Ο Ολυμπιακός, η Αγγλία κι ο Μαρινάκης

Ο Ολυμπιακός, η Αγγλία κι ο Μαρινάκης

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta πέντε πράγματα για τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη, με αφορμή την ιστορική επιτυχία της Φόρεστ.

Η μοίρα (και) στο ποδόσφαιρο είναι μεγάλο πράγμα. Λες και είναι γραφτό για τον Βαγγέλη Μαρινάκη να ζει στην Αγγλία τις πιο έντονες στιγμές του στο ποδόσφαιρο…

19 Μαρτίου 2014 Μάντσεστερ-Ολυμπιακός 3-0. Ο πρωταθλητής Ελλάδας έχοντας κερδίσει 2-0 στο πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη την θρυλική Γιουνάιτεντ, χάνει χρυσή ευκαιρία να προκριθεί στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με την ήττα του στη ρεβάνς στο Μάντσεστερ, έχοντας απέναντι του τον Φαν Πέρσι, αλλά και μία καταδικαστική διαιτησία, του Ολλανδού Κάιπερς…

29 Σεπτεμβρίου 2015 Άρσεναλ-Ολυμπιακός 2-3. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός κερδίζει επί αγγλικού εδάφους και δη την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ…

27 Φεβρουαρίου 2020 Άρσεναλ-Ολυμπιακός 1-2. Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός δεν κερδίζει απλά μέσα στο Λονδίνο, αλλά με το γκολ στο 119’ αποκλείει την αγγλική ομάδα και προκρίνεται στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

6 Αυγούστου 2020 Γουλβς-Ολυμπιακός 1-0. Με ένα από τα μεγαλύτερα διαιτητικά σκάνδαλα της ιστορίας του (με τα «κοράκια» από την Πολωνία), ο Ολυμπιακός υποχρεώνεται σε ήττα κι αποκλεισμό από τους Άγγλους, χάνοντας τη δυνατότητα να περάσει για πρώτη φορά στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ.

29 Μαίου 2022 Νότιγχαμ-Χάντερσφιλντ 1-0. Η Φόρεστ με τη νίκη της στον τελικό των πλέι οφς επιστρέφει μετά από 23 χρόνια στη μεγαλύτερη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ναι, το ποδόσφαιρο κάποιες φορές είναι άδικο, αλλά τις περισσότερες σε δικαιώνει όταν κάνεις μία σοβαρή προσπάθεια ακολουθώντας τους κανόνες του. Νομίζω ότι του άξιζε του προέδρου του Ολυμπιακού η χθεσινή χαρά που πήρε από τη Νότιγχαμ-όπως άξιζε και στην ίδια την ιστορική Φόρεστ βεβαίως.

Όπως του αξίζει του Μαρινάκη να πάρει και μεγαλύτερες χαρές με τον Ολυμπιακό σε ευρωπαϊκό επίπεδο-ασφαλώς δε του αξίζει και του ίδιου του Ολυμπιακού, ως η μεγαλύτερη ελληνική ομάδα. Και η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι θα έρθουν κι αυτές. Όσο το κυνηγάς, με όσο το δυνατό μεγαλύτερη συνέπεια και επιμονή, θα το βρεις μπροστά σου. Κι ο Ολυμπιακός το κυνηγάει.

Μαρινάκης

Έχει βρεθεί μία ανάσα τρεις φορές από τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ-τις δύο παραπάνω, συν εκείνη του 2012, στη μόλις δεύτερη σεζόν του Μαρινάκη στην προεδρία του συλλόγου. Με την ήττα 1-2 μέσα στο Καραϊσκάκη από τη Μέταλιστ.

Έχει αποκλείσει, πέραν της Άρσεναλ, κι άλλες πραγματικά μεγάλες ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως η Μίλαν, η Μαρσέιγ, η Μπενφίκα, η PSV κι η Άντερλεχτ.

Έχει υποτάξει, πέραν της Γιουνάιτεντ, θηρία όπως η Γιουβέντους, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Έχει τσακίσει (3-0) μέσα στην Πόλη τη Φενέρμπαχτσε και μέσα στη Ρωσία τη Ρούμπιν κι έχει κάνει διπλά μέσα στη Μασσαλία, αλλά και στην τότε πρωταθλήτρια Γαλλίας Μονπελιέ. Και την Άρσεναλ την έχει νικήσει και τρίτη φορά μέσα στο Έμιρεϊτς.

Έχει παίξει στα ίσα αντιπάλους όπως η Μπαρτσελόνα (0-0) κι η Τότεναμ (2-2 από 0-2)

Δεν είναι μικρά πράγματα όλα αυτά που έχει κάνει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη μέσα σε μία δωδεκαετία. Λείπει όντως το κάτι παραπάνω, όμως το ίδιο το ποδόσφαιρο μας λέει ότι θα έρθει κάποια στιγμή κι αυτό.

Τώρα, για το τι μπορεί να κερδίσει ο Ολυμπιακός από την άνοδο της Νότιγχαμ στην Πρέμιερ Λιγκ, ας περιμένουμε να το δούμε. Αλλά η λογική μας παραπέμπει ξεκάθαρα σε οφέλη…

Παρεμπιπτόντως, επειδή γίνεται λόγος για διαιτητική εύνοια της Νότιγχαμ χθες: η Φόρεστ έπρεπε να είχε κερδίσει απευθείας την άνοδο της στην Πρέμιερ Λιγκ, από τον «τελικό» με την Μπόρνμουθ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Τότε που η νίκη της 1-0 μετατράπηκε, με απόφαση διαιτητικό σκάνδαλο, σε ήττα 0-1. Έτσι για να ξέρουμε τι λέμε.

Άσχετο: Την σφραγίδα του στη φετινή ονειρεμένη πορεία της Νότιγχαμ (μην ξεχνάμε ότι και στο Κύπελλο απέκλεισε Άρσεναλ και Λέστερ, για να αποκλειστεί, εντελώς οριακά, από την τεράστια Λίβερπουλ…) έβαλε ο Μιλτιάδης Μαρινάκης, που με το επιτελείο του ώθησε στη δημιουργία μίας πιο φρέσκιας και πιο δυναμικής Φόρεστ. Με τον Κούλη Δουρέκα να είναι ο πιο αθόρυβος, αλλά κι ο πιο πολύτιμος εργάτης του οικοδομήματος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.