ΑΕΚ: Ο Ναλιτζής, η δουλειά του και η στάση αναμονής...

ΑΕΚ: Ο Ναλιτζής, η δουλειά του και η στάση αναμονής...

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Ο Ναλιτζής, η δουλειά του και η στάση αναμονής...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για το νέο πρόσωπο στο ποδοσφαιρικό τμήμα της Ένωσης, τη μεταγραφική περίοδο και πως (και γιατί) εξελίσσεται στην Ένωση και έχει ένα υστερόγραφο.

Στα μέσα Ιουνίου και εννοείται πως η κουβέντα φουντώνει στις παρέες των φιλάθλων – οπαδών για τις ομάδες τους. Είμαστε σε εκείνη τη περίοδο όπου εδώ και χρόνια όλοι ασχολούνται με τα μεταγραφικά και μάλιστα σε επίπεδο να επιδιώκουν να μάθουν τον ακριβή αριθμό προσθηκών και αλλαγών στην εκάστοτε ομάδα. Την αγαπημένη τους ντε... Εδώ και κάποια χρόνια συμβαίνει αυτό αφού οι ελληνικές ομάδες απέτυχαν σε απόλυτο βαθμό στην Ευρώπη και ξεκινούν τις σεζόν τους από τα μέσα Ιουλίου. Για τον λόγο αυτό ένα μήνα πριν οφείλουν να έχουν κάνει και κινήσεις για να δημιουργήσουν προοπτική για ομάδα!

Πίσω στις αρχές της δεκαετίας του 2000, κοινώς 20 χρόνια πίσω και κάτι, οι ομάδες φούλαραν για τις προσθήκες τους και τις σημαντικές μεταγραφές τους τον Αύγουστο, τέλη Ιουλίου έως μέσα Αυγούστου και στο τέλος του τελευταίου μήνα του καλοκαιριού επεδίωκαν το όποιο ΜΠΑΜ μπορούσαν. Διότι τότε είχαν τη δυνατότητα να προχωρήσουν και σε πραγματικά σημαντικές προσθήκες με ποδοσφαιριστές που προκαλούσαν πανικό ενθουσιασμό στους φίλους της κάθε ομάδας και δη των τριών μεγάλων: Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ.

Οι εποχές άλλαξαν μαζί τους και τα δεδομένα. Οι φίλαθλοι και οπαδοί της κάθε ομάδας έχουν μπει στην ίδια διαδικασία γιατί γνωρίζουν σε ένα σχετικά καλό βαθμό -άλλοι σε καλύτερο και από όσους ασχολούνται καθημερινά- το πώς πρέπει να λειτουργήσει μια ομάδα στον σχεδιασμό της προκειμένου να είναι έτοιμη όταν αυτό απαιτηθεί! Έτσι από το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου -και νωρίτερα- αρχίζει η... πίεση των οπαδών προς τη διοίκηση για την ενίσχυση της ομάδας τους εκεί που πονάει. Ειδικά όταν υπάρχει ευρωπαϊκή προοπτική στο... δρόμο τους και πρέπει να είναι έτοιμες όλες για να ανταποκριθούν.

Ας γίνω τώρα περισσότερο συγκεκριμένος και να πάμε στην ΑΕΚ. Ο κόσμος της Ένωσης τούτη την εποχή τηρεί στάση αναμονής... Περιμένει να διαπιστώσει αν υπάρχει λόγος και προκύπτει δικαιολογία για να ικανοποιηθεί και ενθουσιαστεί για την επόμενη σεζόν για την αγαπημένη του ομάδα. Προσοχή δεν αναφέρομαι μόνο στο μικρό αριθμό που εκφράζεται μέσα από σχόλια σε media στο διαδύκτιο, ή με αντιδράσεις στα social media και πάει... γράφοντας. Αλλά για τους πολλούς, τη τρελά συντριπτική πλειοψηφία που δεν ασχολείται όπως επιβεβαιώνουν οι έρευνες να επικοινωνούν τα θέματά τους για την ομάδα τους μέσα από προσωπικά προφίλ μέσων κοινωνικής δικτύωσης και γενικά μέσω του διαδικτύου.

