Παπαναστασίου στο Gazzetta: «Οι γονείς το μεγαλύτερο πρόβλημα στις Ακαδημίες»

Παπαναστασίου στο Gazzetta: «Οι γονείς το μεγαλύτερο πρόβλημα στις Ακαδημίες»

Παπαναστασίου στο Gazzetta: «Οι γονείς το μεγαλύτερο πρόβλημα στις Ακαδημίες»

bet365

Μέσω του Gazzetta, ο Γενικός Διευθυντής Ακαδημιών του Ιωνικού, Παναγιώτης Παπαναστασίου στάθηκε στη δουλειά που γίνεται στη Νίκαια στις μικρές ηλικίες, ενώ δεν παράβλεψε να αναφερθεί στα προβλήματα που υπάρχουν σε αναπτυξιακό επίπεδο.

Ο Παναγιώτης Παπαναστασίου, ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για το οικοδόμημα του Ιωνικού στις αναπτυξιακές ηλικίες, μίλησε στο Gazzetta για τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα της Νίκαιας και στάθηκε στο μεγαλύτερο πρόβλημα στις Ακαδημίες που δεν είναι άλλο από τους ίδιους τους γονείς.

Οι δηλώσεις του στο Gazzetta:

Ο Ιωνικός επέστρεψε στη Super League και μαζί μ' αυτόν, είδαμε ότι επέστρεψαν και τα τμήματα της Ακαδημίας του σε πολύ υψηλό επίπεδο. Πείτε μας για τη δουλειά που γίνεται στις αναπτυξιακές ηλικίες.

Από την ημέρα που ανέλαβα έπιασα αμέσως δουλειά. Βρηκα μια Ακαδημία να λειτουργεί σε καθεστώς τοπικού πρωταθλήματος. Για αρχή έγιναν κάποιες βασικές αλλαγές όπως ότι οι γονεις κρατήθηκαν σε μια απόσταση λογική για την ομάδα με αποτέλεσμα να δουλεύει καλύτερα η σχέση προπονητή - αθλητή και σιγά σιγά αυτό έφερε θετικό αποτέλεσμα για την εικόνα της Ακαδημίας. Ολοι οι προπονητές πλέον είναι διπλωματούχοι και για τις μικρές ηλικίες είναι και παιδαγωγοί. Και η πραγματική δουλειά θα φανεί την φετινή χρονιά.

Ποιο είναι το όραμά σας για την Ακαδημία;

Το όραμά μου για την Ακαδημία είναι να μπουν οι σωστές βάσεις από τις πιο μικρές ηλικίες, να αποκτήσουν όλα τα παιδιά - αθλητές αθλητική παιδεία και σταδιακά να ανεβαίνουν επίπεδο, με αποτέλεσμα να είναι πιθανοί παίκτες της μεγάλης ομάδας. Αυτος είναι και ο κύριος στόχος μου για τα τμήματα της Ακαδημίας.

α

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να διαχειριστείς τη ψυχολογία ενός παιδιού;

Η ψυχολογία ενός παιδιού είναι καθαρά θέμα του προπονητή ώστε να μπορέσει να "διαβασει" και να διαχειριστεί ανάλογα την προσωπικότητα του αθλητη για να μπορεί να αποδίδει τα μέγιστα. Σίγουρα δεν είναι καθόλου εύκολο.

Πέρυσι είδαμε από την Ακαδημία σας ένα πολύ ενδιαφέρον δείγμα δουλειάς. Φέτος τι να περιμένουμε;

Με τις αλλαγές προπονητών με διπλώματα, που προανέφερα, είναι φανερό ότι το αποτέλεσμα θα φανεί τη φετινή σεζόν και στόχος μας είναι να πρωταγωνιστησουμε σε όλες τις ηλικίες.

Ποια πιστεύετε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα στα τμήματα ανάπτυξης στην Ελλάδα;

Τα προβλήματα ανάπτυξης στις ακαδημίες της Ελλάδας είναι οι περιορισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, οι δημόσιες σχέσεις (μανατζερ) και οι ίδιοι οι γονείς που δυστυχώς γίνονται, χωρίς να το θέλουν, οι ίδιοι προπονητές.

Κλείνοντας θα θέλατε να μας δώσετε το στίγμα της δουλειάς σας;

Ένα ακόμα από τα μυστικά της επιτυχίας από τη στιγμή που ανέλαβα είναι ότι ακολουθώ πιστά τα βήματα της οικογένειας Τσιριγώτη τα οποία είναι απλά: Αφοσίωση στην ομάδα, είμαστε όλοι μας μια οικογένεια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα