Η Μπάγερν, ο Ολυμπιακός και η δεξαμενή του ελληνικού πρωταθλήματος

Η Μπάγερν, ο Ολυμπιακός και η δεξαμενή του ελληνικού πρωταθλήματος

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta δέκα πράγματα με αφορμή το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Αμπουμπακάρ Καμαρά του Άρη.

Ο Νο 1 μεταγραφικός κανόνας της Μπάγερν Μονάχου είναι ο εξής: Μαζεύει ό,τι καλύτερο υπάρχει από τη Γερμανία και μετά κοιτάζει να δει τι θα κάνει από το εξωτερικό.

Κι επειδή δεν πρέπει να υποτιμάμε τους κανόνες που έχει μία Μπάγερν Μονάχου, είμαστε υποχρεωμένοι να παρατηρήσουμε ότι εδώ και κάποια χρόνια ο Ολυμπιακός μόνο αυτό δεν κάνει, να μαζεύει ό,τι το καλύτερο από την εγχώρια αγορά-κι αναφέρομαι και σε Έλληνες και σε ξένους παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα. με συνέπεια, κι επί της ουσίας, να έχει μόνο έναν τέτοιο παίκτη αυτή την στιγμή στο ρόστερ του, τον Μασούρα από τον Πανιώνιο, άντε και τρίτο γκολκίπερ τον Κρίστινσον από τη Λάρισα…

Ο Μαρτίνς κι ο Μοντέστο, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, δεν την «βλέπουν» τόσα χρόνια την ελληνική αγορά, οπότε έχει ενδιαφέρον η μελέτη που κάνει φέτος ο Ολυμπιακός για τις περιπτώσεις του Αμπουμπακάρ Καμαρά (κυρίως) και του Μαντσίνι (δευτερευόντως). Άλλωστε, ο Άρης γενικά έχει καλούς παίκτες. Και τον κεντρικό μέσο Εντιαγέ, και τους στόπερ Μπράμπετς και Φαμπιάνο και τον δεξιό μπακ Σούντγκρεν, για να μνημονεύσουμε κάποιους.

Κι ο Αστέρας Τρίπολης έχει καλούς παίκτες, όπως τον επιθετικό Σονί και τον αριστερό μπακ Άλβαρες, νομίζω κι ένα-δύο ακόμη. Κι ο Περέα του ΠΑΣ μια χαρά κυνηγός. Ο Άοσμαν του Ιωνικού μια χαρά δημιουργικός μέσος. Ο Λουίζ Φιλίπε του ΟΦΗ μια χαρά σκόρερ. Όπως κι ο Φαν Βέερτ του Βόλου. Και φυσικά ο Κουλούρης. Εμένα μου αρέσει κι ο αμυντικός χαφ Φλόρες του Παναιτωλικού. Υπάρχουν δύο παικτάκια, ο πλέι μέικερ Μεντόζα του Παναιτωλικού κι ο εξτρέμ Φερνάντες του Βόλου, με αριστερό πόδι-φαρμάκι. Ο δε Λένις του Ιωνικού είναι έξοχος διεμβολιστής.

Perea

Ξέρω ξέρω, απ΄ όλους αυτούς, «παίζει κανείς στον Ολυμπιακό;». Μα εκεί είναι η μαγκιά του προπονητή και του υπεύθυνου σκάουτινγκ, να έχουν το μάτι να διακρίνουν ποιος κάνει και ποιος δεν κάνει για τον Ολυμπιακό. Το σίγουρο είναι ότι άμα τους υποτιμάμε όλους από το ελληνικό πρωτάθλημα, δεν κάνουμε καλά. Του κακόπεσε δηλαδή του ΠΑΟΚ που αγόρασε τον Λημνιό 1,2 εκ. Ευρώ από τον Ατρόμητο και τον πούλησε 3,3 εκ. Ευρώ; Η, κακόπεσε στην ΑΕΚ ο Μπακασέτας; Καλά δεν πάνε στον ΠΑΟ ο Κώτσιρας από τον Αστέρα κι ο Βέλεθ από τον Άρη; Ακόμη κι ο Ιωαννίδης.

Η γνώμη μου είναι ότι πάντοτε υπάρχουν καλοί παίκτες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μπορεί άλλοτε να υπάρχουν πολύ καλοί κι άλλοτε απλά καλοί, αλλά πάντοτε υπάρχουν. Το ζητούμενο είναι να έχεις πρώτον την θέληση και δεύτερον τη διορατικότητα. Η δεξαμενή αυτή δεν είναι κακή.

Από αυτή τη δεξαμενή, άλλωστε, ο Μαυροπάνος πήρε μεταγραφή τώρα στην Στουτγκάρδη από την Άρσεναλ. Ο Δουβίκας έβαλε φέτος εννιά γκολάκια στην Ολλανδία κλπ, κλπ.

Άσχετο: Βγήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου και δήλωσε για την εκλογή του Μπαλτάκου στην προεδρία της ΕΠΟ: «…Επειδή όλοι γνωριζόμαστε, η κυβέρνηση έχει σοβαρές επιφυλάξεις για το αν αυτή η επιλογή μπορεί να συνδράμει ουσιαστικά και συμβολικά στην εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και απαλλαγής του από μια σειρά στρεβλώσεων που το ταλαιπωρούν και το βασανίζουν χρόνια».

Κάτι είναι κι αυτό, που βγήκε η κυβέρνηση και είπε κάτι, μόνο που θα είχε πολύ μεγαλύτερη ουσία αν μία τέτοια δήλωση γίνονταν ΠΡΙΝ τις εκλογές κι όχι εκ των υστέρων.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.