ΠΑΟΚ: Τιάγκο Ντάντας, ο κρυφός πόθος του Ζοσέ Μπότο πλησιάζει στην Τούμπα! (vids)

ΠΑΟΚ: Τιάγκο Ντάντας, ο κρυφός πόθος του Ζοσέ Μπότο πλησιάζει στην Τούμπα! (vids)

ΠΑΟΚ: Τιάγκο Ντάντας, ο κρυφός πόθος του Ζοσέ Μπότο πλησιάζει στην Τούμπα! (vids)

bet365

Προχωράει το φλερτ του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα για τον δανεισμό του Τιάγκο Φιλίπε Ολιβέιρα Ντάντας. Ποιος είναι ο 21χρονος Πορτογάλος χαφ που απασχολεί από τον περασμένο Γενάρη και έφτασε να παίξει στην Μπάγερν Μονάχου.

Ο Ζοσέ Μπότο έχει προχωρήσει τις επαφές με την Μπενφίκα για την απόκτηση του 21χρονου Πορτογάλου μέσου, Τιάγκο Φιλίπε Ολιβέιρα Ντάντας, που όλα δείχνουν ότι θα είναι κάτοικος Τούμπας για τον επόμενο χρόνο, με τη μορφή δανεισμού και οψιόν αγοράς από πλευράς ΠΑΟΚ.

Ένα από τα κορυφαία ταλέντα της τελευταίας φουρνιάς ποδοσφαιριστών, που βγήκαν από τις ακαδημίες της Μπενφίκα, ένας κεντρικός μέσος που του αρέσει να παίρνει μέτρα και στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου, δοκίμασε την τύχη του στην Μπάγερν Μονάχου και επέστρεψε στα πάτρια εδάφη για να αγωνιστεί πέρσι ως δανεικός στην Τοντέλα.

Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός (γεννημένος στις 24 Δεκέμβριου του 2000) «γυάλισε στο μάτι» του Μπότο από τον περασμένο χειμώνα, όταν ήθελε να τον φέρει δανεικό για έξι μήνες με οψιόν αγοράς αυτό το καλοκαίρι, ωστόσο προτίμησε να προχωρήσει στην αγορά του Φιλίπε Σοάρες, που παρεμπιπτόντως έχουν κοινό μάνατζερ, αν αυτό λέει κάτι...

Η σχεδόν τυφλή εμπιστοσύνη του Πορτογάλου αθλητικού διευθυντή δεν προέκυψε τυχαία, άλλωστε γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι οι «απόφοιτοι» της ακαδημίας του Seixal στη Λισαβόνα έχουν μάθει άψογα τα βασικά του αθλήματος. Εκεί ήταν για χρόνια. Το έζησε. Το είδε με τα ματάκια του. Το ξέρει καλά, ας πούμε, κι ο Νέλσον Ολιβέιρα. Από 15 ως τα 18 πέρασε από τους μικρούς της Μπενφίκα και εκεί διαμόρφωσε τον ποδοσφαιρικό χαρακτήρα του.

Ο Τιάγκο Φιλίπε Ολιβέιρα Ντάντας είχε βρεθεί την σεζόν 2020-21 στο Μόναχο και την Μπάγερν με τη μορφή δανεισμού. Ο «εκλεκτός» του Χάνσι Φλικ πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Bundesliga, αλλά δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί ποτέ στα υψηλά στάνταρ του γερμανικού συλλόγου (αγωνίστηκε δύο φορές τη φανέλα της πρώτης ομάδας και επτά της δεύτερης) γι’ αυτό και οι Βαυαροί δεν μπήκαν ποτέ στη διαδικασία αγοράς των δικαιωμάτων, αντί του ποσού των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ, επιστρέφοντας τον παίκτη στην Μπενφίκα.

Στο ρόστερ των Λουζιτανών δεν υπήρχε χώρος εξ ου και ο νέος δανεισμός, αυτή τη φορά στην Τοντέλα, με την οποία μέτρησε 34 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με 4 γκολ και 2 ασίστ.

Πήρε μεταγραφή στην Μπάγερν Μονάχου με... sms!

Οι Βρετανοί φημίζονται για τους υπερβολικούς χαρακτηρισμούς εξ ου και το «Πορτογάλος… Λούκα Μόντριτς», που κόλλησε δίπλα απ’ το όνομά του η «Sun» όταν το φθινόπωρο του 2018 ήρθε στο προσκήνιο το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Σίτι.

Τα «λαγωνικά» του Πεπ Γκουαρδιόλα είχαν χιλιοτσεκάρει την περίπτωση του Ντάντας, που εκείνη την εποχή θεωρούνταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στον κόσμο και μάλιστα είχε κερδίσει το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή στο Μουντιάλ U17.

Η Σίτι περίμενε να γίνει 18 ετών για να τον κάνει δικό της από την 1/1/2019, ωστόσο το ενδιαφέρον της σταμάτησε κάπου εκεί, με τα βρετανικά ταμπλόιντ να γράφουν ότι ανασταλτικός παράγοντας ήταν η ανάπτυξη του. Με ύψος μόλις 1,70μ. οι Άγλλοι περιμέναν να κερδίσει μερικά ακόμη εκατοστά τα επόμενα χρόνια, αλλά τελικά ο πρώτος προορισμός στο εξωτερικό ήταν το Μόναχο.

