Ποια είναι η πιο κρίσιμη μεταγραφή του ΠΑΟΚ;

Ποια είναι η πιο κρίσιμη μεταγραφή του ΠΑΟΚ;

Ποια είναι η πιο κρίσιμη μεταγραφή του ΠΑΟΚ;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ και επικεντρώνει στη μία θέση όπου η επιλογή δείχνει και είναι πάρα πολύ κρίσιμη.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ γνωρίζει το μεταγραφικό πλάνο που έχει εκπονηθεί από την ιδιοκτησία, την ΠΑΕ, τον τεχνικό διευθυντή και τον προπονητή της ομάδας. Συμφωνείς-διαφωνείς, αισιοδοξείς ή όχι, έχεις μία εικόνα τι περίπου να περιμένεις αυτό το καλοκαίρι.

Για όσους «έχασαν επεισόδια» θυμίζω για άλλη μία φορά τις βασικές αρχές του πλάνου:

1) Πολλές αλλαγές που θα φθάσουν στο 30-40% του ρόστερ. Άρα περιμένουμε από 8 έως και 12 μεταγραφές, ανάλογα και πόσοι θα φύγουν από τους παλιούς.

2) Μεγάλη προσπάθεια για ηλικιακή ανανέωση, αφού η συντριπτική πλειοψηφία όσων αποκτηθούν θα είναι μεταξύ 22-26 ετών

3) Οι παίκτες που θα αποκτηθούν θα έρχονται από γεμάτες χρονιές, δεν θα είναι ανενεργοί και θα έχουν ήδη μία πορεία-προϋπηρεσία στα πρωταθλήματα των χωρών τους.

4) Ο ΠΑΟΚ θα δώσει χρήματα για να κάνει μεταγραφές νέων παικτών, αλλά δεν φαίνεται ότι θα δώσει μεγάλα ποσά σε συμβόλαια και ετήσιες αποδοχές.

5) Μέσα στο πλάνο είναι και η ανάγκη να κλείσει το 80-90% των μεταγραφών έως τα τέλη Ιουνίου.

Όλα τα παραπάνω θα υλοποιηθούν με στόχο τις αγωνιστικές αλλά και τις οικονομικές επιτυχίες, οι οποίες θα έρθουν με την ενδεχόμενη υπεραξία που ενδεχομένως θα πάρουν στο μέλλον οι νέοι παίκτες.

Έτσι απλά και ξεκάθαρα όλοι έχουν μία σχετική εικόνα για το τι πρέπει να περιμένουν, εφόσον οι άνθρωποί της ομάδας τηρήσουν αυτές τις βασικές αρχές, κάτι που έτσι όπως τους ακούω, θεωρώ ότι θα το κάνουν. Θα πετύχουν στην μετέπειτα υλοποίηση των αγωνιστικών ΚΑΙ οικονομικών στόχων που μπαίνουν; Ποιος μπορεί να το ξέρει αυτό;

Η ΠΙΟ ΚΟΜΒΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Ας μπούμε όμως πιο βαθειά στα μεταγραφικά δεδομένα και στις αλλαγές που θα κάνει ο ΠΑΟΚ... Ναι το παραδέχομαι! Πριν λίγες μόνος ημέρες (και μετά από όλα όσα έγραφα μέσα στη χρονιά) έκανα αφιέρωμα στη γραμμή των μεσοεπιθετικών, εκτιμώντας ότι εκεί πρέπει να γίνουν οι πιο πολλές αλλαγές, εκεί χρειάζονται οι καλύτερες και πιο στοχευμένες ποιοτικές κινήσεις, ίσως-ίσως και κάποια οικονομική υπέρβαση. Δεν αλλάζω τίποτα από τα αναγραφόμενα, αλλά… Το ξανασκέφτηκα. Μαζί με τις μεγάλες ποιοτικές ανάγκες που δεδομένα υπάρχουν στις τρεις θέσεις πίσω από τον φορ, στο ίδιο επίπεδο κρισιμότητας σε αυτό το μεταγραφικό καλοκαίρι, βάζω και την επιλογή ή τις επιλογές τερματοφυλάκων.

