Πώς αλλάζει το ρόστερ του ο Ολυμπιακός και σε ένα άλλο κομμάτι…

Πώς αλλάζει το ρόστερ του ο Ολυμπιακός και σε ένα άλλο κομμάτι…

Πώς αλλάζει το ρόστερ του ο Ολυμπιακός και σε ένα άλλο κομμάτι…

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta τις αλλαγές στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Έχουμε μία πρώτη γεύση της μεταγραφικής δραστηριότητας του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν, από προσθήκες που μπορεί ακόμη να μην έχουν ανακοινωθεί, όμως είναι τελειωμένες η, σχεδόν τελειωμένες.

Κι αυτή η γεύση επιβεβαιώνει την εκτίμηση που γίνονταν εντός των τειχών εδώ και αρκετό καιρό, ότι ο Ολυμπιακός θα άλλαζε σε ένα αρκετά σοβαρό βαθμό πολιτική στο μεταγραφικό κομμάτι και θα ξέφευγε από την τάση των αμέσως προηγούμενων ετών για απόκτηση παικτών σχεδόν αποκλειστικά από την ευρύτερη γαλλική αγορά, και κατά δεύτερο λόγο από την ευρύτερη πορτογαλική αγορά.

Ήδη, αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός υπογράφει έναν Δανό από την Αγγλία (Ζίνκερναγκελ), έχει φέρει έναν Ισπανό επίσης από την Αγγλία (Άβιλα) κι έχει δώσει τα χέρια με έναν Κροάτη από την Ισπανία (Βρσάλικο), ενώ για τη Β' ομάδα του έφερε έναν Τσέχο από την Σλάβια Πράγας (Αλίγιαγκιτς). Όλα αυτά την στιγμή κατά την οποία στο περσινό ρόστερ υπήρχαν μόνο ο Τσέχος από την Ισπανία (Βατσλίκ) κι ο Πολωνός από την Αγγλία (Καρμπόβνικ), ενώ όλοι οι υπόλοιποι ήταν από τον γνωστό προορισμό των επιλογών του Μοντέστο και του Μαρτίνς.

Ήταν σαφές ότι στον Ολυμπιακό είδαν την υπερβολή, την οποία ήδη έχω καταγράψει από εδώ, με την παρουσία π.χ. 16 (!) γαλλόφωνων στο Ρέντη, κι έχουν αποφασίσει να αλλάξουν στρατηγική. Ήδη, είναι εκτός πλάνων οι Λαλά, Ονιεκούρου (και τους έχει ζητηθεί να βρουν ομάδα), ενώ δεν είναι τυχαία και η «λεπτομέρεια» του αποκλεισμού από την αποστολή στην Αυστρία των νεαρών Κινκουέ, Νταμπό και Αλγκασίμ.

ΕΜΒΙΛΑ

Εξυπακούεται ότι ο Ολυμπιακός θα εξακολουθήσει να στηρίζεται στους καλούς γαλλόφωνους παίκτες του-εξ ου και κράτησε τον Ελ Αραμπί και τον Βαλμπουενά, εξ ου και στηρίζεται στους Εμβιλά, Σισέ, Μαντί, Μπα, εξ ου και στηρίζει τα ταλέντα Αγκιμπού, Φαντιγκά, Κεϊτά. Διότι, προέχει να είναι κάποιος καλός παίκτης κι όχι η εθνικότητα του. Αλλά ότι υπάρχει η διάθεση να περιορίσει ο σύλλογος στο ρόστερ του την υπερβολή με τους «δεκάδες» γαλλόφωνους, αυτό είναι ξεκάθαρα.

Επειδή, όμως, όλα αυτά δεν γίνονται από τη μία ημέρα στην άλλη, κι επειδή, επαναλαμβάνω, προέχει το πόσο καλός παίκτης είναι κάποιος και πόσο τον χρειάζεται η ομάδα, βλέπουμε και κινήσεις σαν αυτή του Αμπουμπακάρ Καμαρά του Άρη.

Άσχετο: Η συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Βαλμπουενά για τη νέα σεζόν είναι ξεκάθαρα διαφορετική από των προηγούμενων ετών, εννοώ στο οικονομικό κομμάτι. Δεν έχει καμία σχέση, για την ακρίβεια, ούτε με τη συμφωνία για την απερχόμενη σεζόν, που ήταν για σχεδόν ένα εκ. Ευρώ. Κι ο Ματιέ είναι ρεαλιστής και δεν είχε κανένα πρόβλημα να αποδεχθεί την πρόταση του συλλόγου.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.