Στο... περίμενε ο ΑΕΚτζής για να κρίνει

a

Ο Ενωσίτης περιμένει λοιπόν να δει τι θα πράξει η διοίκηση της ομάδας και ο Δημήτρης Μελισσανίδης σχετικά με τη δημιουργία -επιτέλους- ενός ανταγωνιστικού γκρουπ. Γνωρίζει και αναγνωρίζει ότι ακόμη είναι νωρίς όντως για την ΑΕΚ. Όπως σημείωνε και υπογράμμιζε πέρυσι πριν τα ματς με την Βελέζ (και σωστά όπως αποδείχτηκε) ότι ήταν λανθασμένη σε απόλυτο βαθμό η λογική «δεν παίρνουμε παίκτες, αυτούς τους έχουμε και με όσους είναι να φύγουν» με αποτέλεσμα φυσικά οι «κομμένοι» να παίξουν και να αποκλειστούν και η ΑΕΚ να... υποφέρει!

Έχοντας μια σεζόν πίσω της άθλια σε επίπεδο εικόνας και επίτευξης στόχων, ο ΑΕΚτζής περιμένει μεν, δεν ελπίζει σε πολλά δε... Υπάρχει μια κατ' αρχήν σχετική ικανοποίηση για το γεγονός ότι προέκυψαν κάποιες αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν εννοώ φυσικά τον «Μήτσι» (ή τον Δημάτο). Νέος αθλητικός διευθυντής με υπέροχο backround στον Ενωσίτη, αλλαγή και στον τεχνικό διευθυντή με ένα πρόσωπο που 'χει δουλέψει αρκετά τη θέση στο παρελθόν, νέος προπονητής με βαρύ ονοματεπώνυμο και ισχυρή προσωπικότητα του ποδοσφαίρου...

Δεν είναι λίγα. Αντίθετα ο ΑΕΚτζής αναγνωρίζει ότι είναι σημαντικά για να γίνει μία μεγάλη νέα αρχή και να ξεκινήσει να δουλεύει η ομάδα σε μια σωστή ποδοσφαιρική βάση υπό ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν το αντικείμενο και θα αποφασίζουν εκείνοι για το αγωνιστικό και όχι άσχετοι με αυτό. Όπως αποδείχτηκε ότι συνέβαινε το προηγούμενο διάστημα. Ωστόσο έχουν ακόμη -και θα έχουν για καιρό- αρκετές επιφυλάξεις και αυτό είναι απόλυτα δικαιολογημένο σαν γεγονός αφού έχει να κάνει με όσα έχουν ζήσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Για τον λόγο αυτό άλλωστε υπάρχει στάση αναμονής.

Αναγνωρίζουν διότι το ξέρουν καλά ότι είναι νωρίς για μια ομάδα που πρέπει να είναι έτοιμη στις 20 Αυγούστου και είμαστε μόλις μέσα Ιουνίου. Αλλά τονίζουν το αυτονόητο: με νέο προπονητή απαιτείται στο βασικό στάδιο προετοιμασίας να έχει το μεγαλύτερο μέρος των μεταγραφών για να δουλέψει σωστά και όχι όπως πέρυσι οι σημαντικοί να 'ρθουν στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου όπου θα απαιτηθεί επιπλέον χρόνος για προσαρμογή και επαφή με το υπόλοιπο γκρουπ. Επίσης αναγνωρίζει ότι είναι αδύνατο μέσα Ιουλίου να 'χει ολοκληρώσει τις μεταγραφές της σε απόλυτο βαθμό!

Η προσθήκη Ναλιτζή και το αντικείμενο εργασίας του!

a

Μπορεί λοιπόν να είμαστε σε φάση αναμονής σχετικά με τις προσθήκες για την ΑΕΚ αλλά σε ότι αφορά την ενίσχυση του ποδοσφαιρικού τμήματος στη στελέχωσή του αυτές συνεχίζονται. Το γεγονός ότι είμαστε στο... περίμενε για τις μεταγραφές δεν σημαίνει ότι έχουν αλλάξει οι ανάγκες για δίδυμο βασικών στόπερ, για δυο συν ένα χαφ ανάλογα με το τι θα θέλει να παίξει ο προπονητής, για φορ και για αντι-Άμραμπατ. Από κει και πέρα για οτιδήποτε προκύψει σε επίπεδο αναγκών αν δει και διαπιστώσει ο Αλμέιδα ότι κάποιος, ή κάποιοι, δεν του κάνουν.