Κατ αρχάς είναι γνωστό ότι ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε τον Πασχαλάκη του οποίου ο κύκλος έκλεισε από την ομάδα, ενώ ταυτόχρονα τελείωσε το συμβόλαιο του Ζίβκο Ζίβκοβιτς που δεν είναι σίγουρο ότι θα αποχωρήσει. Η απόφαση να μην συνεχιστεί η συνεργασία με τον Πασχαλάκη χωρίς καν να του γίνει συγκεκριμένη πρόταση ήταν πολύ σημαντική.

Το γεγονός από μόνο του έβγαλε μία μεγάλη αποφασιστικότητα από πλευράς ΠΑΟΚ που μετά από πολλά χρόνια αλλάζει βασικό τερματοφύλακα. Εδώ είμαστε! Κάθε μεγάλη ομάδα πρέπει να έχει μεγάλο τερματοφύλακα ο οποίος οφείλει να δίνει βαθμούς, τερματοφύλακα ο οποίος τώρα τελευταία έχει υποχρέωση να συμμετέχει ακόμη και στη σωστή ανάπτυξη από πίσω.

Από εκεί και πέρα ο τερματοφύλακας είναι ένας σε κάθε ενδεκάδα, το λάθος του μετράει-κοστίζει πολύ, ο νέος γκολκήπερ θα έχει στραμμένα όλα τα βλέμματα επάνω του… Τέλος πάντων δεν χρειάζονται και πολλά επιχειρήματα για να τονίσουμε τη σημασία αυτής της επιλογής του ΠΑΟΚ, την οποία τελικά τη βάζουμε στην ίδια μοίρα ίσως και λίγο παραπάνω σε σχέση με τις επιλογές στη μεσοεπιθετική γραμμή.

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Πέρα από το έναν εκλεκτό του ΠΑΟΚ που όλοι περιμένουν να δουν ( ο 23χρονος Κροάτης Ντομινίκ Κοτάρσκι είναι το φαβορί) βασικό θέμα που τίθεται είναι η ηλικία. Μπορεί άραγε η ανανέωση και οι επιλογές 23χρονων-25χρονων να αφορούν και τον τερματοφύλακα, για τον οποίο υπάρχει η γενική αίσθηση ότι στη μεγάλη ομάδα (με την τεράστια πίεση για επιτυχίες) πρέπει να είναι πιο μεγάλος, ένας αρχηγός, μία ισχυρή προσωπικότητα με προϋπηρεσία και πολλές παραστάσεις που θα τον βοηθούν να ξεπερνάει τις δυσκολίες της θέσης;

Στον ΠΑΟΚ επιμένουν πώς… ναι, ακόμη και εκεί στο τέρμα, την επιλογή δεν την κρίνει η ηλικία που μπορεί να είναι στα στάνταρ των 22-26 ετών! Προτάσσουν την ποιότητα, τη φιλοδοξία και τα χαρακτηριστικά, στα οποία το καλό παιχνίδι με τα πόδια έχει ξεχωριστή σημασία. Ο Μποτο μάλιστα ο οποίος πήγε στη Μπενφίκα Έντερσον, Όμπλακ, Βλαχοδήμο, έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει αυτή η επιλογή, μέσα στα οποία απαραίτητη ΔΕΝ είναι η πιο μεγάλη ηλικία και εμπειρία!

Ό τι και αν ψάχνουν πάντως, όποιον και αν έχουν βρει (ο Κοτάρσκι είναι ο εκλεκτός αλλά δεν έχει κλείσει) όποια χαρακτηριστικά και αν έχει, είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η μεταγραφή πρέπει να στηριχθεί, πρέπει να πετύχει. Η θέση έχει ιδιαιτερότητες και εκτός όλων των άλλων θα χρειαστεί υπομονή και επιμονή, ειδικά μετά τα λάθη που θα γίνουν, κάτι αναπόφευκτο για τη θέση. Κάπως έτσι η αγωνία για την επιλογή, αλλά και για την πορεία του νέου τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ είναι και θα είναι πολύ μεγάλη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.