κάνει και την γραπτή βελτιωμένη πρότασή της στον Παναθηναϊκό για τον Φραν Βέλεθ. «Εκπληξη», διότι η μετάβαση από τις 200.000 ευρώ στις 800.000 ευρώ συνιστά τετραπλασιασμό! Εχετε ακούσει ποτέ ομάδα να τετραπλασιάζει την πρότασή της; Προσωπικά όχι. Αλλά σε κάθε περίπτωση, αν θέλει να δώσει 2,8 εκατ. ευρώ για τον 31χρονο Βέλεθ που θα είναι 33 ετών σε δυο χρόνια, με γεια της με χαρά της. Στην τσέπη των Σαουδαράβων θα μπούμε;

Θα ήταν ανόητο από την πλευρά του Παναθηναϊκού να αρνηθεί αυτή την προσφορά. Μιλάμε για τον Βέλεθ. Οχι για τον Χένρικσεν, ούτε για τον Μολέδο, ούτε για τον Σωτήρη Κυργιάκο στα ντουζένια του. Για έναν απλώς καλό στόπερ στα 31 του, χωρίς μεταπωλητική αξία, μόλις έναν χρόνο πριν από τη λήξη του συμβολαίου του. Για έναν στόπερ που έδωσε τον καλύτερο εαυτό του τα δύο τελευταία χρόνια, πιάνοντας το ταβάνι του. Σίγουρα ένας από τους MVP του Τριφυλλιού πέρυσι, σούπερ θετικά επιδραστικός στα αποδυτήρια, μια χαρά και μέχρι εκεί. Επιασε το ταβάνι του.

Ο Βέλεθ πανηγυρίζει με τον Σένκεφελντ

Οσο «τρελό» θα ήταν να τον πουλήσει με 200.000 ευρώ, τόσο παράλογο θα ήταν να τον κρατούσε με 800.000 ευρώ, αν ισχύουν ασφαλώς αυτά τα νούμερα. Μιλάμε άλλωστε για ένα club το οποίο έχει χάσει πάμπολλες ευκαιρίες τα τελευταία δύο χρόνια να ενισχύσει το ταμείο του με «σωστές» πωλήσεις και να αξιοποιήσει τα χρήματα που θα έπαιρνε για την ενίσχυσή του. Μιλάμε για ένα club που τα τρία τελευταία χρόνια έχει καρπωθεί χρήματα από τον... Εμμανουηλίδη στη Βέιλε, τον Ζαγαρίτη στην Πάρμα και τον Ζοάο Νούνιες στην Puskas AFC! Για ένα σύλλογο που έχει τέσσερα (!) χρόνια να κάνει σωστή πώληση (άρον – άρον τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο στη Μπενφίκα το 2018).

Τι (δεν) έχει κάνει 40 μέρες πριν από την «ευρωπαϊκή» πρεμιέρα

Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού, λοιπόν, δεν είναι ότι θα πουλήσει τον Βέλεθ. Είναι ότι δεν ήταν προετοιμασμένος γι' αυτό, όπως θα έπρεπε. Οτι αποδεικνύεται πως δεν ήταν προετοιμασμένος για... τίποτα. Διότι δέκα μέρες προτού φύγει για την Αυστρία και 40 μέρες πριν από τον πρώτο αγώνα στον γ΄ προκριματικό του Conference League ο Παναθηναϊκός...

  • Εχει πάρει έναν πολύ καλό τερματοφύλακα (Λοντίγκιν), τον οποίο δεν είχε ανάγκη.
  • Εχει πάρει έναν καλό για αναπληρωματικό αριστερό μπακ (Γκάνεα) τον οποίο είχε ανάγκη.
  • Εχει ανανεώσει το συμβόλαιο του Χουάνκαρ, που είναι η μεγαλύτερη επιτυχία έως τώρα της «πράσινης» μεταγραφικής σεζόν και έχει κρατήσει σωστά για έναν χρόνο ως εναλλακτική επιλογή για όλες τις θέσεις της άμυνας τον Φακούντο Σάντσες.
  • Είναι «κολλημένος» ένα μήνα με τον Μπλάνκο, δεν έχει κάνει πρόταση στον Βιγιαφάνιες (άρα δεν τον θέλει) και... περιμένει – πάντα περιμένει (τι περιμένει ουδείς γνωρίζει) τη Χοφενχάιμ για τον Γκατσίνοβιτς.
  • Εχει ξεμείνει με μηδέν (!!!) δημιουργικούς μέσους, δεν έχει ούτε καν έναν αναπληρωματικό (για τη θέση του Μαουρίσιο).
  • Θέλει δυο εξτρέμ, δεν έχει ούτε έναν αναπληρωματικό μετά τη φυγή των Χατζηγιοβάνη – Βιτάλ.
  • Θέλει βασικό σέντερ φορ και προς το παρόν δεν... φαίνεται καν ο στόχος (μπορεί να γίνονται συζητήσεις-επαφές και να μην το γνωρίζουμε).
  • Και τώρα πια θέλει έναν αριστεροπόδαρο στόπερ για βασικό. Δεν χρειάζεται άλλον αν δεν φύγει ένας εκ των Σάρλια – Πούγγουρα.