Τελευταία προσθήκη για την Ένωση και το ποδοσφαιρικό της τμήμα (στα Σπάτα) είναι ο Δημήτρης Ναλιτζής σε ρόλο team manager ο οποίος έχει υπηρετήσει το συγκεκριμένο πόστο στον Πανιώνιο. Επειδή από την ώρα που ανακοινώθηκε ο συγκεκριμένος πρώην ποδοσφαιριστής ακούω λίγο... παλαβά πράγματα σχετικά με τη δουλειά που πρέπει να κάνει κάποιος στο συγκεκριμένο πόστο (δεν είναι ο ρόλος που είχε ο Βασίλης Δημητριάδης αφού ο τελευταίος ήταν διευθυντής λειτουργίας ποδοσφαιρικού τμήματος) επιτρέψτε μου να υπενθυμίσω ένα – δυο πραγματάκια...

Το θυμήθηκα ξανά χθες από ένα μήνυμα φίλου μου. Ο team manager πρέπει να είναι ένας άνθρωπος που φιλοξενεί και υποδέχεται όλους τους τρίτους με σεβασμό (διαιτητές, αντιπάλους, όλους). Ο οποίος συντονίζει τους ανθρώπους που επιλύουν προβλήματα στην καθημερινότητα των ποδοσφαιριστών προκειμένου να μην έχουν άλλα ζητήματα να τους απασχολούν πέρα από το αντικείμενό τους, το ποδόσφαιρο. Οφείλει να ενημερώνει τον προπονητή για τα προβλήματα της καθημερινότητας και να γνωρίζει άριστα τους κανόνες διεξαγωγής των διοργανώσεων. Να προσέχει να έχουν οι ποδοσφαιριστές τα καλύτερα ως παροχές και φυσικά να εγκλιματίζει αυτούς (τους ποδοσφαιριστές) στην καθημερινότητα και όχι στον σύλλογο (αυτό είναι αντικείμενο και υποχρέωση άλλου).

Αυτά που στην ΑΕΚ έχει κάνει εξαιρετικά και αλάνθαστα μόνο ένας: ο Ντίνος Παπαποστόλου... Κανείς άλλος πριν και έπειτα από αυτόν δεν έχει ανταποκριθεί τόσο ΑΡΙΣΤΑ στον ρόλο του! Τα υπενθυμίζω διότι διαβάζω ότι «θα έπρεπε να είναι κάποιος να μη μασάει τα... Να μπαίνει Φάληρο και να τα... σέρνει» και άλλες τέτοιες βλακείες και αούα... Αν ο Δημήτρης Ναλιτζής τα κάνει αυτά αρκούν και περισσεύουν (και έχω ακούσει καλά λόγια από Νέα Σμύρνη)...

Υγ: Δίπλα στον αρχηγό τους νωρίς – νωρίς το πρωί και στον αγώνα του βρέθηκαν (πολλά) η αλήθεια είναι μέλη της μεγαλύτερης οργάνωσης οπαδών, της Original 21, όπου με αυτόν τον τρόπο έδωσαν επιπλέον δύναμη στον Δημήτρη Χατζηχρήστο για να συνεχίσει τη δική του μάχη που αφορά την υγεία του. Ήταν εκεί, πολλοί, από τις 07:21 το πρωί, στο Ιπποκράτειο και έκαναν ένα υπέροχο πασίγιο την ώρα που ο Δημήτρης περνούσε την πόρτα του νοσοκομείου... Λογικό να είναι εκεί, στο πλευρό του, δίπλα του τα παιδιά του. Διότι μιλάμε για το κορυφαίο οπαδικό κίνημα στην Ελλάδα με πρωτοφανή και τέλεια οργάνωση που δημιουργήθηκε από εκείνον και μόνο και γιγάντωσε την ΑΕΚ και το οπαδικό της (ανύπαρκτο πριν από αυτόν) status ξεπερνώντας για πλάκα αντίστοιχες προσπάθεις Ολυμπιακών και Παναθηναϊκών... Μακάρι να πάνε όλα καλά και πάλι υπέροχη η κίνησή τους για πολλοστή φορά δίχως να το φωνάξουν, να το διαφημίσουν στα Μέσα και να το επικοινωνήσουν γενικά...

a

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...