Καθαρά ποδοσφαιρική επιλογή η παραμονή Βαλμπουενά

Καθαρά ποδοσφαιρική επιλογή η παραμονή Βαλμπουενά

Καθαρά ποδοσφαιρική επιλογή η παραμονή Βαλμπουενά

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta την παραμονή του Βαλμπουενά στον Ολυμπιακό.

Κάποιοι δεν περίμεναν ότι ο Ολυμπιακός θα ανανέωνε και φέτος το συμβόλαιο του Βαλμπουενά-λόγω της ηλικίας του, καθότι μιλάμε για παίκτη που το φθινόπωρο θα μπει στα 38 χρόνια του.

Κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι ο Ολυμπιακός περισσότερο τον κράτησε προκειμένου να τον ανταμείψει για τη φετινή παρουσία του και γενικά την παρουσία του αυτή την τριετία στην οποία φοράει τα «ερυθρόλευκα», ίσως και για να βοηθάει στ΄ αποδυτήρια, τα πιο νέα παιδιά, αλλά και γενικότερα.

Επί της ουσίας, όμως, η απόφαση να μείνει ο Βαλμπουενά στον Ολυμπιακό ήταν μία καθαρά ποδοσφαιρική επιλογή. Ο Ματιέ παίζοντας κατά βάση ως αλλαγή (στις 30 από τις 42 συμμετοχές του), μπόρεσε κι έβαλε την υπογραφή του σε μία μεγάλη σειρά αγώνων της ομάδας.

  • Στο 1-0 με τη Νέφτσι εντός έδρας έφτιαξε το μοναδικό γκολ.
  • Στο 1-0 με τη Νέφτσι εκτός έδρας επίσης έφτιαξε το μοναδικό γκολ.
  • Στο 3-0 με την Σλόβαν εντός έδρας δημιούργησε και τα τρία γκολ!
  • Στο 2-2 με την Σλόβαν εκτός έδρας δημιούργησε το πρώτο γκολ
  • Στο 2-1 με την Άντβερπ εντός έδρας μπήκε στο 76’ με το που ισοφάρισαν οι Βέλγοι και ο Ολυμπιακός κέρδισε με γκολ στο 87’.
  • Στο 2-1 με τη Λαμία εκτός έδρας έφτιαξε το πρώτο γκολ.
  • Στο 2-1 στα Γιάννινα εκτός έδρας από δική του εκτέλεση φάουλ ο Εμβιλά έφτιαξε το νικητήριο γκολ.
  • Στο 2-1 με τον Παναιτωλικό εκτός έδρας ο ίδιος κέρδισε το πέναλτι για το νικητήριο γκολ.
  • Στο 1-0 με τη Φενέρμπαχτσε εντός έδρας μπήκε στο 68’ στο 0-0 κι ο Ολυμπιακός κέρδισε με γκολ στο 90’
  • Στο 2-1 με το Βόλο εντός έδρας πέτυχε ο ίδιος το νικητήριο γκολ στο 90’

marinakis

  • Στο 2-0 με το Λεβαδειακό εντός έδρας δημιούργησε το πρώτο γκολ.
  • Στο 1-2 από τον Παναιτωλικό εκτός έδρας έφτιαξε το μοναδικό γκολ.
  • Στο 3-1 με τον Παναιτωλικό εντός έδρας ο ίδιος άνοιξε το σκορ.
  • Στο 1-0 με την ΑΕΚ εντός έδρας δημιούργησε το μοναδικό γκολ στο 84’.
  • Στο 1-0 με το Βόλο εκτός έδρας ο ίδιος σκόραρε το μοναδικό γκολ.
  • Στο 5-1 με τον Αστέρα εντός έδρας έφτιαξε το πρώτο γκολ.
  • Στο 2-1 με τον Άρη εντός έδρας μπήκε αλλαγή με το που ισοφάρισε ο Άρης κι ο Ολυμπιακός κέρδισε με γκολ στο 85’.
  • Στο 3-2 με τον ΠΑΣ εντός έδρας μπήκε αλλαγή με το που ισοφάρισε ο ΠΑΣ κι ο Ολυμπιακός κέρδισε με γκολ στο 97.
  • Στο 3-2 με την ΑΕΚ εκτός έδρας έφτιαξε το δεύτερο γκολ.

Μιλάμε για 19 αγώνες στους οποίους ο Βαλμπουενά βοήθησε τον Ολυμπιακό. Δεν είναι καθόλου λίγοι. Ρωτήστε τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟ αν θα ήθελαν να έχουν ένα παίκτη να τους έχει δώσει λύσεις σε 19 παιχνίδια…

valbuena

Προσέξτε: υπήρξαν και αρκετά άλλα παιχνίδια στα οποία ο Ματιέ δεν βοήθησε. Π.χ. τα δύο με τη Λούντογκορετς και δύο με τον ΠΑΟ. Η, μπήκε αλλαγή και ο Ολυμπιακός έχασε στο 90’ από την Άιντραχτ 1-2 ενώ ήταν 1-1…έφερε 1-1 στα Γιάννινα ενώ όταν μπήκε κέρδιζε 1-0 (πλέι οφς)…έχασε 1-2 από τον Άρη στο Χαριλάου ενώ μπήκε στο 1-1…

Γενικά, όμως, δεν συγκρίνονται η θετική προσφορά του με τις όποιες όχι καλές εμφανίσεις του. Και μπορεί να μην ξέρουμε τι θα κάνει τη νέα σεζόν ο Ματιέ, όμως ασφαλώς και ξέρουμε τι έκανε τη φετινή σεζόν (παρεμπιπτόντως ήταν καλύτερος από την περσινή!) και δεν μπορούμε να τα αγνοήσουμε. Ούτε τα αγνόησαν ο Ολυμπιακός κι ο Πέδρο μαρτίνς.

Η δε καταγραφή δεδομένων αποδεικνύει ότι η επιλογή της παραμονής του ήταν καθαρά ποδοσφαιρική.

Άσχετο: Έλειπε από τον Ολυμπιακό λίγο παραπάνω δημιουργία, παραγωγή, γκολ. Ένα κενό που θέλει να το καλύψει με έναν Μπραζιλέιρο, καλό…

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.