Σιγουριά για τον ΠΑΟΚ του μέλλοντος…

Σιγουριά για τον ΠΑΟΚ του μέλλοντος…

Σιγουριά για τον ΠΑΟΚ του μέλλοντος…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για όλους εκείνους τους λόγους που οδηγούν σε αισιόδοξα συμπεράσματα αναφορικά με τη Νέα Τούμπα, ενώ σχολιάζει τις εκκρεμότητες του αγωνιστικού τμήματος.

Την πιο μεγάλη –σε διάρκεια- μέρα του έτους, ο ΠΑΟΚ έκανε ένα ακόμη μεγάλο βήμα για την υλοποίηση του ονείρου της Νέας Τούμπας. Την ίδια ημέρα η ομάδα του Λουτσέσκου ξεκίνησε τη σεζόν έχοντας ακόμη αρκετές εκκρεμότητες να διευθετήσει.

Όλα όσα με σχέδιο και πολύ μεγάλη επιμονή έκανε επί πέντε τουλάχιστον χρόνια ο ΠΑΟΚ για τη Νέα Τούμπα, έφεραν αποτελέσματα και από τον πρώτο κύκλο ενεργειών περάσαμε στον δεύτερο, που περιλαμβάνει όλες τις προσπάθειες για τις μελέτες που πρέπει να πραγματοποιηθούν, αλλά και για τις απαραίτητες άδειες για κάθε εργασία που έπεται. Έχουμε λοιπόν έναν ακόμη χρόνο για τα… χαρτιά και μετά, άλλα τρία χρόνια για τα έργα. Η μεγάλη αποφασιστικότητα που δείχνει ο Ιβάν Σαββίδης και η οργάνωση της ΠΑΕ για κάθε βήμα που απαιτείται, προκαλεί πλέον μεγάλη σιγουριά για την επόμενη μέρα της Νέας Τούμπας. Με βεβαιότητα και καλή διάθεση, όλος ο κόσμος μπορεί να ονειρεύεται το νέο γήπεδο.

Υπάρχει πλέον αισιοδοξία ότι:

-Τα αρχιτεκτονικά σχέδια για τη μορφή του νέου γηπέδου θα τα έχουμε μέχρι τέλη Αυγούστου

- Τις άδειες κατεδάφισης του παλιού γηπέδου και ανέγερσης του νέου, τις περιμένουμε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023

-Οι εργασίες στο γήπεδο και στον περιβάλλοντα χώρο αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο της ερχόμενης χρονιάς.

-Ο ΠΑΟΚ στα 100α του γενέθλια το 2026 θα μπει στο νέο του γήπεδο.

Όλα δείχνουν και είναι δρομολογημένα. Για το γήπεδο και το μέλλον υπάρχει σιγουριά, ειδικά από τη στιγμή που τα περισσότερα εξαρτώνται από τον Ιβάν Σαββίδη. Και η δική του δέσμευση, αποτελεί εγγύηση.

Για το μέλλον υπάρχει αισιοδοξία, για το σήμερα και την ομάδα που αλλάζει, υπάρχει… ανυπομονησία.

Μαζί με τις εξελίξεις για το γήπεδο χθες, είχαμε και την πρώτη προπόνηση. Λίγοι οι παίκτες που ξεκίνησαν, πολλές οι εκκρεμότητες. Σχεδόν όσες και την περασμένη εβδομάδα. Σίγουρα παραπάνω από όσες θα έπρεπε να ήταν. Η ελπίδα είναι την άλλη Δευτέρα, όπου ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στην Ολλανδία, η ομάδα να είναι πολύ καλύτερα διαμορφωμένη και όχι μόνο από την επιστροφή των διεθνών.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται να ξεκινήσει έχοντας τερματοφύλακα. Έχοντας επιτέλους λύσεις στα στόπερ, εκεί όπου ξεκάθαρα έγινε ζημιά με τον Κρέσπο που άλλαξε τα δεδομένα. Θα πρέπει να κλείσει το θέμα στα χαφ, μαζί και με τις ενισχύσεις στους μεσοεπιθετικούς που θα είναι αρκετές. Ο Κοτάρσκι αναμένεται, η ενδιαφέρουσα περίπτωση Κάργα που προέκυψε στα στόπερ προχωράει, ενώ σε αυτές τις θέσεις ο ΠΑΟΚ θα πρέπει πλέον να επενδύσει κάτι παραπάνω σε ποιότητα και εμπειρία. Του Σβααμπ «κούρασε» ενώ μεσοεπιθετικά χρειάζεται πολλή δουλειά.

Ευτυχώς (για μένα) υπάρχει Λουτσέσκου και θα καταφέρει ένας προς έναν, αλλά και όλους μαζί να τους φθάσει στο ταβάνι τους. Ο Ρουμάνος θα φθάσει και τη νέα ομάδα στο ταβάνι της. Το θέμα είναι πόσο ψηλό θα είναι αυτό, ανάλογα και με τη σύνθεση του ρόστερ κατά την περίοδο 2022-2023;

* Ο Κάργας ήταν εξαιρετικός στην πολύ καλά δουλεμένη ομάδα του ΠΑΣ που είχε για χρόνια και μεγάλη συνοχή. Ο ΠΑΣ που αμύνονταν σε κλειστούς χώρους. Τώρα (εφόσον κλείσει και τυπικά) θα τον δούμε και σε πιο ανοικτούς χώρους μια και ο ΠΑΟΚ παίζει πολύ πιο ψηλά.

* Οι προτάσεις για Τσόλακ και Ντόουγκλας ήταν και είναι 100% αναμενόμενες. Το θέμα είναι πώς οι ίδιοι θα αντιδράσουν μέσα στο γήπεδο αυτό το καλοκαίρι παίζοντας για τον ΠΑΟΚ μέχρι να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.