Εν ολίγοις: η κλεψύδρα έχει γυρίσει προ πολλού για τον Παναθηναϊκό και δεν γνωρίζουμε αν το έχουν αντιληφθεί οι αρμόδιοι στον βαθμό που πρέπει. Τώρα πια χρειάζεται τέσσερις βασικούς (στόπερ, φορ, δυο χαφ) και τρεις αναπληρωματικούς (χαφ και δυο εξτρέμ). Επτά μεταγραφές συνολικά. Κατά τη γνώμη μας τρεις απαραίτητα μέσα στις επόμενες 15 μέρες: δυο χαφ και έναν εξτρέμ, για να μην έχει πρόβλημα και στα φιλικά ματς, στα οποία δεν θα μπουν «αμέσως» οι Κουρμπέλης – Αλεξανδρόπουλος που είχαν «μεταχρονολογημένη» άδεια λόγω της Εθνικής Ελλάδας.

Ο Γιοβάνοβιτς πανηγυρίζει με τους συνεργάτες του στον τελικό Κυπέλλου

Η αναποφασιστικότητα του Γιοβάνοβιτς και ο ελλιπής προβληματικός μηχανισμός του club συνολικά στις μεταγραφικές περιόδους είναι εμπόδια τα οποία ο Παναθηναϊκός καλείται να ξεπεράσει άμεσα. Αν δεν σημάνει συναγερμός και δεν αποτελέσει η υπόθεση Βέλεθ έναυσμα για μεγαλύτερες ταχύτητες στα πάντα (επαφές, διαπραγματεύσεις, τελικές αποφάσεις),οι Πράσινοι θα κινδυνεύσουν σοβαρά να ξοδέψουν το σημαντικότερο πλεονέκτημά τους, που ήταν ο περυσινός κορμός και η παραμονή του Ιβάν με bonus τον γύρο που «κέρδισε» στο Conference League (έξτρα 15 μέρες) από το «ντόμινο» με Ρόμα – Φέγενορντ. Είχε κι αυτή την τύχη, πάει να την «πετάξει»: 35 μέρες μετά τον τελικό εναντίον του ΠΑΟΚ, δεν έχει καλύψει ούτε μία βασική ανάγκη του με μεταγραφή και έχει χάσει και τρεις βασικούς.

Μιας και λόγος για τον τελικό, υπέροχο το «ντοκιμαντέρ» του PAO TV για την κατάκτηση του Κυπέλλου και κρατάμε τις τελευταίες ατάκες του Γιοβάνοβιτς: «Eνας τίτλος είναι σημαντικός για τους φιλάθλους, για τους παίκτες, για την ομάδα μας, αλλά είναι και μια πολύ μεγάλη υποχρέωση για το μέλλον. Γιατί πιστεύω ότι του χρόνου τα πράγματα θα είναι πολύ απαιτητικά. Αλλά είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε την ίδια και μεγαλύτερη στήριξη από τους φιλάθλους γιατί η φετινή χρονιά ήταν μια χρονιά μεγάλης δοκιμασίας και για εμάς και για εκείνους. Και ευτυχώς αντέξαμε και εκείνοι και εμείς. Ο τελικός μπορεί να μην μείνει στην ιστορία της ομάδας ως παιχνίδι, αλλά πιστεύω ότι όλο αυτό το δίμηνο μαζί με τον τελικό Κυπέλλου ήταν ένα δίμηνο που θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη όλων σαν ένα από τα πιο όμορφα δίμηνα των τελευταίων ετών».

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...