Ο Χάνσι Φλικ δήλωνε ερωτευμένος μαζί του. «Είχα γνωριστεί με τον προπονητή της Μπάγερν πριν από αρκετό καιρό. Πριν από περίπου έξι χρόνια τον είχαμε καλέσει για μια διάλεξη. Την ίδια περίοδο υπήρχε ένα τουρνουά, στο οποίο είδε αγωνιζόμενο τον Τιάγκο Ντάντας. Από τότε έγινε… οπαδός του, και πάντα ρωτούσε για αυτόν», είχε πει ο Ζοσέ Μπότο όταν το καλοκαίρι του 2020 η Μπάγερν αποκτούσε με τη μορφή δανεισμού από την Μπενφίκα τον 21χρονο μεσοεπιθετικό.

Μάλιστα ο δανεισμός του ολοκληρώθηκε αφού πρώτα χρειάστηκε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Μπενφίκα, Λουίς Φελίπε Βιέιρα, μέσω… sms, όπου έγραφε: «Αφήστε με να φύγω»! Στο ίδιο μήνυμά του προς τον Βιέιρα ο Ντάντας, έγραφε και κάτι ακόμα: «Είναι μια μοναδική ευκαιρία για μένα», κάπως έτσι έπεισε τον πρόεδρο των «Αετών» να ικανοποιήσει την επιθυμία του νεαρού Πορτογάλου άσου.

Από τον Νοέμβριο του 2019 όταν ανέλαβε αρχικά ως υπηρεσιακός προπονητής και μέχρι να αποχωρήσει τον Μάιο του 2021 για να αναλάβει την εθνική Γερμανίας, ο Φλικ είχε απαιτήσει από τη διοίκηση να του πάρει μόνο έναν παίκτη: Τιάγκο Ντάντας. Κανέναν άλλον!

Ας γνωριστούμε καλύτερα…

Στο Μόναχο γνώριζε ότι έπρεπε να περιμένει. Έπαιζε με τη δεύτερη ομάδα της Μπάγερν στο πρωτάθλημα της γ’ κατηγορίας, όμως παρέμενε σωματικά αδύναμος και το άλμα στην Bundelsiga μπορεί να ήταν απότομο. Μπροστά του είχε τους Κίμιχ, Γκορέτσκα και Τολισό. Ποιος απ’ όλους μπορούσε να μείνει έξω για να πάρει την ευκαιρία του ο μικρούλης από τη Λισαβόνα; Μάλλον, κανένας!

Το μεγαλύτερο προσόν του δεν ήταν οι ντρίμπλες και τα δυνατά πόδια. Η ευελιξία και η ικανότητα να αγωνιστεί με την ίδια επιτυχία σ’ όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής τον κάνουν ιδιαίτερο και ένα ξεχωριστό «πολυεργαλείο» στα χέρια κάθε προπονητή. Δυναμικός και ενεργητικός χαφ, ο Ντάντας έχει πολύ καλό εύρος στις πάσες, που του επιτρέπει να απλώσει το παιχνίδι, ενώ έχει την ικανότητα να υπαγορεύει τον ρυθμό του παιχνιδιού και να αλλάζει το παιχνίδι με ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του.

Το ότι μπορεί και τρέχει ασταμάτητα στη μεσαία γραμμή του επιτρέπει να κόβει τις αντίπαλες επιθέσεις με κρίσιμα κοψίματα. Ωστόσο το πιο έντονο στοιχείο που τον κάνει να διαφέρει είναι το γεγονός ότι μπορεί να μεταφέρει την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση εν ριπή οφθαλμού, καθιστώντας το ένα ισχυρό όπλο απέναντι σε ομάδες που παίζουν ψηλά άμυνα.

Άρωμα από ΠΑΟΚ

Με την U19 της Μπενφίκα την σεζόν 2018-19 είχε αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στην 6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Youth League. Ήταν εντυπωσιακός με γκολ και δοκάρι στο 3-0 των Λουζιτανών, ενώ φέτος βρέθηκε δύο φορές αντίπαλος της εθνικής ελπίδων στα προκριματικά του Euro U21.

Στο εμφατικό 0-4 των Πορτογάλων τον περασμένο Μάρτιο στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» αγωνίστηκε ως αμυντικός μέσος στο 4-4-2 σε σχήμα ρόμβου του Ρουί Ζορζ.

Στις 12 Ιουνίου η U21 της Πορτογαλίας επικράτησε (2-1) για δεύτερη φορά της ελληνικής ομάδας, με τον Ντάντας να είναι αρχηγός και βασικός σ’ ολόκληρο το 90λεπτο. Απέναντι του βρήκε τους Λύρατζη, Κούτσια, Ταλιχμανίδη, που δεν αποκλείεται να τους ξανασυναντήσει σύντομα αυτή τη φορά στην Τούμπα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα